Η συντέλεια του κόσμου

(Μκ 13, 3-31. Λκ 21, 7-33)

«Ύστερα ο Ιησούς πήγε και κάθισε στο όρος των Ελαιών. Κι ήρθαν οι μαθητές του και τον ρώτησαν ιδιαιτέρως: «Πες μας, πότε θα γί­νουν αυτά, και ποιο *σημάδι θα δείξει πως πλησιάζει η παρουσία σου και η συντέλεια του κόσμου;»

4Ο Ιησούς τους απάντησε: «Προσέχετε μη σας ξεγελάσει κανείς. 5Γιατί πολλοί θα εμφανιστούν σαν μεσσίες και θα ισχυριστούν: “εγώ είμαι ο Μεσσίας”, και θα παραπλανήσουν πολλούς. 6Τότε θ’ ακού­σετε πως γίνονται πόλεμοι, ή προετοιμάζονται πόλεμοι· προσέξτε να μην ταραχτείτε, γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. “Γιατί το ένα έθνος θα ξεσηκωθεί εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειο εναντίον του άλλου, θα έρθουν πείνα, αρρώστιες και σεισμοί σε διάφορα μέρη. 8 Όλα αυτά όμως είναι σαν τους πρώτους πόνους της γέννας.

9»Τότε θα σας παραδώσουν σε βασανιστήρια και θα σας σκοτώ­σουν, κι όλοι οι λαοί θα σας μισούν εξαιτίας μου. 10Τότε πολλοί θα αποστατήσουν, θα καταδώσουν ο ένας τον άλλο και θα μισούν ο ένας τον άλλο. 11Θα εμφανιστούν και πολλοί ψευδοπροφήτες και θα πα­ραπλανήσουν πολλούς. 12 Κι επειδή θα πληθύνει η κακία, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί. 13Όποιος όμως μείνει σταθερός ως το τέ­λος, αυτός θα σωθεί. 14Πρώτα θα κηρυχτεί σ’ όλη την οικουμένη αυτό το ευαγγέλιο για τη *βασιλεία του Θεού, για να το ακούσουν όλα τα έθνη, κι ύστερα θα έρθει το τέλος.

15»Όταν λοιπόν θα δείτε να στήνεται στο ιερό το βδέλυγμα της ερημώσεως, που προφήτεψε ο Θεός μέσω του προφήτη Δανιήλ — ο αναγνώστης ας καταλάβει — 16τότε, όσοι βρεθούν στην Ιουδαία να φύγουν στα βουνά– 17όποιος βρεθεί στο λιακωτό, να φύγει χωρίς να κατεβεί να πάρει τα πράγματα απ’ το σπίτι του. 18Το ίδιο κι όποιος βρε­θεί στο χωράφι, να φύγει χωρίς να γυρίσει πίσω να πάρει το πανωφόρι του. 19Κι αλίμονο σης γυναίκες που θα ’ναι έγκυες ή θα θηλάζουν εκείνον τον καιρό!

20»Να προσεύχεστε να μην αναγκαστείτε να φύγετε χειμώνα ή μέ­ρα Σάββατο. 21Γιατί τα δεινά που θα συμβούν τότε θα ’ναι τέτοια, που δεν ξανάγιναν απ’ την αρχή του κόσμου έως σήμερα κι ούτε θα ξαναγίνουν. 22 Κι αν δε λιγόστευε ο Θεός τις ημέρες των δεινών, δε θα γλί­τωνε κανένας· αλλά για χάρη των εκλεκτών θα λιγοστέψει τις ημέρες εκείνες.

23»Αν κάποιος τότε σας πει, “να, εδώ είναι ο Μεσσίας” ή “να, εκεί είναι”, μην τον πιστέψετε. 24Γιατί θα εμφανιστούν ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν μεγάλα και φοβερά θαύματα, για να παραπλανήσουν, αν είναι δυνατόν, ακόμα και όσους διάλεξε ο Θεός. 25Να, σας τα είπα πριν γίνουν. 26Αν, λοιπόν, σας πουν, “νάτος, είναι στην έρημο”, μην πάτε· κι αν σας πουν, “να τος, εκεί είναι κρυμμένος”, μην τους πιστέψετε. 27Γιατί ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει τόσο φανερά, όπως η αστραπή που βγαίνει στην ανατολή και φαίνεται ως τη δύση. 28Κι όπως λέει η παροιμία, όπου το πτώμα, εκεί και τα όρνεα.

29»Αμέσως ύστερα από τα δεινά εκείνης της εποχής,

ο ήλιος θα σκοτεινιάσει,

και το φεγγάρι θα πάψει πια να φέγγει

τ’ άστρα θα πέσουν από τον ουρανό,

και οι ουράνιες δυνάμεις

που κρατούν την τάξη του σύμπαντος,

θα σαλευτούν.

30Τότε θα εμφανιστεί στον ουρανό το σημάδι του Υιού του Ανθρώπου, και θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης και θα δουν τον Υιό του Ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού, με δύναμη και πολλή λαμπρότητα. Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ποτέ».

Ο αιφνίδιος ερχομός του τέλους

36Ποια όμως μέρα και ώρα θα έρθει το τέλος, κανένας δεν το ξέρει. ούτε οι άγγελοι των ουρανών, παρά μόνο ο Πατέρας μου.

37»Η παρουσία του Υιού του Ανθρώπου θα είναι όμοια με ό,τι έγινε την εποχή του Νώε. 38Εκείνη την εποχή, πριν από τον κατακλυ­σμό, οι άνθρωποι έτρωγαν και έπιναν, παντρεύονταν και πάντρευαν ως την ημέρα που μπήκε ο Νώε στην κιβωτό. 39Δεν κατάλαβαν τίποτε, ώσπου ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους. Έτσι θα γίνει και με την παρουσία του Υιού του Ανθρώπου. 40Τότε, από δύο αν­θρώπους που θα βρεθούν στο χωράφι, ο ένας θα σωθεί κι ο άλλος θα χαθεί. Γι’ αυτό κι εσείς να είστε έτοιμοι, γιατί ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει την ώρα που δεν τον περιμένετε».

46Μακάριος ο δούλος εκείνος που όταν έρθει ο κύ­ριός του, θα τον βρει να κάνει σωστά τη δουλειά του. 47Σας βεβαιώνω πως θα τον βάλει υπεύθυνο σ’ όλα του τα υπάρχοντα. 48Αν όμως ο κακός εκείνος δούλος πει μέσα του: “αργεί να ’ρθει ο κύριός μου” 49κι αρχίσει να χτυπάει τους συνδούλους του και να τρώει και να πίνει μαζί με μέθυσους, 50θα ’ρθει ο κύριός του, την ημέρα που δεν τον πε­ριμένει και σε ώρα που δεν την ξέρει· 51 θα του επιβάλει σκληρή τιμω­ρία και θα τον ρίξει στον τόπο όπου τιμωρούνται οι υποκριτές. Εκεί θα κλαίει και θα τρίζουν τα δόντια του».

Ματθ. 24, 3-30, 35-40, 44, 46-51

Η πνευματική επιστροφή του Χριστού στη νέα αποκάλυψη

Ο Ιησούς λέει στο «Μεγάλο Ευαγγέλιο» σε έναν μαθητή για τη διδασκαλία, που θα δοθεί κατά την τελευταία εποχή στους ανθρώπους σαν φως από τον ουρανό:

«Φίλε μου, η διδασκαλία που σας δίνω τώρα είναι ο Λόγος του Θεού και θα είναι αιώνια! Γι’ αυτό και οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε τώρα δεν θα λάβουν από Μένα παρά αυτήν τη διδασκαλία, που εσείς έχετε λάβει από Μένα. Όμως, στον καιρό εκείνο αυτή δεν θα συγκαλυφθεί, παρά θα δοθεί με εντελώς αποκαλυμμένο το ουράνιο και πνευματικό της νόημα, και σ’ αυτή θα συνίσταται η Νέα Ιερουσαλήμ, που θα έρθει στη γη από τον ουρανό. Μόνο μέσα στο φως της διδασκαλίας οι άνθρωποι θα καταλάβουν πόσο εξαπατήθηκαν οι πρόγονοί τους από τους ψευδοπροφήτες, όπως τώρα οι Ιουδαίοι από τους Φαρισαίους.

Τότε δεν θα θεωρούν πια Εμένα και τη διδασκαλία Μου υπεύθυνους για όλα τα μεγάλα δεινά του κόσμου, αλλά τους εγωιστές και αρχομανείς ψευδοδιδάσκαλους και ψευδοπροφήτες, και θα έχουν πια καταλάβει καλά στο φως των επιστημών
και των τεχνών τους ποιου πνεύματος αυτοί ήταν παιδιά. Όταν όμως θα λάμψει πάνω σ’ όλη τη γη το λαμπρό φως της Νέας Ιερουσαλήμ, τότε οι ψεύτες και οι απατεώνες θ’ αποκαλυφθούν τελείως και θα τους δοθεί ο μισθός που τους αξίζει.

Όσο πιο ψηλά νομίζει καθένας τους ότι βρίσκεται, τόσο πιο βαθιά θα πέσει.»

Ο Ιησούς διαλύει σε ένα σημείο στο «Μεγάλο Ευαγγέλιο» ως υπερβολικά υλιστικές ιδέες κάποιων Χριστιανών που περιμένουν με νοσταλγία την προσεχή σωματική επάνοδό του με τον ίδιο τρόπο που είχε ζήσει παλιότερα στη γη λέγοντας:

«Κατά τη δεύτερη έλευσή Μου δεν θα γεννηθώ κάπου ως
παιδί μίας γυναίκας. Γιατί αυτό το σώμα θα παραμείνει αιώνια ως μεταμορφωμένο σώμα, όπως Εγώ ως πνεύμα. Κι έτσι δεν χρειάζομαι πλέον ένα δεύτερο σώμα με την έννοια που πιστεύ­εις εσύ.

Πρώτα όμως θα έρθω αόρατος μέσα στα σύννεφα, πράγμα που σημαίνει το εξής: Θα αρχίσω να πλησιάζω τους ανθρώ­πους πρώτα μέσω πραγματικών ενορατικών, σοφών και νέων αφυπνισμένων προφητών. Την εποχή εκείνη, θα προφητεύουν και γυναίκες και οι μαθητές Μου θα έχουν φωτισμένα όνειρα, μέσα από τα οποία θα ανακοινώνουν στους ανθρώπους τον ερχομό Μου. Πολλοί θα τους ακούσουν και θα βελτιωθούν, όμως ο κόσμος θα τους κατηγορεί σαν τρελούς και φαντασιό­πληκτους χωρίς να τους πιστεύει, όπως άλλωστε έγινε και με τους προφήτες.

Επίσης κατά καιρούς θα αφυπνίζω ανθρώπους, στους ο­ποίους θα λέω μέσα στην καρδιά τους όλα όσα συμβαίνουν και λέγονται τώρα εδώ παρουσία Μου, κι αυτοί θα τα καταγρά­φουν. Τότε, τα γραπτά θα πολλαπλασιάζονται σε πολλές χιλιά­δες όμοια αντίτυπα με έναν τρόπο κοινό για τους τότε ανθρώ­πους και θα μπορούν έτσι να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Και αφού την εποχή εκείνη σχεδόν όλοι θα ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν, τότε θα μπορούν και να διαβά­σουν και να καταλάβουν τα νέα βιβλία. Με αυτόν τον τρόπο διάδοσης, η διδασκαλία Μου που θα έχει δοθεί εκ νέου και καθαρή από τον ουρανό θα μπορεί να φθάσει πολύ πιο γρήγο­ρα και αποτελεσματικά σε όλους τους ανθρώπους όλης της γης απ’ ό, τι τώρα που μεταδίδεται από τους αγγελιοφόρους Μου εξ ονόματος Μου από στόμα σε στόμα.»

«Όταν η διδασκαλία Μου θα έχει φθάσει με τον τρόπο αυτό στους ανθρώπους με καλή θέληση και ενεργή πίστη και θα έχει ενημερωθεί τουλάχιστον το ένα τρίτο των ανθρώπων, τότε θα εμφανίζομαι ο ίδιος κατά καιρούς, προσωπικά και ορατός (με το μεταμορφωμένο σώμα), σ’ εκείνους που μ’ αγαπούν περισ­σότερο κι έχουν την πιο ισχυρή επιθυμία να επιστρέψω, καθώς και πλήρη και ζωντανή πίστη.

Και Εγώ ο ίδιος θα τους οργανώσω σε κοινότητες, που καμία εξουσία στον κόσμο δεν θα μπορεί πια να τους αντισταθεί. Γιατί Εγώ θα είμαι ο στρατηγός τους και ο αιώνιος, ανίκητος ήρωάς τους, θα περάσω δε από κρίση όλους τους νεκρούς και τυφλούς ανθρώπους, τους προσκολλημένους στα εγκόσμια. Και έτσι θα καθαρίσω τη γη από την παλιά της βρωμιά».

Εξαγνισμός με τετραπλό πυρ

Στο έργο του Λόρμπερ για τον αυστριακό επαναστάτη «Ρόμπερτ Μπλουμ» μνημονεύεται μία προφητεία που δόθηκε στον οίκο των Αψβούργων. Εκεί, το πνεύμα του αυτοκράτορα Ρο­δόλφου, του ιδρυτού του οίκου, ανακοινώνει:

«Είδα μεγάλη κίνηση στον αέρα και ένας πύρινος ιππότης με πλησίασε και είπε: Ο οίκος σας θα ερημωθεί και δεν θα μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Η γη θα καθαρθεί με πυρ και αίμα. Ένα δυνατό Αλίμονο!” θ’ αντηχήσει από τα στόματα των ισχυρών, και φωτιά και λοιμός θα θερίσει εκατομμύρια φτωχών. Και θα έρθει το τέλος του κόσμου!

Όμως, πριν απ’ αυτό, ο Θεός θα καλέσει όλους τους ανθρώ­πους, ακόμη και τους πιο διεφθαρμένους. Ο Κύριος θα έρθει ο ίδιος στο βασίλειο των πνευμάτων και θα φανερωθεί σε όλους εκείνους, που τους κρατά δέσμιους η νύχτα τους. Αυτούς που θα στραφούν προς Αυτόν, θα τους δεχθεί. Όμως, πριν απ’ αυ­τόν θα έρθουν οι δούλοι του Πέτρος, Παύλος και Ιωάννης, κι αυτοί θα κηρύξουν στους δέσμιους το φως που έρχεται από το όνομα του παντοδύναμου Θεού. Κι εκείνοι που θα δεχθούν το όνομα στη ν καρδιά τους, θ’ αποκτήσουν οι ίδιοι ένα νέο όνομα, κι ο Κύριος θ’ ανεγείρει ξανά τα σαθρά οχυρά και τα ερειπω­μένα κάστρα τους.

Παρόμοια θα έρθει ο Κύριος και στη γη, και μάλιστα πρώτα μόνο μέσα από τα λόγια που βγαίνουν απ’ την καρδιά και το στόμα των σοφών, που Εκείνος αφύπνισε και που παρόμοιους θα αφυπνίσει αρκετούς ακόμη. Έπειτα όμως, μόλις θα έχει καθαρθεί η γη, θα έρθει και Εκείνος με το ίδιο το πανάγιό του πρόσωπο σε όλους εκείνους που τον αγαπούν και που έχουν καθαρή και συμπονετική καρδιά!”»

Σε ένα άλλο σημείο, ο Ιησούς εξηγεί στο «.Μεγάλο Ευαγγέ­λιο» σε έναν πνευματικό αναζητητή για το τετραπλό πυρ της κάθαρσης της γήινης ανθρωπότητας:

«Ναι, φίλε μου, το (πρώτο) πυρ θα σημάνει μεγάλη και γενική δυστυχία και θλίψη, που μεγαλύτερή της δεν θα έχει δει η γη. Η πίστη θα σβήσει κι η αγάπη θα παγώσει, κι όλοι οι φτωχοί θα θρηνούν και θα οδύρονται. Όμως οι μεγάλοι και οι ισχυροί και οι βασιλείς αυτού του κόσμου δεν θα βοηθήσουν, παρ’ όλ’ αυτά, αυτούς που παρακαλούν, εξ αιτίας της υπέρμετρης αλαζονείας τους και της μεγάλης σκληρότητας της καρδιάς τους, που η πρώτη έχει ως αποτέλεσμα.

Έτσι, θα εξεγείρεται επίσης ο ένας λαός εναντίον του άλλου και θα τον πολεμά με πυροβόλα όπλα. Για το λόγο αυτό, οι κυ­βερνήτες θα αποκτήσουν μεγάλα χρέη και θα βασανίζουν τους υπηκόους τους με υψηλούς φόρους, που αυτοί δεν θα μπο­ρούν να πληρώσουν. Απ’ όλ’ αυτά θα προκύψουν ανατιμή­σεις, πείνα, πολλές κακές αρρώστιες, επιδημίες και λοιμός στους ανθρώπους, στα ζώα, ακόμη και στα φυτά. Ακόμη, θα έρθουν μεγάλες καταιγίδες σε ξηρά και θάλασσα, και σει­σμοί, σε πολλά μέρη δε η θάλασσα θα πλημμυρίσει τις α­κτές. Τότε οι άνθρωποι θα νιώσουν μεγάλο τρόμο και φόβο προσδοκώντας τα πράγματα που πρόκειται να συμβούν στη γη. Όλα αυτά θα επιτραπεί να γίνουν με σκοπό να απομα­κρύνουν τους ανθρώπους από την υπεροψία τους, τον εγωι­σμό τους και τη μεγάλη τους αδράνεια. Ιδού λοιπόν, αυτό εί­ναι το πρώτο είδος πυρός, μέσω του οποίου οι άνθρωποι θα καθαρθούν για την εκ νέου επιστροφή Μου».

«Όμως, θα υπάρξει κι έ να τρίτο είδος πυρός, που θα συνίσταται στο ότι Εγώ θα αφυπνίσω, αρκετούς αιώνες πιο πριν, όλο και πιο φωτισμένους ενορατικούς, προφήτες και εργάτες, που θα διδάξουν στο όνομά Μου με αλήθεια και σαφήνεια τους λαούς όλων των τόπων, απελευθερώνοντάς τους έτσι από διάφορες απάτες και ψεύδη, μέσω των οποίων οι ψευδοπροφήτες και οι ψεύτικοι ιερείς (ακόμη και εν ονόματί Μου) ανοίγουν το δρόμο για την ίδια τους την καταστροφή…

Αυτοί οι τελευταίοι, όπως και οι ιερείς των ειδωλολατρών, θα κάνουν ψεύτικα σημεία και τέρατα και θα παραπλανήσουν πολλούς ανθρώπους, αποκτώντας έτσι μεγάλα γήινα πλούτη, ισχύ και μεγάλο γόητρο. Αλλά με το τρίτο πυρ και το λαμπρό του φως θα τα χάσουν όλα και θα καταστραφούν τελείως. Επίσης οι βασιλείς και οι ηγεμόνες που θα θελήσουν να τους βοηθή­σουν, θα χάσουν κάνοντάς το όλη την εξουσία, την περιουσία και τους θρόνους τους. Γιατί Εγώ θα αφυπνίσω εναντίον τους τους δικούς μου βασιλείς και στρατηλάτες και θα τους χαρίσω τη νίκη. Κι έτσι, θα πάρει τέλος πάνω στη γη η παλιά νύχτα της κόλασης και των υπηρετών της.

Όπως, όμως, τώρα η νύχτα αυτή υφίσταται μέσα στην ειδωλολατρική, τυφλή και στερημένη νοήματος τελετή που ονο­μάζουν θεία λειτουργία, έτσι θα υπάρχει και σ’ εκείνους τους καιρούς, αλλά θα καταστραφεί πλήρως με το τρίτο είδος πυ­ρός από τον ουρανό. Γιατί το ψεύδος θα είναι τόσο λίγο ικα­νό ν’ αντέξει τον αγώνα ενάντια στο φως της αλήθειας των ουρανών, όσο λίγο μπορεί η φυσική νύχτα να προβάλει αντί­σταση στον ήλιο που ανατέλλει. Αναγκάζεται να καταφύγει στις σκοτεινές της σπηλιές και βάθη, κι εκείνοι, που μια φο­ρά βρέθηκαν στο φως, δεν θ’ αναζητήσουν ποτέ πια τη νύ­χτα».

Οι έσχατες ημέρες

«Να ξέρεις ακόμα και τούτο: Τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι. 2Γιατί οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς τους, αχά­ριστοι, ασεβείς, 3άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, άσωτοι, άγριοι, εχθροί του καλού, 4προδότες, αυθάδεις, φουσκωμένοι από εγωισμό. Θα αγαπάνε πιο πολύ την ηδονή παρά το Θεό. 5 Θα δείχνουν ότι έχουν ευσέβεια, αλλά θα έχουν αρνηθεί τη δύναμή της με τις πράξεις τους. Κι αυτούς να τους αποφεύγεις. 6Απ’ αυτούς είναι κι εκείνοι που εισχωρούν μέσα στα σπίτια και προσηλυτίζουν γυναικάρια φορτωμέ­να ένα σωρό αμαρτίες, που παρασύρονται από κάθε λογής επιθυμίες· 7που συνεχώς μαθαίνουν και ποτέ δεν μπορούν να φτάσουν στην τέλεια γνώση της αλήθειας. 8Κι όπως ο Ιαννής κι ο Ιαμβρής ανηστάθηκαν στο Μωυσή, έτσι κι αυτοί αντιστέκονται στην αλήθεια· άνθρω­ποι με διεφθαρμένο μυαλό, με κίβδηλη πίστη».

«3Γιατί θα ’ρθεί καιρός που οι άνθρωποι δε θα ανέχονται τη σωστή διδασκαλία, αλλά θα συγκεντρώνουν γύρω τους πλήθος από δασκάλους, που να ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους, για ν’ ακούνε αυτά που τους αρέσουν. 4Θα κλείσουν τ’ αυτιά τους στην αλήθεια και θα στραφούν στα παραμύθια.

Προς Τιμόθεο Β’ 3, 1 – 8 4,3-4

Το τέταρτο εξαγνιστικό πυρ, με το οποίο πρόκειται να εξαγνιστεί η γη, οι άνθρωποι και ολόκληρη η Δημιουργία πριν από την «επιστροφή του Χριστού», περιγράφεται ως εξής:

«Αυτό το είδος πυρός θα συνίσταται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές διαφόρων ειδών που θα συμβούν πάνω στη γη, και συγκεκριμένα στα σημεία εκείνα όπου οι άνθρωποι θα έχουν χτίσει πόλεις υπερβολικά μεγάλες και πολυτελείς και όπου θα βασιλεύουν η μεγαλύτερη αλαζονεία, η έλλει­ψη αγάπης, ήθη κακά, διαβλητά δικαστήρια, εξουσία και γόη­τρο, αδιαφορία, συνάμα δε η πιο μεγάλη φτώχεια, εξαθλίω­ση και δεινά κάθε είδους, που θα τα έχει προκαλέσει η υπερ­βολική αγάπη των μεγάλων και ισχυρών για τις απολαύσεις. Εξ αιτίας της υπέρμετρης μανίας για κέρδος, στις πόλεις αυτές θα έχουν χτιστεί και διάφορα μεγάλα εργοστάσια, ό­που αντί για τα ανθρώπινα χέρια θα εργάζονται η φωτιά και το νερό μαζί με πολλών ειδών περίτεχνες μηχανές από μέ­ταλλα. Η φωτιά θα παράγεται από τα κάρβουνα, που οι άν­θρωποι θα εξάγουν σε τεράστιες ποσότητες από τα έγκατα της γης.

Όταν οι δραστηριότητες αυτές με τη δύναμη της φωτιάς θα έχουν φθάσει κάποτε το μέγιστο βαθμό τους, τότε η ατμόσφαιρα στα σημεία αυτά θα γεμίσει με πάρα πολλά είδη εύφλεκτου αιθέρα, ο οποίος σε διάφορα σημεία θα αναφλεγεί μετατρέποντας τις πόλεις και τους κατοίκους τους σε στάχτη και σκόνη. Αυτό βέβαια θα αποτελεί τότε ένα μεγάλο και αποτελεσματικό εξαγνισμό. Ό,τι, όμως, τύχει να μην καταστραφεί από τις φωτιές αυτές, θα το καταστρέφουν, όπου πρέπει, τεράστιες θεομηνίες».

Κ. Εγγενστάιν «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΓΙΑΚΟΜΠ ΛΟΡΜΠΕΡ»

6 Οι εφτά *άγγελοι που κρατούσαν τις εφτά σάλπιγγες ετοιμάστηκαν να σαλπίσουν.

7 Σάλπισε ο πρώτος κι ήρθε χαλάζι και φωτιά ανακατωμένα με αίμα και ρίχτηκαν πάνω στη γη. Και κατακάηκε το ένα τρίτο της γης και το ένα τρίτο των δέντρων και κάθε χλωρό χορτάρι.

8Σάλπισε κι ο δεύτερος άγγελος. και κάτι σαν μεγάλο βουνό που καιγόταν ρίχτηκε στη θάλασσα. Το ένα τρίτο της θάλασσας έγινε αίμα, 9πέθανε το ένα τρίτο από τα ζωντανά πλάσματα που είναι στη θάλασσα και καταστράφηκε το ένα τρίτο από τα πλοία.

10Σάλπισε κι ο τρίτος άγγελος κι έπεσε απ’ τον ουρανό ένα μεγάλο αστέρι που καιγόταν σαν λαμπάδα. Έπεσε στο ένα τρίτο από τα ποτάμια και τις πηγές. 11Το όνομα του αστεριού ήταν Αψιθιά, και πίκρισε το ένα τρίτο των υδάτων, και πολλοί άνθρωποι πέθαναν, γιατί το νερό έγινε φαρμάκι.

12Σάλπισε κι ο τέταρτος άγγελος. και χτυπήθηκε το ένα τρίτο του ήλιου, το ένα τρίτο της σελήνης και το ένα τρίτο από τ’ αστέρια για να σκοτεινιάσουν κατά το ένα τρίτο τους. Έτσι, η μέρα έχασε το φως της κατά το ένα τρίτο, το ίδιο και η νύχτα.

Σάλπισε κι ο πέμπτος *άγγελος κι είδα ένα αστέρι να πέφτει απ’ τον ουρανό στη γη. του δόθηκε το κλειδί του πηγαδιού που οδηγεί στην *άβυσσο. 2Το αστέρι άνοιξε το πηγάδι της αβύσσου απ’ όπου βγήκε καπνός, σαν τον καπνό που βγάζει ένα αναμμένο καμίνι. ο ήλιος κι η ατμόσφαιρα σκοτείνιασαν απ’ τον καπνό του πηγαδιού.

13Σάλπισε κι ο έκτος άγγελος. κι άκουσα μια φωνή από τις τέσσερις γωνίες του χρυσού θυσιαστηρίου, που βρισκόταν μπροστά στο Θεό, 14να λέει στον έκτο *άγγελο που κρατούσε τη σάλπιγγα: «Λύσε τους τέσσερις αγγέλους που είναι δεμένοι στο μεγάλο ποταμό, τον Ευφράτη». 15Λύθηκαν τότε οι τέσσερις άγγελοι που είχαν προετοιμαστεί για τη συγκεκριμένη αυτή ώρα και μέρα και μήνα και χρονιά να σκοτώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων.

20Ωστόσο, οι υπόλοιποι άνθρωποι, όσοι δεν εξολοθρεύτηκαν απ’ αυτές τις συμφορές, δε μετανόησαν που λάτρευαν τα είδωλα. δεν έπαψαν να προσκυνούν τα δαιμόνια και τα χρυσά, τα ασημένια, τα χάλκινα, τα πέτρινα και τα ξύλινα είδωλα, που μήτε ν’ ακούν μήτε να περπατούν μπορούν. 21Και δε μετανόησαν για τα φονικά τους ούτε για τις μαγγανείες τους ούτε για την *πορνεία τους ούτε για τις κλεψιές τους.

«7Αλλά στις μέρες που θα σαλπίσει ο έβδομος άγγελος θα ολοκληρωθεί το μυστικό σχέδιο του Θεού, σύμφωνα με το χαρμόσυνο άγγελμα που έδωσε στους δούλους του, τους *προφήτες».

Αποκάλυψη Ιωάννη Κεφ. 8,9,10

Πρόσθετες πληροφορίες του Λόρμπερ για την τελευταία εποχή των έσχατων καιρών

«Προς το τέλος της περιόδου που σας ανέφερα, θα αφυ­πνίζω όλο και μεγαλύτερους προφήτες. Παράλληλα οι κρί­σεις θα πληθαίνουν και θα διαρκούν όλο και περισσότερο. Θα γίνονται μεγάλοι σεισμοί και τα στοιχεία της φύσης θα προ- καλούν τρομακτικές καταστροφές. Επίσης πόλεμοι, ακρίβεια, πείνα και πολλά άλλα δεινά θα έρχονται απανωτά. Επιπλέον θα εξαπλωθούν επιδημικές αρρώστιες τόσο όσο δεν έχει ξαναγίνει στην ανθρωπότητα. Η πίστη με ελάχιστες εξαιρέσεις θα σβή­σει, ενώ η αγάπη θα παγώσει τελείως από την ψυχρότητα της αλαζονείας. Προφήτες και ειδικά σημάδια στο στερέωμα θα προειδοποιήσουν τους ανθρώπους, αλλά οι εγκόσμιοι δοκησίσοφοι θα τα αποδίδουν στις τυφλές δυνάμεις της φύσης, θε­ωρώντας τα απλά σαν ασυνήθιστα φυσικά φαινόμενα…».

«Σε μια μελλοντική μεγάλη καθαρτήρια κρίση, θα δώσω ένα τέλος στην πόρνη της Βαβέλ με μια καταστροφή όπως έγινε τον καιρό του Νώε. Θα συμβούν μεγάλα σημεία στη γη, στη θάλασσα και στον ουρανό. Θα στείλω προφήτες οι οποίοι θα προφητεύουν μέσω του Λόγου Μου και θα προαναγγέλουν την επικείμενη καταστροφή. Αλλά οι υπερφίαλοι άνθρωποι θα τους ειρωνεύονται και θα γελούν μαζί τους περνώντας τους για τρελούς. Αυτό όμως θα είναι το πιο σίγουρο σημάδι ότι η μεγάλη Κρίση πλησιάζει και θα εξολοθρεύσει όλους τους κακούργους με τη φωτιά της. Εξάλλου τον ίδιο καιρό ορισμέ­νοι νέοι θα τα βλέπουν σε οράματα και οι υπηρέτριές Μου θα προφητεύουν αυτά που θα γίνουν. Και αυτό θα είναι σωτηρία για όσους ακούγοντάς τα βελτιωθούν και μετανοήσουν πραγματικά…».

«Ύστερα απ’ αυτά άκουσα στον ουρανό κάτι σαν δυνατή φωνή, που έβγαινε από το μεγάλο πλήθος κι έλεγε:

«Αλληλούια!

Η σωτηρία και η δόξα και η δύναμη ανήκουν στο Θεό μας.

Αληθινές και δίκαιες είναι οι κρίσεις του, γιατί τιμώρησε την πόρνη τη μεγάλη που διέφθειρε τη γη με την πορνεία της.

Και την τιμώρησε ο Θεός, επειδή σκότωσε τους δούλους του».

6Κι άκουσα κάτι σαν φωνή από μεγάλο πλήθος και σαν βοή καταρράχτη και σαν κρότο από δυνατές βροντές να λέει:

«Αλληλούια!

Ο Κύριός μας, ο Θεός παντοκράτορας είναι πια κυρίαρχος του κόσμου!

7 Ας χαρούμε, ας αναγαλλιάσουμε κι ας τον δοξάσουμε, γιατί έφτασε η ώρα για το γάμο του Αρνιού, κι η νύφη στολίστηκε.

9 Τότε ο άγγελος μου λέει: Γράψε: Μακάριοι όσοι είναι καλεσμένοι στο γαμήλιο τραπέζι του Αρνίου». Και πρόσθεσε: «Τούτα τα λόγια είναι από το Θεό κι είν’ αληθινά».

Αποκάλυψη Ιωάννη 19, 1.2.6,7.9

Οι ενδείξεις της εποχής του τέλους

…«Τώρα έρχεται ο καιρός της Κρίσης, γι’ αυτό θα ανακαλέσω τον άγγελο στον οποίον είχα αναθέσει την αποστολή να εμποδίζει τον α­ντίχριστο να δρα δημόσια, τον άγγελο του λαού Μου, τον άγγελο φύ­λακα των πιστών Μου!

Θα αποσύρω για ένα σύντομο διάστημα τον άγγελο των πιστών του Θεού από αυτή τη γη και θα την αφήσω στη διάθεση του σατα­νά. Γιατί έχει έρθει πάλι ο καιρός του σατανά. Στους εχθρούς του Φω­τός παραχωρείται χρόνος να δράσουν και έτσι το σκοτάδι αποκτά προσωρινή δύναμη. Τότε θα σας χρησιμοποιήσω εσάς που Με αγα­πάτε με όλη σας την καρδιά. Ορισμένοι από σας θα παραδοθούν στο σατανά και στην εξουσία του σκότους για να δοκιμασθούν για ένα σύ­ντομο διάστημα.

Και σε αυτούς θα πω: “Στρέψτε τα βλέμματά σας σε Μένα! Μπο­ρεί τότε να έχετε άλλη μοίρα από Μένα, που είμαι η κεφαλή σας;”.

Έτσι και αυτοί θα μείνουν σταθεροί χάρις στο έλεος Μου. Τότε αποδεικνύεται η Δύναμη, η Εξουσία και η Δόξα Μου μέσα από τα παι­διά Μου. Αυτά θα αποκαλύψουν τη ζωή που έφερε η ανάστασή Μου. Και θα λάμπουν σαν δικά Μου φώτα ως το τελευταίο λεπτό. Διότι πά­νω τους θα είναι η Χάρις Μου.

Όμως και εσάς τους άλλους θα σας οδηγώ και θα σας προστα­τεύω, ώστε να Με υπηρετήσετε σαν πιο μικρά Μου φώτα. Έχετε και εσείς την προστασία Μου, γιατί είμαι πιστός Φύλακας.

Είμαι πιστός. Κι όταν θα έχει λήξει ο χρόνος του σατανά, τότε θα έρθω και θα εμφανιστώ ΕΓΩ. Τότε θα κρίνω τους πάντες. Θα κρίνω τους δούλους Μου και θα κρίνω τον κόσμο.

Τους νικητές, τους δικούς Μου, τα μέλη του σώματός Μου, θα τους πάρω τότε κοντά Μου.

Οι προφητείες Μου εκπληρώνονται. Τις έχετε ήδη ακούσει και θα τις ακούσετε ακόμη εδώ και εκεί. Εγώ κρατώ το Λόγο Μου: θα. τρα­βήξω τους δικούς Μου κοντά Μου και αυτοί θα Με αναγνωρίσουν και ακολουθώντας το κάλεσμά Μου θα ανυψωθούν.

Και μετά την ανύψωση θα μιλήσω ξανά, και η γη θα σειστεί και πάλι. Όλη η γη θα περάσει από Κρίση, κανένας λαός δεν θα την αποφύγει. Μην θαρρείτε πως θα υπάρχει έστω ένας τόπος όπου θα μπορεί κανείς να διαφύγει γιατί θα κρίνω τους πάντες και τα πά­ντα!

Και αφού πρώτα γίνει αυτή η Κρίση, τότε μόνο πια θα επανέλθει ειρήνη επάνω στη γη, στη Νέα Γη. Τότε θα δεθεί ο σατανάς για χίλια χρόνια. Τότε θα έρθω με τους πιστούς Μου, οι οποίοι θα έχουν βγει νικητές από αυτή τη ζωή όλο βάσανα, όλο πάθη, πόνο και δάκρυα και θα κυβερνήσω μαζί τους.

Έναν νέο Ουρανό θα δημιουργήσω τότε και μια Νέα Γη…».

Προφητεία της Γιοχάνα Χέντσελ

Η χιλιόχρονη βασιλεία

Είδα τότε έναν * άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό κρα­τώντας στο χέρι του το κλειδί της *αβύσσου και μια μεγάλη αλυσίδα. 2Κι αιχμαλώτισε το δράκοντα, τον όφη τον αρχαίο που είναι ο διάβολος κι ο *σατανάς, που παραπλανάει την οικουμένη, και τον έδεσε για *χίλια χρόνια* 3τον έριξε στην άβυσσο, την οποία έκλεισε και σφράγισε από πάνω του, για να μην μπορέσει άλλο να πλανέψει τα έθνη ώσπου να συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια. Ύστερα απ’ αυτά πρέπει να λυθεί για λίγον καιρό.

Ύστερα είδα να κάθονται σε θρόνους αυτοί στους οποίους δόθηκε η εξουσία να κρίνουν: ήταν οι ψυχές αυτών που αποκεφαλίστηκαν για τη μαρτυρία που έδωσαν για τον Ιησού και για το λόγο του Θεού, και δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε το άγαλμά του, κι ούτε δέχτηκαν το χάραγμά του στο μέτωπο και στο χέρι τους. Και ξαναγύρισαν στη ζωή και βασίλεψαν μαζί με το Χριστό χίλια χρόνια. 5Οι υπόλοιποι από τους νεκρούς δεν ξαναγύρισαν στη ζωή ώσπου να συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη ανάσταση. 6Μακάριοι και άγιοι αυτοί που θα πάρουν μέρος στην πρώτη ανάσταση* σ’ αυτούς ο δεύτερος θάνατος δεν έχει καμιά εξουσία. Αυτοί θ’ αποτελέσουν το ιερατείο του Θεού και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του χίλια χρόνια.

Η ήττα του σατανά

Όταν τελειώσουν τα *χίλια χρόνια, θα λυθεί ο * σατανάς από τη φυλακή του 8 και θα βγει έξω να πλανέψει τον Γωγ και τον Μαγώγ, τα έθνη που είναι σκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές της γης. Θα τους μαζέψει όλους για πόλεμο και θα ’ναι αμέτρητοι σαν την άμμο της θά­λασσας. 9Τους είδα να σκορπίζονται σ’ όλο το πλάτος της γης και να περικυκλώνουν το στρατόπεδο του Θεού και την πόλη την αγαπη­μένη. Και κατέβηκε φωτιά από τον ουρανό και τους έκανε στάχτη. 10Κι ο διάβολος που τους παραπλανούσε ρίχτηκε στη λίμνη που ήταν από φωτιά και θειάφι, όπου βρισκόταν το θηρίο κι ο ψευδοπροφήτης. Εκεί θα βασανίζονται μέρα και νύχτα για πάντα.

Η τελική κρίση

11Μετά είδα έναν άσπρο θρόνο κι εκείνον που καθόταν σ’ αυτόν. Η γη κι ο ουρανός έφυγαν από μπροστά του κι εξαφανίστηκαν. 12Και εί­δα τους νεκρούς, μεγάλους και μικρούς, να στέκονται μπροστά στο θρόνο. Ανοίχτηκαν βιβλία, κι ύστερα ανοίχτηκε ένα άλλο βιβλίο, το βιβλίο της ζωής. Και κρίθηκαν οι νεκροί κατά τα έργα τους, που ήταν γραμμένα στα βιβλία. 13 Η θάλασσα παρέδωσε τους νεκρούς της, και ο θάνατος και ο Άδης παρέδωσαν τους νεκρούς που φύλαγαν. Κι ο καθένας κρίθηκε κατά τα έργα του. 14Τότε ο θάνατος και ο Άδης ρί­χτηκαν στη λίμνη της φωτιάς. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς· 15 και όποιος δε βρέθηκε γραμμένος στο βιβλίο της ζωής ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς».

Αποκάλυψη Ιωάν. 20,1 – 15

«Ρωτάτε γιατί μόνο τώρα μαθαίνετε γι’ αυτά τα πράγματα, για τα οποία προηγουμένως δεν ξέρατε παρά ελάχιστα ή και καθόλου και θέλω να σας εξηγήσω το γιατί.

Υπήρξαν επανειλημμένα άνθρωποι που χάρις στην πνευματική τους ωριμότητα μπορούσαν να μυηθούν σε βαθύτατα μυστικά της δη­μιουργίας. Έτσι γνώριζαν για την αρχή όλων των όντων, για την α­ποστασία τους και την πτώση τους από Μένα καθώς και το προαιώ­νιο λυτρωτικό σχέδιο. Ήταν όμως αδύνατον να μεταδώσουν αυτή τη γνώση στους συνανθρώπους τους, εφόσον εκείνοι βρίσκονταν σε μία χαμηλότερη βαθμίδα από πλευράς ωριμότητας, από αυτούς που ε- λάμβαναν αυτή τη γνώση από Μένα.

Δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση να τη συλλάμβαναν σε όλο της το βάθος και θα την είχαν εκλάβει κατά λέξη μόνο. Κι επειδή ένα μη αφυπνισμένο πνεύμα δεν θα μπορούσε ποτέ να τη συλλάβει, η λογική τους θα τους οδηγούσε τελικά να την απορρίψουν εντελώς σαν φαντασιοπληξίες κάποιου μυθομανούς.

Έτσι και την εποχή που πορεύτηκα στη γη, οι άνθρωποι βρίσκο­νταν σε μια πολύ χαμηλή πνευματική βαθμίδα, γιατί ήταν εντελώς κά­τω από την εξουσία του αντιπάλου Μου, ο οποίος ήταν ο υπαίτιος για το βαθύ πνευματικό σκοτάδι. Γι’ αυτό το λόγο ήταν πολύ λίγοι οι άν­θρωποι τους οποίους μπορούσα να διδάξω σχετικά με αυτά τα μυστήρια της Δημιουργίας κι ακόμη και αυτοί με μεγάλη δυσκολία τα καταλάβαιναν, επειδή ήταν ακόμη βεβαρυμμένοι με την αμαρτία της πρώτης πτώσης των πνευμάτων και αυτό σήμαινε ότι είχαν περιορι­σμένη αντιληπτικότητα. Εννοείται ότι Με ρωτούσαν επανειλημμένα σχετικά με αυτά τα θέματα. Το μόνο όμως που μπορούσα να κάνω ήταν να τους παραπέμπω στο θάνατό Μου στο σταυρό και στη φώ­τιση του πνεύματός τους που θα συνέβαινε μετά το έργο της λύτρω­σης, η οποία έβγαλε από το πυκνό σκοτάδι εκείνους που Με αγα­πούσαν με αφοσίωση.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν έφθασαν σιγά-σιγά να καταλάβουν κά­ποτε όσα τους είχα διδάξει· παρ’ όλα αυτά δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταδώσουν αυτή τη γνώση παραπέρα, ακριβώς για το λόγο ότι οι συνάνθρωποί τους, που δεν είχαν αφυπνίσει ακόμη το πνεύμα τους, δεν θα ήταν σε θέση να την καταλάβουν.

Θα πρέπει να ξέρετε επίσης, ότι οι μαθητές Μου, οι οποίοι κατέ­γραφαν κατ’ εντολή Μου τη διδασκαλία Μου για τους μεταγενέστε­ρους, έγραφαν κι αυτοί μόνο όσα τους επιφόρτιζα να γράψουν. Γιατί ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούσαν ακόμη να διεισδύσουν στις πιο βαθύ­τερες σοφίες. Ως εκ τούτου περιορίζονταν να γράψουν αυτά που τους είχα αναθέσει, αναφέροντας μόνο όσα είχα πει στους ανθρώπους ε­κείνους που Με ακολουθούσαν, οι οποίοι Με έβλεπαν σαν έναν προφή­τη και περίμεναν από Μένα θαύματα ή να τους γιατρέψω από τις αρρώστειες τους, αντλούσαν από Μένα παρηγοριά και δύναμη και Εγώ μπορούσα να ενισχύω την πίστη τους στον μοναδικό Θεό, γιατί ήταν άνθρωποι με καλή θέληση.

Ήταν ελάχιστοι όμως εκείνοι οι οποίοι ήθελαν να διεισδύσουν βα­θύτερα και αυτούς τους παρακινούσε πιο πολύ ο νους τους παρά η καρδιά τους να ρωτήσουν πράγματα που μόνο Εγώ μπορούσα να απαντήσω.

Τέτοιοι άνθρωποι αποδέχονταν βέβαια τις εξηγήσεις Μου, αλλά δεν άφηναν μέσα τους κάποιες βαθύτερες εντυπώσεις, εκτός από λί­γους μεμονωμένους οι οποίοι είχαν περισσότερη αγάπη στην καρ­διά τους και Με αναγνώριζαν σαν Θεό και Δημιουργό τους. Είναι αυ­τονόητο βέβαια ότι εισήγαγα και αυτούς επίσης σε μία τέτοια γνώση, πράγμα που τους έκανε ιδιαίτερα ευτυχισμένους. Έτσι όμως ήταν μό­νο αυτοί οι οπαδοί Μου, τους οποίους δίδασκα προσωπικά, που χαί­ρονταν αυτή τη γνώση, χωρίς να τη μεταδίδουν παραπέρα στους συνανθρώπους τους ή στους απογόνους τους, αφού εκείνοι δεν ήταν σε θέση να την καταλάβουν. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε οι μαθητές Μου δεν ανέφεραν τέτοιους διαλόγους. Συν τοις άλλοις, μια τέτοια γνώση γύρω από την αρχή και τον τελικό προορισμό της δημιουργί­ας δεν ήταν απαραίτητη για τους ανθρώπους. πολλές φορές μάλι­στα ούτε καν ωφέλιμη. Γιατί το να διδαχθούν σχετικά με αυτά τα πράγ­ματα, θα μπορούσε από κάποια άποψη να επηρεάσει αναγκαστικά τη θέλησή τους.

Διότι στην περίπτωση που τα πίστευαν, θα συλλογίζονταν με φρίκη την εξέλιξή τους ώσπου να γίνουν άνθρωποι και συνεπώς δεν θα αισθάνονταν ελεύθεροι ή δεν θα μπορούσαν να αγαπήσουν έναν Θεό που το σχέδιό του δεν θα μπορούσαν να το καταλάβουν καθό­λου.

Όποτε όμως έδινα τις αποκαλύψεις Μου στη γη, τότε οι άνθρω­ποι μάθαιναν γι’ αυτή τη γνώση. Τώρα δε η εγγύτητα του τέλους εί­ναι ο λόγος που γίνονται όλο και πιο σαφείς οι σχετικές εξηγήσεις. Γιατί τώρα είναι επιταγή να έρθουν αντιμέτωποι οι άνθρωποι με την ευθύνη τους, δεδομένου ότι τώρα πρόκειται για τη νέα φυλάκιση μέσα στην ύλη, η οποία συμβαίνει μόνο στο τέλος μιας λυτρωτικής περιόδου και είναι εξαιρετικά σημαντική για όλες τις ψυχές που βρί­σκονται στη διαδικασία της ανέλιξής τους.

Προηγουμένως, οι ψυχές οι οποίες δεν έφθαναν στην ωριμότη­τα πάνω στη γη, είχαν πάντα τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την ωρίμανσή τους στο επέκεινα. Όμως στο τέλος μιας λυτρωτικής πε­ριόδου δεν υπάρχει πια αυτή η δυνατότητα!

Τότε επέρχεται το πιο τρομακτικό για τις ψυχές, διαλύονται δηλαδή εκ νέου στα συστατικά τους μέρη και έτσι, κατακερματισμένες μέσα σε απομονωμένα μόρια εγκλείονται μέσα στη συμπαγή ύλη*…».

Αποκάλυψη μέσω της Μπέρτα Ντούντε

11Ύστερα είδα ένα άλλο θηρίο να βγαίνει από τη στεριά. Είχε δύο κέρατα που μοιάζαν με αρνιού, και η φωνή του έμοιαζε με δράκοντα.

12Με εντολή του πρώτου θηρίου ασκούσε όλη την εξουσία, κι έκανε όλη τη γη και τους κατοίκους της να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο, που είχε θεραπευτεί η θανατηφόρα πληγή του. 13Έκανε τερατουργίες μεγάλες, ως και φωτιά να κατεβαίνει από τον ουρανό μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. 14 Και παραπλανάει τους κατοίκους της γης με τις τερατουργίες που του επιτράπηκε να κάνει με εντολή του θηρίου, προτρέποντάς τους να κατασκευάσουν ένα άγαλμα του θηρίου, που είχε δεχτεί την πληγή της μάχαιρας κι ωστόσο έζησε. 15Επίσης του επιτράπηκε να ζωντανέψει το άγαλμα του θηρίου, ώστε να μιλήσει το άγαλμα και να κάνει να θανατωθούν όσοι δεν προσκυνήσουν το άγαλμα του θηρίου. 16 Και υποχρεώνει όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να χαράξουν σημάδι πάνω στο δεξιό τους χέρι ή πάνω στο μέτωπό τους. 17 Κανείς δε
θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μόνο αυτός που έχει χαραγμένο το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. 18Εδώ χρειάζεται η σοφία. Όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, που είναι αριθμός ανθρώπου* ο αριθμός του είναι χξς. (εξακόσια εξήντα έξι)».

Αποκάλυψη Ιωάννη 13, 11-18

Εσείς όμως που είστε παιδιά Μου, μη φοβάστε, γιατί και στην ερ­χόμενη περίοδο της δοκιμασίας δεν θα σας λείψει τίποτα, ακόμη και αν σας στερήσουν τα υλικά μέσα που είναι απαραίτητα-για την επιβί­ωσή σας. Εάν πιστέψετε ότι Εγώ ο Ίδιος θα φροντίσω για σας που καταδιώκεστε προς χάριν Μου, δεν πρέπει να σας τρομάζουν τα μέ­τρα που θα λάβουν οι αντίπαλοί σας εναντίον σας. Διότι ό, τι σας παίρ­νουν με τη βία θα το πάρετε πίσω από Εμένα, αν και υπό άλλη μορ­φή. Πάντως δεν θα χρειαστεί να υποφέρετε από υλική άποψη, γιατί ΕΓΩ ο Ίδιος θα χορταίνω την πείνα σας. Διότι “κοιτάξτε τα πουλιά, δεν σπέρνουν, ούτε θερίζουν, ούτε αποθηκεύουν την τροφή τους και όμως ο ουράνιος Πατέρας σας τα τρέφει!”

Σκεφτείτε αυτά τα λόγια, σκεφτείτε ότι Εκείνος που δημιούργησε τα πάντα, θα μπορεί χωρίς αμφιβολία να συντηρήσει όσα δημιούρ­γησε. Και ότι δίχως άλλο το κάνει όταν οι δικοί Του είναι σε κίνδυνο. Ωστόσο θα έρθει ο καιρός που θα επιχειρήσουν με βίαια μέσα να σας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψετε την πίστη σας. Και όποιος δεν έχει ακλόνητη πίστη, δεν θα μπορεί να αντέξει μπροστά σε αυτά τα τρο­μακτικά μέτρα. Θα περάσετε από σκληρές δοκιμασίες της πίστης σας, όμως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο θέλω να σας προετοιμάσω, ώστε τό­τε να μπορείτε να είσαστε επίσης ένα φωτεινό παράδειγμα για τους συνανθρώπους σας και να τους αποδείξετε τι μπορεί να κατορθώσει μια δυνατή πίστη. Γιατί ζείτε, παρ’ όλο που θα σας έχουν αφαιρέσει τα απαραίτητα προς το ζην. Γι’ αυτό ν’ αναζητάτε μόνο το Βασίλειό του Θεού και τη δικαιοσύνη Του, όλα τα άλλα θα σας δοθούν χάρισμα επιπρό­σθετα. Και αυτή εδώ η υπόσχεση θα εκπληρωθεί φανερά για σας δι­κούς Μου, για εκείνους που υπερασπίζονται Εμένα και το Όνομά Μου ενώπιον του κόσμου, που δεν φοβούνται την κοσμική εξουσία, γιατί αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι από Μένα. Τότε πλέον θα αποδειχθεί ποιοι πιστεύουν ολοζώντανα και αυτοί θα είναι μόνο λί­γοι. Τότε θα καταρρεύσουν εκείνα τα οικοδομήματα που είναι κτισμέ­να πάνω στην άμμο, τα οποία δεν είναι θεμελιωμένα πάνω στο βρά­χο σας πίστης, το βράχο που έκτισα Εγώ, την Εκκλησία Μου. Θα εί­ναι μια δυσχερέστατη περίοδος, την οποία κανένας άνθρωπος δεν θα άντεχε εάν δεν σας αποκάλυπτα πρώτα την Αλήθεια, η οποία δί­νει την ερμηνεία για όλα και μόνο η οποία μπορεί να γεννήσει την α­κλόνητη πίστη. Γιατί η πλάνη δεν θα δώσει σε κανένα τη δύναμη να αντέξει όσα θα συμβούν και μόνο όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ε­πίσης και η δύναμη σας πίστης».

Αποκάλυψη στην Μπέρτα Ντούντε

Επειδή σας βλέπω ότι υφίσταται ακόμη μια τελευταία ελπίδα σωτηρίας για ορισμένες μεμονωμένες ψυχές, γι’ αυτό κρατώ το χέρι Μου προστατευτικά πάνω από όσους Με εκπροσωπούν μπροστά στον κόσμο. Έτσι με το παράδειγμα σας δυνατής σας πίστης μπο­ρούν να ενθαρρυνθούν και οι υπόλοιποι και να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει μία εξουσία η οποία είναι ισχυρότερη από κάθε εγκόσμια εξουσία. Γι’ αυτό το λόγο θα προμηθεύω με ασυνήθιστο τρόπο σας δικούς Μου με ό, τι χρειάζονται ούτως ώστε θα μπορούν, παρά τα σας­τρα καταπίεσης, να επιβιώσουν σωματικά και πνευματικά. Όλα αυτά θα συμβούν σύντομα.

Ό,τι σήμερα δεν διανοείστε καν, θα γίνει ολοκληρωμένα τότε, γι’ αυτό το λόγο σας εφιστώ σήμερα κιόλας την προσοχή, ούτως ώστε σας που διδάσκεστε από Εμένα, ξέρετε το γιατί θα συμβούν όλα αυ­τά. Σας σας συνειδητοποιείτε την πνευματική κατάπτωση που ή­δη επικρατεί στη γη και από τα σημεία των καιρών μπορείτε να αντι- ληφθείτε τι ώρα είναι στο κοσμικό ρολόι. Όταν επομένως αρχίσει ο διωγμός σας πίστης, μπορείτε να υπολογίζετε ότι ο εναπομένων χρό­νος είναι ελάχιστος, γιατί τότε πια τα πάντα εξελίσσονται με εξαιρετι­κή ταχύτητα.

Διότι εκείνος ο άντρας τον οποίο έχει επιλέξει ως φορέα του ο αντίμαχός Μου, δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και η ηγεμονία του δεν κρατάει πολύ σε αυτή τη γη. Θα τον αναγνωρίσετε εξάλλου από σας υπερφυσικές του ικανότητες, διότι ο αντίμαχός Μου θα τον εξοπλίσει με εκπληκτικές ιδιότητες, γι’ αυτό άλλωστε υπηρετεί αυτόν και τα σχέ­διά του. Κι έστω αν ολόκληρος ο κόσμος τον προσκυνάει, σας τον αναγνωρίζετε και διακρίνετε τι κρύβεται μέσα του. Θα πρέπει σας παράλληλα να δείξετε μεγάλη προσοχή και ο ζήλος σας να μη σας παρασύρει να προκαλέσετε τον κίνδυνο. Θα πρέπει να είσαστε τότε εύστροφοι σαν τα φίδια και ήπιοι σαν τα περιστέρια.

Αλλά όταν θα σας ζητήσουν να αποφασίσετε, τότε θα πρέπει να μείνετε ακλόνητοι έχοντας ακράδαντη εμπιστοσύνη σ’ Εμένα και τη βοήθειά Μου».

Προφητεία που δόθηκε μέσω σας Μπέρτα Ντούντε σας 8-2-1957

«…Θα περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια μέχρι να δοκιμασθεί η πίστη ολόκληρης σας χριστιανοσύνης, έτσι ώστε είτε θα πιστεύουν α­κράδαντα ή θα έχουν χάσει εντελώς την πίστη σας στον Ιησού Χρι­σας σαν λυτρωτή του κόσμου. Σε αυτά τα τρία χρόνια θα φανεί καθα­ρά σας διαχωρισμός, διότι ο κόσμος και όσοι τον ακολουθούν θα ε­πιχειρήσουν να επιβάλουν την πλήρη απομάκρυνση από την πίστη, ενώ οι άλλοι θα ενώνονται όλο και πιο πολύ μεταξύ σας, νιώθοντας όλο και πιο Θερμή αφοσίωση στο Σωτήρα και Λυτρωτή σας. Ο αριθ­μός των τελευταίων θα είναι βέβαια πολύ μικρότερος και γι’ αυτό θα πρέπει να βρει ακόμη μια μεγάλη συμφορά τη γη, ώστε να σωθούν όσοι δεν είναι εντελώς δέσμιοι του σατανά. Το μεγάλο πλήθος που αρνείται τον Κύριο το περιμένει ένα εφιαλτικό μέλλον.

Ο Κύριος είναι χωρίς έλεος όταν δεν δίνουν σημασία στα λόγια και σας προειδοποιήσεις Του, αλλά αντίθετα τα λοιδορούν και τα ει­ρωνεύονται. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς πως ο Θεός προσπαθεί επανειλημμένα να πλησιάσει σας ανθρώπους με αγάπη και πραότητα, αλλά συναντάει όλο και πιο σκληρές καρδιές… Πως η επιδίωξή Του είναι σταθερά να επιτύχει την επιστροφή των αποστατημένων παιδιών Του, αλλά αυτό δεν αναγνωρίζεται. Και έτσι μένει μόνο σας τρόπος για να μαλακώσουν οι καρδιές γιατί η πιο μεγάλη ηπιότητα και ευσπλαχνία είναι μάταιες αφού δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Μόνο στη μεγάλη συμφορά και στον κίνδυνο βρίσκουν οι άνθρω­ποι το δρόμο του γυρισμού σας το Δημιουργό σας. Σας θα πρέπει τότε να μιλήσει και η καρδιά, γιατί σας προσευχές που γίνονται μόνο με τα χείλη, δεν θα σας λάβει υπ’ όψιν του ο Κύριος».

«Τότε θα αρχίσει μια τέτοια περίοδος θλίψης που δεν έχει ποτέ ξαναγίνει στον κόσμο. Παντού θα κυριαρχεί το κακό ενώ το καλό θα καταδιώκεται· παντού οι κακοί θα απολαμβάνουν, ενώ οι καλοί θα υποφέρουν.

Στο τέλος δε, θα κινδυνέψει ακόμη και η ζωή εκείνων που μένουν πιστοί στον Θεό και δεν θα έχουν καμία προστασία ούτε καν από το νόμο. Γιατί οι άνθρωποι θα διαστρέψουν σας νόμους, το δίκαιο δεν θα αναγνωρίζεται πλέον και θα ισχύει μόνο η εξουσία του ισχυρότερου. Και την εξουσία θα την έχουν εκείνοι που τα ήθη σας θα σας έχουν φέρει στο στρατόπεδο του Σατανά. Στην προσωρινή ζωή σας θα απολαύσουν την εύνοιά του, αφού του έχουν πουλήσει σε αντάλλαγμα σας ψυχές σας. Για τούτο το λόγο γίνονται οι δυνάστες των αδύναμων. Παρακινημένοι από τον Σατανά, σας κάνουν κακό με κάθε τρόπο και σας στερούν κάθε τι που χρειάζονται για να επιβιώσουν. Η δυστυχία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε οι πιστοί θα χρειάζονται ιδιαίτερη ενίσχυση που θα λάβουν με υπερφυσικό τρόπο για να μην υποκύψουν σε αυτό τον τελευταίο αγώνα που θα κρατήσει λίγο μόνο καιρό. Γιατί η περίοδος αυτή θα συντομευτεί για χάρη των λίγων εκλεκτών, ώστε να μην λιπο­ψυχήσουν καθώς θα βλέπουν τη δυστυχία στο δικό σας στρα­τόπεδο και την ευημερία στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Σας­τε θα έρθει η λύτρωση από τα ουράνια, σας έχει προαγγελ­θεί. Τότε θα έρθει ο σας ο Κύριος μέσα στα σύννεφα και θα φέρει τη σωτηρία σε όσους του μένουν πιστοί. Τότε θα παύσει η θλίψη και θα αρχίσει μια νέα ζωή επί γης…».

Σε πρώτη φάση θα θελήσουν να σας αφαιρέσουν όλα τα μέσα που σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με πνευματικές δραστηριότητες. Αλλά κυρίως θα καταδιώκουν τον καθένα σας προσωπικά και θα βρεθείτε αναγκασμένοι να δώσετε λόγο σας κοσμικές αρχές για σας σκέψεις και σας πρά­ξεις σας. Επιπλέον, θα σας στερήσουν τα απαραίτητα για να ζήσετε με διατάγματα που θα εκδώσουν, που σας πιστούς θα φαίνονται υπερβολικά σκληρά και απάνθρωπα. Και όντως εί­ναι υπερβολικά σκληρά, αλλά Εγώ σας συμπαραστέκομαι φα­νερά και σας κρατώ στη ζωή με πνευματικά μέσα»… (8.9.1948) «Τότε θα γίνει μια απίστευτα δραματική εξέλιξη σε βάρος των πιστών που παραμένουν αφοσιωμένοι στον Θεό. Θα είναι η τελευταία επίθεση κατά σας πίστης όπου όλοι οι πιστοί θα στερηθούν όλα τα δικαιώματά σας και θα εκδιωχθούν από την κοινωνία. Θα έρθει μια περίοδος απερίγραπτων μαρτυρίων για σας, αλλά μόνο στα μάτια των συνανθρώπων σας. Γιατί οι ίδιοι δεν υποφέρουν τόσο όσο φαίνεται από έξω, καθότι ο Θεός σας συμπαραστέκεται με τη δύναμή Του και σας κά­νει ικανούς να αντέξουν τη μοίρα που σας επιβλήθηκε. Το σας­γεθος των παθών είναι ανάλογο με το μέγεθος σας πίστης. Στα μάτια του κόσμου τα πάθη αυτά φαίνονται αβάστακτα, σας για τον πιστό κανένα μαρτύριο δεν είναι τόσο πολύ βαρύ που να μην μπορεί να το βαστάξει. Σε αντίθεση ο κόσμος προσπα­θεί να θριαμβεύσει και οι άνθρωποι θα είναι προσκολλημένοι στην ύλη περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θα κυνηγούν γή­ινες ηδονές, θα αρπάζουν χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό ό,τι σας αρέσει χωρίς να υπολογίζουν σας συνανθρώπους σας. Έτσι θα επισωρεύουν τη μια αδικία πάνω στην άλλη, τη μια α­μαρτία πάνω στην άλλη. Θα καταπατούν σας θεϊκούς νόμους επειδή δεν αναγνωρίζουν πια τον Θεό, πράγμα που μαρτυρεί ο ανοιχτός πόλεμος εναντίον των πιστών στην αγάπη. Οι δε πι­στοί είναι μόνο μια μικρή μειοψηφία που ζει σκορπισμένη με­ταξύ των ανθρώπων, γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος και το πε­ριμένει γαλήνια»… (10.9.1944)

«Τον τελευταίο καιρό πριν έρθει το τέλος θα κηρυχθεί α­νοικτός πόλεμος ενάντια σε κάθε εκδήλωση του πνεύματος. Α­πό αυτό θα καταλάβετε ποια ώρα έχει σημάνει για σας κοσμι­κές εξελίξεις, ότι δηλαδή η μέρα πλησιάζει στη δύση σας. Θα έχετε τότε ν’ αντιμετωπίσετε τεράστια προβλήματα εξαιτίας των βάναυσων καταπιεστικών μέτρων που θα επιβάλει η εγκό­σμια εξουσία. Θα σας κατατρέχουν με ερωτήσεις και με απει­λές για τη σχέση σας με τον Χριστό και γενικά με την πίστη. Δεν θα διστάσουν να σας παρακολουθήσουν ή να λαθρακούσουν σας συνομιλίες σας και να σας σύρουν στα δικαστήρια, προκειμένου να λογοδοτήσετε για τα λόγια και σας πράξεις σας. Και τότε θα έχει έρθει η ώρα που θα πρέπει να διακηρύ­ξετε ανοιχτά την πίστη σας σε Μένα και να μιλήσετε χωρίς φό­βο για το πώς σκέφτεστε και τοποθετήστε απέναντι Μου.

Αυτή την ανοικτή διακήρυξη μπροστά στον κόσμο την απαιτώ από σας ως απόδειξη ότι είσαστε δικοί Μου. Φυσικά Εγώ ξέρω τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε μέσα στην καρδιά σας, αλλά από εκείνη την ώρα πρόκειται για έναν ύστατο αγώ­να, για να πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός ανάμεσα στα πρό­βατα και τα ερίφια». (15.9.1948)

Ανακοινώσεις στην Μπέρτα Ντούντε

Διευκρινίσεις σχετικά με τον ερχομό του Χριστού

«Θέλω να σας δώσω μια μεγάλη διαφώτιση για το πνεύμα σας, η οποία θα σας βοηθήσει στην τελείωση της ψυχής σας. Θα σας προ­σφέρω την πρόσβαση σε ένα πεδίο στο οποίο δεν θα μπορούσατε ποτέ να εισχωρήσετε χωρίς την επενέργεια του Πνεύματός Μου. Γιατί θα σας εισάγω σε έναν κόσμο, από τον οποίο μόνο ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος μπορεί να έχει μία άποψη, δεδομένου ότι προϋποτίθεται μια ορισμένη γνώση κάποιων πραγμάτων τα οποία διαφορετικά οι άνθρωποι τα αγνοούν.

Σας έχω δώσει την υπόσχεση ότι θα επιστρέψω στη γη όταν έρ­θει η ημέρα του τέλους. Αλλά αυτή η υπόσχεση γέννησε μέσα σας τις πιο διαφορετικές αντιλήψεις χωρίς να βρείτε όμως την ερμηνεία που ανταποκρίνεται στην Αλήθεια. Γιατί ακριβώς αυτό το γεγονός της ε­πιστροφής Μου στη γη -όπως και η αρπαγή των δικών Μου- ερμηνεύεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους και τοποθετείται σε τό­σους διαφορετικούς χρόνους ώστε έχουν προκύψει πάρα πολλές λανθασμένες αντιλήψεις και τις οποίες θέλω εδώ να διορθώσω.

Η επιστροφή Μου στη γη δεν θα συμβεί σωματικά ώστε το “πό­δι Μου ν’ ακουμπήσει αυτή τη γη”, αλλά θα εμφανισθώ με το πνευ­ματικό Μου σώμα, ακολουθούμενος από ανώτατες φωτεινές οντότη­τες και θα Με δουν όλοι όσοι είναι δικοί Μου. Αλλά όποιος έχει συντα­χθεί με τον αντίμαχό Μου, δεν θα μπορεί ποτέ να Με δει μέσα σε ό­λη Μου τη δόξα, μια και το σκοτάδι δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να δει το Φως, γιατί τότε οι άνθρωποι θα έσβηναν εντελώς, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το Φως που ακτινοβολώ. Θα έρθω έτσι λοιπόν στη γη, κρυμμένος μέσα στα σύννεφα ακόμη και για τους δικούς Μου. Ωστόσο αυτοί θα είναι σε θέση να αντέξουν την πληρότητα του Φωτός και θα Με ζητωκραυγάσουν απέραντα ευτυ­χισμένοι όταν θα Με δουν να έρχομαι με τις στρατιές των αγγέλων, γιατί θα τους ανοίξω τα μάτια για να το δουν.

Επομένως είναι λάθος να λέει κανείς ότι θα Με δουν όλοι όταν θα έρθω να κρίνω τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Διότι η “Κρίση” θα γίνει διαφορετικά, δεν πρόκειται δηλαδή το κάθε άτομο χωριστά να δώσει λόγο σ’ Εμένα, αφού Εγώ γνωρίζω κάθε μεμονωμένη ψυ­χή και ξέρω σε ποιον ανήκει. Και η τελική Κρίση πάνω σε αυτή τη γη συνίσταται στο ότι ολόκληρη η γη αναπλάθεται και αποσυντίθεται σε όλα τα δημιουργήματα στα εξ ων συνετέθη, ούτως ώστε να απελευθερωθούν όλα τα πνευματικά στοιχεία που είναι φυλακισμένα μέσα τους, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν νέα μορφή. Γι’ αυ­τό η αποσύνθεση αυτή σημαίνει το θάνατο για τους ανθρώπους εκεί­νους, οι οποίοι απέτυχαν κατά την τελευταία ευκαιρία που τους δόθη­κε για να αποδείξουν τον προσανατολισμό της θέλησής τους στη διάρ­κεια μιας ζωής πάνω στη γη και υποδουλώθηκαν στον αντίπαλό Μου.

Αυτοί τότε βλέπουν το θάνατο με τα μάτια τους και δεν μπορούν να ξεφύγουν πράγμα, που φέρνει τους ανθρώπους σε φρίκη και από­γνωση. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό το έργο της τελικής καταστρο­φής οι δικοί Μου θα ανυψωθούν. θα έρθω Εγώ ο Ίδιος για να τους πάρω. Θα μπορέσουν να Με δουν όπως θα κατεβαίνω αιωρούμενος από τα ύψη προς το μέρος τους, θ’ απλώνουν με λα­χτάρα τα χέρια τους σ’ Εμένα, με ιαχές ανάτασης και φλογερή αγάπη για Μένα και Εγώ θα τους τραβήξω κοντά Μου, θα τους αρπάξω και θα τους σηκώσω στα ύψη και τότε θα βιώσουν μια εμπειρία η οποία είναι ενάντια σε όλους τους νόμους της φύσης.

Κι αυτή την υμνολογία των δικών Μου θα την αντιληφθούν και οι άλλοι άνθρωποι, χωρίς να μπορούν στην αρχή να την εξηγήσουν, επειδή οι ίδιοι δεν θα βλέπουν τίποτα, με αποτέλεσμα να τους κατα­λάβει τότε μια αγωνία, η οποία θα μετατρέπεται όλο και πιο πολύ σε απέραντο τρόμο και πανικό, καθώς θα διαπιστώνουν την ξαφνική ε­ξαφάνιση των δικών Μου και δεν θα μπορούν να εξηγήσουν πως ό­λοι οι δικοί Μου θα είναι πια μακριά. Θα υπάρχει γύρω βέβαια ένα α­στραφτερό φως, το οποίο όμως για εκείνους θα είναι ανυπόφορο, αλ­λά δεν θα έχουν πια πολύ χρόνο για να σκεφθούν, γιατί αμέσως α­κολουθεί η τελευταία στιγμή του τέλους. Το αστραφτερό φως θα το διαδεχθεί ένα σχεδόν αδιαπέραστο σκοτάδι, το οποίο θα φέρει τους ανθρώπους σε απόγνωση. Και τότε θα ακολουθήσουν εκρήξεις, φω­τιά θα ξεπηδάει από παντού, η γη θα ανοίξει στα δύο, έτσι που κανέ­νας δεν θα μπορέσει να γλυτώσει και θα τον καταπιεί η γη.

Ανάμεσα στην αρπαγή των δικών Μου και σε αυτή την τελευ­ταία καταστροφή, δεν μεσολαβεί πολύς χρόνος, γιατί αλλιώς η ανύ­ψωσή τους θα ανάγκαζε τους υπόλοιπους ανθρώπους να πιστέψουν. Μια τέτοια πίστη όμως θα ήταν χωρίς καθόλου αξία, γιατί θα απόκλειε μια ελεύθερη απόφαση από πλευράς τους. Οι άνθρωποι δε είχαν προη­γουμένως αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για ν’ αποφασίσουν ελεύθερα, όπως και συνεχείς προειδοποιήσεις και υποδείξεις και ο καθένας που συνετίζεται πριν έρθει ακόμη το τέλος, θα γίνει δεκτός. Θα περάσει στο επέκεινα πριν τη διάλυση της γης ώστε να βοηθηθεί να προχωρήσει παραπέρα.

Αυτή η πράξη της ανύψωσης είναι εντελώς αντίθετη με τους νό­μους της φύσης, αλλά μπορώ να τους θέσω εκτός ισχύος σε αυτή την περίπτωση, διότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί πια να βλάψει κανενός την ψυχή. Επίσης, ο ‘‘ερχομός Μου μέσα στα σύννεφα” δεν εξαναγκάζει κανέναν να πιστέψει, δεδομένου ότι εκείνοι οι άνθρωποι που Με βλέπουν, έχουν ήδη κατακτήσει την ανάλογη ψυχική ωριμότητα, ώστε τότε πλέον να βιώνουν την εκπλήρωση όσων είχαν ήδη ακλόνητα πι­στέψει από πριν και γι’ αυτό το λόγο προσδοκούσαν καθημερινά την επιστροφή Μου.

Γι’ αυτό ακριβώς, ως προς τα τελευταία γεγονότα, σπάνια μπο­ρεί να δοθεί μια σωστή εξήγηση στους ανθρώπους, γιατί όλοι έχουν ήδη σχηματίσει μια εικόνα μέσα στο μυαλό τους και δεν είναι διατε­θειμένοι ν’ αλλάξουν γνώμη. Είναι αδύνατον η αρπαγή, η ανύψωση να συμβεί πολύ πρωτύτερα, επειδή ένα τέτοιο υπερφυσικό γεγονός θα υπο­χρέωνε αναγκαστικά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον τρόπο της σκέψης τους. Και το τέλος αυτής της γης σημαίνει επίσης το τέλος ό­λων των ανθρώπων που ζουν ακόμη εκεί. Αυτό το τέλος θα τό ζήσουν και οι δικοί Μου, μόνο που θα βρίσκονται σε μια κατάσταση ό­που δεν θα αισθάνονται θλίψη, παρ’ όλο που θα μπορούν να παρα­κολουθήσουν την όλη διαδικασία, διότι είναι αυτή η θέλησή Μου. Γιατί αφού τώρα πιστεύουν απόλυτα, τους αξίζει να βιώσουν τη δύναμη και τη λαμπρότητά Μου. Θα μπορούν δε να δουν επίσης την τερά­στια στρατιά των αγγέλων που Με περιτριγυρίζουν. Έτσι θα είναι τώ­ρα άξιοι να γίνουν οι πατριάρχες που θα ζωντανέψουν τη Νέα Γη, η οποία βέβαια θα είναι για Μένα το έργο μιας στιγμής, όπου θα δώσω πάλι μια νέα εξωτερική μορφή σε όλα τα απελευθερωμένα πνευματι­κά στοιχεία για την περαιτέρω ωρίμανσή τους. Οι ίδιοι οι άνθρωποι όμως δεν έχουν καμία αίσθηση του χρόνου μέχρι να βρεθούν ξανά πάνω στη Νέα Γη. Βρίσκονται ακόμη μέσα στο παλαιό σάρκινο σώμα τους, το οποίο όμως είναι πλέον πολύ πνευματοποιημένο. Αυ­τό το γεγονός θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, προκειμένου να αντικρουσθεί η λανθασμένη αντίληψη ότι στη Νέα Γη θα ζουν εντελώς πνευματοποιημένα όντα. Γιατί και η Νέα Γη έχει τον προορισμό να λειτουργεί σαν σταθμός στην ανοδική εξέλιξη των όντων, ως εκ τού­του οι παλαιοί νόμοι θα έχουν την ισχύ τους και στη Νέα Γη.

Τα έκπτωτα πνεύματα θα διανύσουν όλη την πορεία μέσα από τη Δημιουργία μέχρι να φθάσουν στη βαθμίδα του ανθρώπου όπου ο καθένας θα πρέπει να περάσει την τελευταία δοκιμασία της θέλησής του. Στην αρχή η δοκιμασία αυτή θα στέφεται πάντα με επιτυχία, επει­δή θα εκλείπουν οι πειρασμοί από πλευράς του αντίθεου, δεδομένου ότι θα είναι δέσμιος για μεγάλο διάστημα και αφού οι άνθρωποι θα είναι γεμάτοι αγάπη, άρα θα επιτυγχάνουν την άμεση σύνδεση μαζί Μου, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να φθάνουν στην πλήρη ωριμό­τητα.

Μην παρασύρεσθε από λανθασμένες θεωρίες ώστε να παραμε­λείτε ή να αναβάλετε την καλλιέργεια της ψυχής σας, διότι η προθε­σμία θα τηρηθεί όπως και η ημέρα που θα έρθω μέσα στα σύννεφα και με αυτή την ημέρα η τελευταία κρίση πάνω σε αυτή τη γη».

Προφητεία που δόθηκε στην Μπέρτα Ντούντε στις 3-2-1964

Αποσπάσματα από τη Βίβλο και τη Νέα Αποκάλυψη
για τον εξαγνισμό μέσω του πυρός και για τον νέο εγκλεισμό
των ψυχών μέσα στην ύλη.

«Εκείνο τον καιρό ο Κύριος θα τιμωρήσει τη στρατιά των ουρα­νών στους ουρανούς και τους βασιλιάδες της γης πάνω στη γη, θα συναχθούν ως δεσμώτες στο δεσμωτήριο και θα κλεισθούν στη φυ­λακή και θα τιμωρηθούν για πολλές γενεές».

Ησαΐας 24, 21-22

«Ο Κύριος θα έρθει ως πυρ, τα άρματά του σαν ανεμοστρόβιλος, για να φέρει το θυμό του με ορμή, την επιτίμησή του με φλόγες πύρι­νες. Διότι ο Κύριος θα κρίνει όλη τη γη με το πυρ του και κάθε σάρ­κα με τη ρομφαία του και οι φονευμένοι από τον Κύριο θα είναι πολλοί».

Ησαΐας 66, 15-16

«Διότι ιδού, έρχεται ημέρα που θα καίει σαν κλίβανος. Όλοι οι α­σεβείς και οι άνομοι θα είναι σαν άχυρα και η ημέρα που έρχεται θα τους κατακάψει λέει ο Κύριος των δυνάμεων ώστε δεν θα αφήσει ρί­ζα ή κλαδί!»

Μαλαχίας 3,19

«Το τσεκούρι είναι ήδη στη ρίζα των δέντρων. Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό θα κοπεί και θα πεταχτεί στη φωτιά. Κρατάει το λιχνηστήρι στο χέρι του για να καθαρίσει το αλώνι του, το μεν σι­τάρι θα το συνάξει στην αποθήκη, το δε άχυρο θα το κατακάψει στη φωτιά που δεν σβήνει ποτέ».

Ματθαίος 3, 10 και 12

«Όποιος προσκυνάει το θηρίο και την εικόνα του και σημαδεύε­ται με ένα χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι, αυτός θα πιει επίσης από το κρασί του θυμού του Θεού, που έχει χυθεί ανόθευτο στο ποτήρι της οργής του και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι μπροστά στους άγιους αγγέλους και στο Αρνίο».

…«Και ο θάνατος και ο άδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος, η λίμνη της φωτιάς, και όποιος δεν βρέθηκε να είναι γραμμένος στο βιβλίο της ζωής, ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς».

…«Οι δε δειλοί και οι άπιστοι, οι βδελυροί, οι δολοφόνοι, οι πόρ­νοι, οι μάγοι και οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες, θα έχουν μοίρα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος».

Αποκάλυψη του Ιωάννη 14, 9 και 10. 20, 14 και 15. 21,8

«Θα έρθει ο καιρός όπου όλα αυτά τα απόκρυφα πράγματα θα αποκαλυφθούν στους ανθρώπους. Προηγούμενα θα πρέπει πολλά δέντρα να αφήσουν τους άγουρους καρπούς να πέσουν από τα κλα­διά τους, γιατί μετά βίας θα φθάσει το ένα τρίτο από αυτούς στην ωρίμανση. Ενώ τα δύο τρίτα που θα πέσουν στη γη, θα καταπατηθούν πρωτύτερα και θα πρέπει να σαπίσουν και να μαραθούν. Έτσι θα μπορέσει να τα διαλύσει η βροχή και ένας δυνατός άνεμος να φυσήξει μέσα στον κορμό για τη δεύτερη γέννηση…».

Γιάκομπ Λόρμπερ

«Το πρόβατά Μου θα σκορπισθούν μεν όταν θα διωχθώ από ποιμένας τους, αλλά θα τα συμμαζέψω πάλι Εγώ ο Ίδιος, έτσι που στο μέλλον θα είναι μόνο ένα ποίμνιο πια με έναν ποιμένα από εκεί και στο εξής. Αλλά τα ερίφια και οι λύκοι που φοράνε προβιά προβά­του, θα διωχθούν από το κοπάδι και θα αφεθούν στην καταδίκη τους και στο θάνατο της ύλης».

Γιάκομπ Λόρμπερ

«Τότε του είπα: φίλε Μου, δεν το έχεις καταλάβει ακόμη καλά! Κοίτα, πάρε για παράδειγμα έναν αγγειοπλάστη που φτιάχνει ένα αγ­γείο από πηλό στον τροχό του. Εάν λοιπόν το αγγείο, εκεί που έχει γίνει ήδη κατά το ήμισυ, αποτύχει, από κάποια ας πούμε τυχαία αι­τία, τι κάνει τότε ο αγγειοπλάστης;

Απλά κομματιάζει το ημιτελές αγγείο, παίρνει τον πηλό από τον τροχό και αφού πρώτα τον ανακατέψει με άλλο, φρέσκο πηλό, τον ξαναβάζει πάνω στον τροχό για να φτιάξει αυτή τη φορά ένα άλλο πιο εύκολο σκεύος, το οποίο φέρει σε πέρας με επιτυχία.

Έτσι λοιπόν το υλικό μεν δεν πρόκειται και αποκλείεται ποτέ να πάει χαμένο, όμως η χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα του πρωτόφτιαχτου έργου είναι πια για πάντα χαμένη και νεκρή. Με λίγα λόγια, το πρώ­το εγώ έχει εξαφανισθεί εντελώς και αυτός είναι κατά την καθαυτό έννοια ο αιώνιος θάνατος, τον οποίο καμία αγάπη και καμία ανάμνηση της πρωταρχικής οντότητας δεν μπορεί να επαναφέρει στη ζωή. Όπου όμως αυτό δεν μπορεί ποτέ πια να συμβεί, τότε είναι αδύνατη για πάντα και η πλήρης τελείωση στο τέλος. Η διατήρηση της ατομικότητας που δόθηκε εξ αρχής είναι ανυπολόγιστα σημαντική, γιατί χωρίς αυ­τήν δεν μπορεί κανείς να επιτύχει την υιοθεσία από τον Θεό. Διότι μια δεύτερη γέννηση δεν πρόκειται ποτέ πια να γίνει όπως η πρώτη…».

Γιάκομπ Λόρμπερ στο βιβλίο «Ρόμπερτ Μπλουμ»

«Κάποιος που από το πρωταρχικό πνεύμα που ήταν κάποτε, κα­τέληξε στο πρώτο ή στο δεύτερο επίπεδο της κόλασης, επειδή η α­γάπη του πήρε λανθασμένη κατεύθυνση, μπορεί παρ’ όλα αυτά να ξαναγίνει αυτό που ήταν πρωταρχικά μετά από πολλές πικρότατες εμπειρίες. Συνείδηση και μνήμη θα διατηρήσει και μπορεί να φθάσει ως την τελείωση.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι αυτό που Εγώ απεχθάνομαι πάνω απ’ όλα, δηλαδή οι χλιαροί που δεν τους κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, ούτε για το καλό ούτε για το κακό ή το ένα τους είναι το ίδιο με το άλλο, έτσι ώστε μπορούν τη μια φορά να διαπράξουν εν ψυχρώ τα μεγαλύτερα ανουσιουργήματα και την άλλη να κάνουν και κάτι το καλό. Με λίγα λόγια, όλα τους είναι το ίδιο, ο Θεός ή ο διάβολος, η ημέρα ή η νύχτα, η ζωή ή ο θά­νατος, η αλήθεια ή το ψέμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταπέσει στον καθεαυτό αιώνιο θάνατο και βρίσκονται στην πιο κατώτατη κόλαση, από την οποία είναι αδιανόητο πια να διαφύγουν έχοντας την ίδια και την αυτή πρωταρχική οντότητα.

Ο λόγος αυτής της κατάστασης είναι η εξαιρετικά συμπαγής αλα­ζονεία, η οποία έχει περάσει από όλα τα στάδια και τους βαθμούς της εγωπάθειας και της φιλαυτίας. Σε αυτό τον υψηλό βαθμό συμπύκνω­σης κατά κάποιον τρόπο αυτοσυνθλίβεται, με αποτέλεσμα να σημαί­νει το τέλος για την πρωταρχική ζωή του πνεύματος.

Σε αυτό ακριβώς συνίσταται ουσιαστικά ο αιώνιος θάνατος, ο οποίος είναι το χειρότερο από όλα τα κακά, επειδή η καθαυτό ύπαρξη λαμβάνει οριστικό τέλος. Μια τέτοια ψυχή είναι τότε εντελώς διαβρωμένη. Η ολότητα από την οποία αποτελείτο κατ’ αρχάς θα πρέπει να διαλυθεί από την ορμή της φωτιάς σε όλους τους μεμονωμένους σπινθήρες αρχέγονης ζωής και στη συνέχεια, αναμεμειγμένη με άλλους καινούργιους, να διανύσει μέσα από μια μακριά πορεία το φυτικό και το ζωικό βασίλειο ενός άλλου πλανήτη, σε μια εντελώς ξένη ηλιακή περιοχή, ώσπου να περάσει τελικά σε μια εξαιρετικά υποδεέστερη ανθρώπινη μορφή.

Με αυτό τον τρόπο δεν απομένουν τελικά παρά τραγικά ελάχι­στα χαρακτηριστικά από την πρωταρχική οντότητα μιας τέτοιας ψυ­χής. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό, γιατί μια τέτοια ψυχή είναι πια αδύνατον να καταφέρει να Με δει ποτέ, γιατί τότε πλέον, χωρίς το δι­κό Μου πνεύμα μέσα της, είναι και παραμένει μόνιμα απλά ψυχή».

«Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι ιδίως αυτή την εποχή, οι οποίοι έ­χουν φθάσει στο άκρο άωτο με τη λατρεία που τρέφουν για τα εγκόσμια πράγματα και για τον εαυτό τους και κατά συνέπεια βρίσκονται σαν ζωές μέσα σε βαθύ σκοτάδι. Στον άλλο κόσμο αυτοί οι άνθρωποι θα αρχίσουν πάλι από το ίδιο σημείο που βρίσκονται τώρα και ανάλογα με τις περιπτώσεις, μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότεροι και πιο υλιστές.

Κι όσο αληθινό είναι ότι είμαι Εγώ ο Κύριος που σας τα λέω αυτά, άλλο τόσο είναι αλήθεια ότι Θα εγκλεισθούν πάλι μέσα στη νεκρή ύλη- και μάλιστα μέσα από μια αφάνταστα οδυνηρή διαδικασία και αυτό για πάρα-πάρα πολύ καιρό, ώσπου να γίνουν και οι ίδιοι σκλη­ρή αδρανής ύλη, να κατακερματισθούν τελικά σε πάρα πολλά μέρη και μετά από πολύ μεγάλο διάστημα να ξανασταλθούν σε αυτή τη γη, ή σε άλλα ουράνια σώματα, σαν άνθρωποι ή σαν άλλα πλάσματα. Γιατί για Μένα χίλια γήινα χρόνια είναι το ίδιο με μια μέρα.

Επομένως, όποιος χάρη στην έμφυτη ελεύθερη θέλησή του, δεν θέλει να εναρμονισθεί με το θέλημά Μου που έχω αποκαλύψει σε όλους τους ανθρώπους, δεν πρόκειται να χαθεί εντελώς γι’ αυτό το λόγο, αλλά εντούτοις τον περιμένει ένας μεγάλος και μακροχρόνιος σωφρονισμός».

Γιάκομπ Λόρμπερ «Τα δώρα του ουρανού»

«Όταν ήμουν δώδεκα χρόνων, η παιδική Μου ακόμη ηλικία ήταν η εποχή της άνοιξης για Μένα. Τα χρόνια της διδασκαλίας ήταν το καλοκαίρι Μου οι τελευταίες σαράντα μέρες ως την ανάληψή Μου ή­ταν η εποχή της συγκομιδής. Θα δείτε λοιπόν, πως όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με αυτούς τους νόμους και τις περιόδους. Μετά τα χρόνια της άνοιξης, της εποχής της ζύμωσης, θα ακολουθήσουν τα θερινά χρόνια της ωρίμανσης με τις μπόρες και τις καταιγίδες. Στη συνέχεια θα έρθουν τα χρόνια του φθινοπώρου, όπου θα ξεχωρίσω σαν θερι­στής τα άχυρα από το σιτάρι, παίρνοντας το καλύτερο μέρος στον πνευματικό Ουρανό. Το χειρότερο όμως μέρος, θα το δεσμεύσω μέ­σα στη συμπαγή ύλη, μέσα από την οποία θα πρέπει διανύοντας έ­ναν μακρύ δρόμο, να φθάσει στο σημείο εκείνο στο οποίο δεν αξιώθη­κε να φτάσει ακολουθώντας την πιο σύντομη οδό…».

…«Αυτή η αλληγορία μαρτυρεί ότι Εγώ μεν θέλω να στρέψω τους ανθρώπους προς το καλύτερο με πράξεις και με λόγια. Επειδή ανα­κατεύεται όμως ο κόσμος με τις απολαύσεις του, ο καλός ο σπόρος ευδοκιμεί μόνο μεμονωμένα σε ορισμένα σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αποδίδει τον καρπό που θα περιμένει κανείς να αποδώσει, λαμβάνοτας υπ’ όψιν ότι πρόκειται για λόγια που προέρχονται α­πευθείας από το στόμα Μου.

Αυτό σας δίνει την απόδειξη ότι το τέλος, ο θερισμός, θα ξεχωρί­σει το καλό από το κακό, όπου οι καλοί θα λάβουν το δίκαιο μισθό τους, ενώ οι αδιόρθωτοι και οι κακοί θα πρέπει να διανύσουν το μα­κρύ δρόμο της ύλης, μέχρι να αποβάλουν καθετί το ακάθαρτο, ώστε σαν μια πνευματική νότα να συμβάλουν στην αρμονία που επικρατεί στο ουράνιο και πνευματικό βασίλειό Μου».

Από το νεοαποκαλυπτικό βιβλίο του Γκότφριντ Μαγερχόφερ

«Τα κηρύγματα του Κυρίου»

«Η τελική καταστροφή της γης θα αποτελεί ταυτόχρονα μία πρά­ξη μέγιστης ευσπλαχνίας. Επομένως είναι αναπόδραστο να συμβεί, για να αποφευχθεί ένας ακόμη μεγαλύτερος ξεπεσμός των ανθρώ­πων, οι οποίοι έχοντας χάσει την αγάπη, έχουν διαλύσει κάθε δεσμό με τον Θεό και έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ το χάσμα που τους χω­ρίζει από Αυτόν, ώστε δεν έχουν πλέον καμία δύναμη για να εξελι­χθούν προς τα πάνω.

Γι’ αυτό το λόγο έρχεται ο Θεός να τους βοηθήσει. Τους αφαιρεί την εξωτερική μορφή και δεσμεύει εκ νέου το πνευματικό στοιχείο. Με αυτόν τον τρόπο το απέραντο χάσμα που άνοιξε η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων, γίνεται πάλι μικρότερο στην κατάσταση της απόλυτης υποταγής στους νόμους της ύλης. Έτσι το πνευματικό στοιχείο όντας σε κατάσταση δέσμευσης, πλησιάζει πάλι πιο κοντά στον Θεό και του δίνεται ξανά η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σωστά την ελευθερία της βούλησής του, ώστε να φθάσει κάποτε στον Θεό έστω και αν είναι μετά από ένα ατέλειωτα μακρύ διάστημα».

Μπέρτα Ντούντε

«Εσείς οι άνθρωποι βρίσκεστε μπροστά σε ένα τέτοιο τέλος, ακό­μη και αν σας φαίνεται απίστευτο και ο νους σας αντιδρά αρνητικά α­πέναντι σε μια τέτοια προοπτική. Συλλογισθείτε όμως αυτούς που είναι δέσμιοι ακόμη, σκεφθείτε όλα τα δημιουργήματα κάτω από τα πόδια σας και αναρωτηθείτε πώς μπορεί να λυτρωθεί όλο αυτό το πνευματι­κό στοιχείο, εάν δεν του δοθούν κάθε τόσο οι δυνατότητες γι’ αυτό;

Σκεφθείτε επιπλέον τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εντε­λώς μακριά από τον Θεό και βέβαια δεν πρόκειται να ζήσουν αιώνια πάνω στη γη!

Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι η Αγάπη του Θεού μεριμνά ευσπλαχνικά για όλα τα αλύτρωτα πνεύματα κι ότι ένα τέτοιο φαινομενικά κα­ταστροφικό έργο αποτελεί μια πράξη μέγιστης ευσπλαχνίας. Διότι οι νέες δημιουργίες που θα ακολουθήσουν, προσφέρουν στα πνεύμα­τα που έχουν πέσει στο μέγιστο δυνατό βάθος τη δυνατότητα να εξε­λιχθούν και πάλι προς τα πάνω, ώστε να φθάσουν κάποτε ως το Θεό, αν και μετά από ένα ατέλειωτα μακρύ διάστημα».

Μπέρτα Ντούντε

«Μέσα στο προαιώνιο σχέδιό Μου είναι καθορισμένη η ημέρα που θα σημαίνει το τέλος αυτής της γης και θα φέρει μια ολοκληρωτική ανατροπή των υφισταμένων, τόσο από γήινη όσο και από πνευμα­τική σκοπιά.

Και το σχέδιό Μου αυτό θα πραγματοποιηθεί αμετάκλητα, διότι είχα προβλέψει από αιωνιότητες, σε ποιο κατώτατο σημείο πνευματι­κής υποστάθμης θα έφθανε η σημερινή ανθρωπότητα. Σε συνάρτηση λοιπόν με αυτό το σημείο, έχω καθορίσει τα χρονικά πλαίσια του λυ­τρωτικού σχεδίου Μου, το οποίο περιλαμβάνει κάθε τόσο νέες επο­χές εξέλιξης, ανάλογα με το τι έκρινε ότι είναι καλό για το πνευματικό στοιχείο που πρέπει να εξελιχθεί ανοδικά, η Αγάπη και η Σοφία Μου.

Συνεπώς, μια περίοδος εξέλιξης λήγει και αρχίζει ξανά μια και­νούργια, ως εκ τούτου το τέλος αυτής της γης δεν μπορεί με καμία δυνατότητα να θεωρηθεί αποκλειστικά σαν έργο καταστροφής! Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το πνευματικό στοιχείο που είναι δε­σμευμένο χρειάζεται βοήθεια για να εξελιχθεί παραπέρα. Γ‘/’ αυτό το λόγο επομένως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια Νέα Γη, πράγ­μα όμως που απαιτεί προηγουμένως τη διάλυση όλων των δημιουρ­γημάτων της παλαιάς γης.

Ωστόσο δεν αφήνω να συμβεί τίποτα στην ανθρωπότητα, χωρίς να το αναγγείλω προηγούμενα, ούτως ώστε να μπορούν να προετοιμασθούν κατάλληλα για να κάνουν όλα τα δυνατά προκειμένου να α­ποφύγουν τη φοβερή μοίρα μιας νέας φυλάκισης μέσα στην ύλη…!»

Μπέρτα Ντούντε

«Πιστεύω πραγματικά πως όσα υποφέρουμε τώρα δεν ισοσταθμίζουν τη δόξα που μας επιφυλάσσει ο Θεός στο μέλλον. 19Γιατί όλη η κρίση προσμένει με λαχτάρα πότε θα φανερωθεί η δόξα των παιδιών του Θεού. 20Ξέρετε, βέβαια, πως η κτίση υποτάχτηκε κι αυτή στη φθορά, όχι γιατί έφταιγε αλλά γιατί έτσι θέλησε αυτός που την υπέταξε. Έχει όμως πάντοτε την ελπίδα, κι αυτή ακόμη η κτίση, πως θ’ απελευθερωθεί από την υποδούλωσή της στη φθορά, και θα μετάσχει στην ελευθερία που θ’ απολαμβάνουν τα δοξασμένα παιδιά του Θεού. 22Ξέρουμε καλά ότι ως τώρα όλη η κτίση στενάζει και κραυγάζει από πόνο, σαν την ετοιμόγεννη γυναίκα. 23Κι όχι μόνο η κτίση. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς: έχουμε ως αρραβώνα του νέου κόσμου το Άγιο Πνεύμα, εσωτερικά όμως στενάζουμε κι εμείς, γιατί λαχταρούμε να γίνουμε για πάντα παιδιά του Θεού και να γλιτώσει το σώμα μας από τη φθορά».

Προς Ρωμαίους 8, 18-23

«Αν ήξεραν οι άνθρωποι γι’ αυτή τη μαρτυρική κατάσταση (της νέας φυλάκισης μέσα στην ύλη σ.τ.μ.) προς την οποία βαδίζουν, θα έκαναν παν το δυνατόν για να την αποφύγουν. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά τα πράγματα.

Όμως δεν υπάρχει αρκετή πίστη, αλλά και ούτε μπορούν να τους δοθούν αποδείξεις, γιατί δεν θα είχε καμία αξία εάν συμμόρφωναν τη ζωή τους γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή μόνο από φόβο, με το θέλημα του Θεού. Η εναρμόνιση αυτή είναι απαραίτητο να γίνει με ελεύθερη θέληση, προκειμένου να αποφύγει κανείς τη νέα φυλάκιση της ψυχής του».

Μπέρτα Ντούντε

Η τελευταία Κρίση είναι και αυτή μια πράξη αγάπης του Θεού!

«Η τελευταία Κρίση θα πρέπει μεταξύ άλλων να θεωρηθεί σαν μια πράξη αγάπης από πλευράς του Θεού, γιατί μια αιτία γι’ αυτή την Κρίση είναι επίσης και η περαιτέρω εξέλιξη του πνευματικού στοιχείου που απέτυχε κατά την τελευταία δοκιμασία της ενσάρκωσής Του στη γη. Γι’ αυτό πρέπει να εισαχθεί εκ νέου σε μια καινούργια διαδικασία ωρίμανσης, προκειμένου να φθάσει κάποτε στον τελικό του στόχο.

… Ένας Θεός-κριτής εξακολουθεί να είναι Θεός της Αγάπης, για­τί η Δικαιοσύνη Μου επιβάλλεται μόνο όπως κρίνει η Αγάπη Μου για το τι είναι ωφέλιμο για το πνευματικό στοιχείο, ενώ επανορθώνει ταυτό­χρονα τις εσφαλμένες σκέψεις και πράξεις των ανθρώπων, οι οποίες υπόκεινται σε αυτή την Κρίση.

… Σώζω τις ψυχές από την πτώση στην πιο βαθιά άβυσσο. Τις φυλακίζω εκ νέου μέσα στη συμπαγή ύλη, εισάγοντάς τες έτσι στην εξελικτική διαδικασία. Πρόκειται τότε για μια Κρίση η οποία έχει α­ποκλειστικό στόχο τη λύτρωση και όχι τον αιώνιο θάνατο, πράγ­μα που αποδεικνύει σαφώς την Αγάπη Μου για όλα όσα έχω δη­μιουργήσει, για όλα όσα είναι νεκρά και προορισμός τους είναι να α­ποκτήσουν αιώνια ζωή».

Μπέρτα Ντούντε

Ο καινούριος ουρανός και η καινούρια γη

Τότε είδα έναν καινούριο ουρανό και μια καινούρια γη. Ο πρώτος ουρανός κι η πρώτη γη εξαφανίστηκαν, κι η θάλασσα δεν υπάρχει πια. 2 Κι είδα την άγια Πόλη, τη νέα Ιερουσαλήμ, να κατε­βαίνει από τον ουρανό, από το Θεό, έτοιμη σαν τη νύφη που στολι­σμένη περιμένει τον άντρα της. 3Τότε άκουσα μια δυνατή φωνή απ’ τον ουρανό να λέει: «Τώρα πια η κατοικία του Θεού είναι μαζί με τους ανθρώπους. Θα κατοικήσει μαζί τους, κι αυτοί θ’ αποτελούν το λαό του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους, 4θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, κι ο θάνατος δε θα υπάρχει πια· ούτε πένθος ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν».

5 Και είπε αυτός που καθόταν στο θρόνο: «Τώρα, όλα τα κάνω και­νούρια». Και μου λέει: «Γράψε, γιατί τα λόγια μου είναι αξιόπιστα κι αληθινά». 6 Και πρόσθεσε: «Εκπληρώθηκαν όλα· εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος· εγώ σ’ όποιον διψάει θα δώσω δωρεάν να πιει από το νερό που δίνει ζωή. 7Αυτά θα τα κληρονομήσει ο νικητής· κι εγώ θα είμαι Θεός του, κι αυτός παιδί μου. 8Οι δειλοί όμως, οι άπιστοι, οι βδελυροί, οι φονιάδες, οι πόρνοι, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες κι όσοι αντιστρατεύονται την αλήθεια θα ’χουν το μερίδιό τους σιη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος».

Η νέα Ιερουσαλήμ

9Τότε ήρθε ένας απ’ τους εφτά *αγγέλους που κρατούσαν τις εφτά φιάλες, που ήταν γεμάτες απ’ τις εφτά πληγές τις τελευταίες, και μου είπε: «Έλα να σου δείξω τη νύφη, τη γυναίκα του * Αρνιού». 10Και μ’ έφερε, καθώς ήμουν σε έκσταση, σ’ ένα μεγάλο και ψηλό Βουνό και μου έδειξε την άγια Πόλη, την Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον ουρανό, από το Θεό.

22Δεν είδα ναό σ’ αυτή την πολιτεία, γιατί ναός της είναι ο Κύριος, ο Θεός ο παντοκράτορας, και το Αρνίο. 23Ούτε έχει ανάγκη η πολιτεία από ήλιο ούτε από σελήνη για να τη φωτίζουν, γιατί τη φωτίζει η λαμπρότητα του Θεού, και λυχνάρι της είναι το Αρνίο. 24Και τα έθνη θα περπατούν με το φως της, κι οι Βασιλιάδες της γης θα της φέρνουν τα μεγαλεία και τον πλούτο τους. 25 Οι πύλες της ποτέ δε θα κλείνουν την ημέρα, αφού εκεί δε θα υπάρχει νύχτα. 26 Και θα της φέρνουν τα με­γαλεία και τον πλούτο των εθνών. 27Δε θα μπει όμως σ αυτήν τίποτα μολυσμένο, μήτε όσοι κάνουν βδελυρά και ψεύτικα πράγματα, παρά μονάχα όσοι είναι γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής του Αρνιού.

Αποκάλυψη Ιωάννη 21, 1-10. 22-27

Η ανάπλαση της γης

«Ένα είναι βέβαιο, ότι ο Λόγος Μου είναι Αλήθεια και θα παραμείνει Αλήθεια, επομένως δεν χρειάζεται να αμφιβάλετε οι άνθρωποι για αυτά που έχουν την πηγή τους σ’ Εμένα. Κι επειδή πλησιάζει η ώρα που θα λήξει μια περίοδος λύτρωσης για να μπορεί να αρχίσει μια άλλη καινούργια, γι’ αυτό το λόγο οι διαφωτίσεις που σας δίνω γί­νονται όλο και πιο ασυγκάλυπτες.

Προτού έρθει το τέλος θα σας μυήσω στο προαιώνιο σχέδιο που έχω καταστρώσει από αιωνιότητες για την τελείωσή σας. Συνάμα θα σας προσφέρω γνώσεις γύρω από πράγματα, τα οποία ήταν μέχρι τώρα για σας κρυφά, δεδομένου ότι αυτές οι γνώσεις μέχρι τώρα δεν ήταν απαραίτητες για την ψυχική σας σωτηρία.

Τώρα όμως έχει έρθει ο καιρός που το σωτήριο σχέδιό Μου θα εκτελεσθεί, όσον αφορά τη μεταμόρφωση της γης, η οποία έχει γίνει πλέον ακατάλληλη σαν πεδίο εκπαίδευσης για τα πνευματικά στοι­χεία και συνεπώς πρέπει να ανανεωθεί, προκειμένου να μπορέσει και πάλι να εκπληρώσει τον προορισμό της.

…Επομένως για τη γη ως δημιούργημα δεν έρχεται η συντέλεια, διότι η θέλησή Μου στερεοποιεί πάλι όλη τη διαλυμένη ύλη, δίνοντάς της νέες μορφές, γι’ αυτό άλλωστε γίνεται λόγος για μια “Νέα Γη”.

Συνεπώς ο τερματισμός της παρούσας λυτρωτικής περιόδου συνιστά μια πράξη μέγιστης φιλευσπλαχνίας προς όλα τα πνευματικά στοιχεία τα οποία βρίσκονται έγκλειστα πάνω στη γη μέσα στα διά­φορα δημιουργήματα. Σημαίνει δηλαδή μια ολοκληρωτική μεταμόρ­φωση, όχι όμως τη συντέλεια του πλανήτη Γη.

Ωστόσο, αυτή η μεταμόρφωση θα είναι ορατή μόνο στην επιφά­νεια της γης, δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να δια­πιστώσουν ή να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της εσωτερικής α­νάπλασης, ακόμη κι αν παρατηρούσαν συνειδητά τη μεταμόρφωση αυτή. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, διότι όλα θα γίνουν μέσα σε μια στιγμή, μια και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που εί­ναι απαραίτητες για να ξαναζωντανέψουν τα νέα δημιουργήματα της γης με πνευματικά στοιχεία τα οποία έχουν ήδη κατακτήσει τον ανα­γκαίο βαθμό ωριμότητας. Διότι βέβαια όλες αυτές οι πνευματικές μο­νάδες υφίστανται ήδη, οπότε χρειάζεται απλά να τοποθετηθούν μέ­σα στις κατάλληλες για εκείνες εξωτερικές μορφές.

…Επειδή η ύλη αυτή καθαυτήν αποτελείται από πνευματικά στοι­χεία τα οποία βρίσκονται ακόμη στην αρχή της εξέλιξής τους, γι’ αυ­τό το λόγο δεν μπορεί ακόμη να εξαφανισθεί εντελώς. Κατ’ ακολου­θία λοιπόν και το δημιούργημα Γη’’ δεν πρόκειται να εξαφανισθεί, παρά μόνο να μεταμορφωθεί. Αυτά τα λόγια μπορείτε να τα πιστέ­ψετε χωρίς επιφύλαξη, ακόμη και εάν όλη η διαδικασία του τέλους της παλαιάς γης παραμένει αδιανόητη για σας. Για Μένα όμως ό­λα είναι δυνατά και η απέραντη αγάπη Μου είναι η αιτία για τα πά­ντα.

Εάν λοιπόν το γεγονός ότι επιτρέπω να συμβεί μια τέτοια κατα­στροφή το εκλαμβάνετε σαν έλλειψη αγάπης από μέρους Μου, τότε είσαστε ακόμη πολύ μακριά από τη σωστή αντίληψη. Θέλετε να βλέ­πετε μόνο τη μοίρα των ανθρώπων, χωρίς να σκέφθεσθε τα πνεύμα­τα τα οποία είναι ακόμη φυλακισμένα μέσα στη συμπαγή ύλη, για τα οποία πρέπει επίσης να έρθει κάποτε η ώρα να ελευθερωθούν από τη μορφή στην οποία εγκλείονται τώρα, ούτως ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την ανοδική τους εξέλιξη σύμφωνα με το σχέδιο που έχω εκπονήσει από αιώνων. Κι επειδή η ώρα του τέλους πλησιάζει όλο και πιο κοντά, γι’ αυτό το λόγο σας αποκαλύπτω το σχέδιό Μου για τη σωτηρία σας, ώστε να μπορείτε να συμμορφωθείτε ακολουθώ­ντας πιστά τις εντολές Μου, έτσι ώστε να μην ανήκετε σ’ ε­κείνους οι οποίοι σπαταλούν άδικα το δώρο της ανθρώπινης ζωής πάνω στη γη και διατρέχουν τον κίνδυνο να φυλακισθούν μέσα στην ύλη. Σας αποκαλύπτω αληθινά όλη την αλήθεια! Αλλά την Αλήθεια θα την αποδεχτεί μόνο εκείνος που θέλει να γνωρίζει την Αλήθεια και έχει την ακράδαντη θέληση να κατακτήσει το στόχο του σε αυτή τη γη».

Προφητική αποκάλυψη στην Μπέρτα Ντούντε στις 20-10-1962

«Έπειτα (κατά την επιστροφή του Χριστού) εμάς τους ζωντανούς μαζί με τους αναστημένους θα μας αρπάξουν σύννεφα και θα ανυ­ψωθούμε για να προϋπαντήσουμε τον Κύριο στον αέρα κι έτσι θα εί­μαστε για πάντα μαζί με τον Κύριο».

Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Α΄ 4, 17

Ύστερα ο *άγγελος μου έδειξε το ποτάμι με το ζωογόνο νερό, λαμπερό σαν κρύσταλλο, να αναβλύζει από το θρόνο του Θεού και του * Αρνιού. 2Στη μέση της πλατείας, από ’δω κι από ’κει από το ποτάμι, ήταν το δέντρο της ζωής, που καρποφορεί δώδεκα φο­ρές, μία κάθε μήνα, και που τα φύλλα του χρησιμεύουν για τη θερα­πεία των εθνών. 3 Καμιά αφορμή για κατάρα δε θα υπάρχει πια εκεί. Ο θρόνος του Θεού και του Αρνιού θα βρίσκονται σ’ αυτήν, κι οι δούλοι του θα τον λατρεύουν. 4Θα τον βλέπουν κατά πρόσωπο και θα ’χουν το όνομά του στα μέτωπά τους. 5Νύχτα δε θα υπάρχει πια, και δε θα χρειάζεται το φως του λυχναριού ή του ήλιου, γιατί ο Κύριος ο Θεός θα φέγγει πάνω τους, και θα βασιλέψουν αιώνια.

Ο ερχομός του Κυρίου

6Ύστερα μου λέει ο *άγγελος: «Τα λόγια τούτα είναι αληθινά κι άξια εμπιστοσύνης. Ο Κύριος ο Θεός, που με το Πνεύμα του μίλησαν οι * προφήτες, έστειλε τον άγγελό του να δείξει στους δούλους του όσα είναι να γίνουν πολύ σύντομα». 7 «Ακούστε! Έρχομαι σύντομα», λέει ο Ιησούς. «Μακάριος είναι όποιος τηρεί τα προφητικά λόγια αυ­τού του βιβλίου».

12 «Ακούστε! Έρχομαι σύντομα», λέει ο Ιησούς, «και φέρνω μαζί μου την αμοιβή για ν’ ανταποδώσω στον καθένα κατά τα έργα του. 13 Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ο πρώτος και ο έσχατος, η αρχή και το τέλος».

14Μακάριοι όσοι τηρούν τις εντολές του, για να έχουν δικαίωμα να φάνε από το δέντρο της ζωής και να περάσουν τις πύλες για να μπουν στην πολιτεία. 15 Έξω θα μείνουν όσοι είναι αδιάντροποι σαν τα σκυ­λιά, οι μάγοι, οι πόρνοι, οι φονιάδες, οι ειδωλολάτρες κι εκείνοι που τους αρέσει ν’ αντιστρατεύονται την αλήθεια.

16«Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον άγγελό μου να σας τα αναγγείλει ε­τούτα στις εκκλησίες. Εγώ είμαι από τη ρίζα και τη γενιά του Δαβίδ, το άστρο το λαμπερό, το πρωινό». 17Και το Πνεύμα κι η νύφη λένε: «Έλα». Κι όποιος ακούει ας πει: «Έλα». Όποιος διψάει ας έρθει, όποιος θέλει ας πάρει δωρεάν το νερό της ζωής».

Αποκάλυψη Ιωάννη 22, 1-7. 12-17

Η αρμονική ζωή στη Νέα Γη

«Θα κάνω τα πάντα καινούργια! Οι άνθρωποι που δεν έχετε τη Γνώση, που δεν έχετε ακόμη αφυπνίσει το πνεύμα που έχετε μέσα σας, δεν ξέρετε τι σημαίνουν αυτά Μου τα λόγια. Γιατί δεν πιστεύετε σε μία μεταμόρφωση αυτής της γης, δεν πιστεύετε ότι θα υπάρξει μία τελική Κρίση, ο τερματισμός μιας περιόδου εξέλιξης και η έναρξη μιας άλλης. Δεν ξέρετε τίποτα για το προαιώνιο σχέδιό Μου, για την τε­λείωσή σας, γι’ αυτό δεν καταλαβαίνετε και τι θέλουν να πουν τα λό­για: Ιδού, ορίστε τα κάνω όλα καινούργια!”

Το κάθε ένα από τα λόγια Μου έχει μια πολλαπλή έννοια, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε οι αφυπνισμένοι στο πνεύμα, γιατί αυτή η γνώση είναι ακόμη πολύ υψηλά για τους ανθρώπους ετούτης της γης- εντούτοις, καταλαβαίνουν την απλή σημασία, ότι δηλαδή θα ανανεώ­σω όλα όσα έχουν ξεφύγει από την προαιώνια Τάξη Μου. Θέλω να φέρω μια αλλαγή, μια και από μόνοι τους οι άνθρωποι δεν την επι­διώκουν πλέον και συνεπώς δεν καταφέρνουν να εκπληρώσουν το σκοπό για τον οποίο βρέθηκαν στη γη. Έχουν δε αποτύχει εντελώς εφόσον δεν αξιοποίησαν τη ζωή τους αυτή για την αιωνιότητα.

Παρ’ όλα αυτά δεν θέλω να τους αφήσω να πάνε χαμένοι, γι’ αυ­τό θα τους δώσω πάλι την ευκαιρία να διατρέξουν άλλη μια φορά την εξελικτική πορεία που παραμέλησαν ως τώρα. Δεν θα πρόκειται όμως για μια επανάληψη, αλλά για μια εντελώς καινούργια πορεία, δεδο­μένου ότι μια νέα δυνατότητα εξέλιξης σημαίνει ένα μεγαλύτερο έλεος το οποίο θα πρέπει να αντισταθμισθεί με δική τους περισσότερη α­πόδοση, πράγμα για το οποίο είναι αναγκαίο να υπάρχουν εντελώς νέα δημιουργήματα.

Γι’ αυτό λοιπόν ανανεώνω για πρώτη φορά το σχολείο των πνευ­μάτων, που είναι η Γη Μου, η οποία οφείλει να προωθήσει και πάλι την ανοδική εξέλιξη των πνευματικών στοιχείων ως το τέλος, που εί­ναι η ανθρώπινη βαθμίδα. Θα την εφοδιάσω με εντελώς καινούργια δημιουργήματα ποικίλων ειδών και μορφών ώστε να έχουν τη δυνα­τότητα να εξελιχθούν μέσα σ’ αυτά πολυαριθμότατα πνευματικά στοι­χεία. Θα φροντίσω να υπάρξει ένα νέο ανθρώπινο γένος που θα προέλθει από ανθρώπους που θα έχω ευλογήσει, οι οποίοι θα έχουν ολοκληρώσει την πνευματική τους τελειοποίηση έχοντας αγάπη και πίστη σ’ Εμένα. Αυτοί θα έχουν φθάσει σε έναν τέτοιο υψηλό βαθμό ωριμότητας, χάρη στον οποίον θα μπορούν να επιστατούν με μια ανώτερη πνευματική επιμέλεια στο νέο ανθρώπινο γένος. Έτσι οι νέ­οι άνθρωποι θα έχουν κάθε εγγύηση ότι θα πετύχουν την ανώτατη δυνατή πνευματική τελειοποίηση. Ταυτόχρονα, τα πνευματικά στοι­χεία τα οποία θα βρίσκονται έγκλειστα μέσα στην ύλη, θα μπορούν να φθάσουν ταχύτατα στην ωριμότητα χάρη στην εξαιρετικά ευνοϊκή επίδραση που θα ασκούν οι άνθρωποι στην κτίση που θα τους περι­βάλλει. Κάνω τα πάντα καινούργια, κάνω επίσης πιο ελαστικές τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των πνευματικών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνω από το Νόμο Μου. Απλά βοηθώ με μεγάλη ευσπλαχνία και αγάπη τα πνεύματα που ζουν ακόμη σε κατάσταση ανελευθερίας.

Οι άνθρωποι θα είναι χωρίς κανένα πρόβλημα, γεμάτοι δύναμη θα τείνουν προς τα ύψη. Γιατί Εγώ θα είμαι ο πιο ποθητός τους στό­χος, ενώ δεν θα μπορεί να τους παρασύρει προς τα κάτω ο αντίθεος, ο οποίος θα έχει δεσμά για πολύ χρόνο. Δημιουργώ έναν νέο Ουρα­νό και μια νέα γη, αυτό σημαίνει ότι κάνω τους ανθρώπους ευτυχι­σμένους από πνευματική και από γήινη άποψη. Γιατί τώρα ανήκουν σ’ Εμένα και οφείλουν να δείξουν το δρόμο που οδηγεί σ’ Εμένα και στους απογόνους τους. Ποιος από σας τους ανθρώπους μπορεί να το συλλάβει αυτό; Και ποιος από σας τους ανθρώπους πιστεύει σθε­ναρά και ακράδαντα ότι το παλαιό θα πάψει να υπάρχει; Επίσης ότι δεν θα υπάρχουν πια οι άνθρωποι που είναι ακόμη απομακρυσμέ­νοι από Εμένα; ότι μόνο η μικρή ποίμνη, η οποία Με ακολουθεί πι­στά σαν τον ποιμένα της δεν θα χάσει τη ζωή της, διότι αυτή τη μικρή ποίμνη την έχω ευλογήσει και την έχω προορίσει να συνεχίσει τη ζωή στον παράδεισο της νέας Γης; ότι μια καινούρια λυτρωτική φάση αρ­χίζει, σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο σωτηρίας, το οποίο έχει κα­θορίσει η Αγάπη και η Σοφία Μου προκειμένου να εξασφαλισθεί μια αιώνια ζωή για τα πνεύματα;

Ιδού, τα κάνω όλα καινούργια! Εσείς που πιστεύετε σ’ Εμένα, συλλογισθείτε αυτά τα λόγια, ζυγίστε τα μέσα στην καρδιά σας και να ξέρετε ότι ήρθε η ώρα που αυτά τα λόγια Μου θα γίνουν αληθινά. Να τα πιστεύετε ακράδαντα, να ελπίζετε και να υπομένετε με καρτερία, υποταγή και αφοσίωση στο θέλημά Μου τα βάρη που σας περιμένουν να βαστάξετε ως το τέλος. Διότι πολύ σύντομα έρχεται η μέρα, όπου θα έρθω να πάρω τους δικούς Μου για να τους αποκαλύψω τον πα­ράδεισο, για τον οποίο είναι γραμμένο: “Έναν καινούργιο Ουρανό θα φτιάξω και μια καινούργια Γη… ”. Κι Εγώ ο Ίδιος θα βρίσκομαι ανάμε­σα στους δικούς Μου και θα τους καθοδηγώ και θα τους διδάσκω, ό­πως το έχω υποσχεθεί».

Μπέρτα Ντούντε 14-10-1951

«Εκεί όπου θα βρίσκεται ο καθένας, θα μπορεί και να καρ­πώνεται τους καρπούς της γης και να ικανοποιεί τις βιοτικές του ανά­γκες. Ο ένας θα βοηθάει τον άλλον και κανένας δεν θα λέει πια: αυτό είναι δική μου ιδιοκτησία και μόνον εγώ είμαι κύριός της! Βέβαια θα έπρεπε ήδη να είναι έτσι τα πράγματα ανάμεσα στους ανθρώπους. Εντούτοις θα παραμείνουν όπως είναι, για όσο κρατάει αυτή η μεσαία περίοδος διαπαιδαγώγησης των ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εξαγνιστεί από τη μεγάλη φωτιά της ζωής. Ωστόσο δεν πρόκει­ται να συμπληρωθούν δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα…».

«Αφού την εποχή εκείνη οι άνθρωποι δεν θα επιθυμούν πια γήι­νους και εφήμερους θησαυρούς πάνω στη γη, θα ζουν εκατό ή χίλιες φορές περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι τώρα, ευτυχισμένοι και σε ευημερία. Συγχρόνως δε θα εξαλειφθούν από τη γη όλες οι κακές αρρώστιες που βασανίζουν τη σάρκα. Οι άνθρωποι θα φθάνουν ευτυχισμένοι σε μεγάλη ηλικία και θα μπορούν να κάνουν πολλά καλά ενώ κανείς δεν θα φοβάται το θάνατο του σώματος, γιατί θα βλέπει καθαρά μπροστά του την αιώνια ζωή της ψυχής».

Γιάκομπ Λόρμπερ

«Το Μεγάλο Ευαγγέλιο του Ιωάννη»

**Αυτή είναι η έννοια του «δεύτερου θανάτου» σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη 20,6 και 21,8

«Ζητάτε και θα σας δοθεί…»

Τα πιο δύσκολα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν χωρίς κόπο εάν ο άνθρωπος αξιοποιήσει την πνευματική δύναμη που του προσφέρεται για βοήθεια. Αυτά που στον ίδιο μόνο του του φαίνονται αδύνατα, θα μπορεί να τα πραγματοποιήσει, εφόσον χρησιμοποιήσει την πνευματική δύναμη που είναι στη διάθεσή του. και όπου έχουν τεθεί όρια στην εγκόσμια γνώση, εκεί δεν υφίσταται κανένας περιορισμός για εκείνον που χρησιμοποιεί την πνευματική δύναμη…

Κατά συνέπεια ο άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει πράγματα που φαίνονται υπερφυσικά κι εντούτοις εξηγούνται πολύ απλά χάρη ση δύναμη που παρέχει ο Θεός στους ανθρώπους, την οποία όμως μόνο σπάνια αξιοποιούν. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να θεωρεί κανείς κάτι υπερφυσικό, δεδομένου ότι τα πάντα εξηγούνται από τη στιγμή που αναγνωρίζει ότι ο Θεός τού δίνει όλα όσα του λείπουν, άμα ο ίδιος θέλει να τα λάβει.

Θα είναι ικανός να πραγματοποιήσει πράγματα που διαφορετικά του είναι αδύνατα, θα εισχωρήσει σε τομείς της γνώσης που διαφορετικά είναι κλειστοί γι’ αυτόν και θα μπορεί να κατορθώσει επιτεύγματα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνάμεις. Γιατί πάντοτε εργάζονται οι πνευματικές δυνάμεις, πάντοτε μπορεί να χρησιμοποιήσει μία δύναμη που έχει απεριόριστες δυνατότητες.

Γιατί είναι θεϊκή δύναμη, μια ακτινοβολία που προέρχεται από τον Θεό, την οποία διοχετεύει η αγάπη Του σε όλα τα πλάσματά του με τη μοναδική προϋπόθεση ότι θέλουν να την παραλάβουν….

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2357 στις 4-6-1942

Ο Ουράνιος Άρτος τροφή για την ψυχή…

«Ζητάτε πρώτα απ’ όλα τη βασιλεία του Θεού…»

… Ο Θεός θα μεριμνά διαρκώς για σας, πνευματικά και σωματικά, από τη στιγμή που έχετε δεσμό μαζί Του και θέλετε να πάρετε τις δωρεές Του. Ωστόσο πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιθυμείτε την πνευματική τροφή, γιατί αυτήν έχει ανάγκη η ψυχή σας για να πραγματοποιήσει την άνοδό της. άλλωστε ο Θεός σάς έδωσε τη ζωή στη Γη για χάρη της ψυχής σας, πράγμα που προϋποθέτει ότι χρειάζεται και επίγεια τροφή. Επομένως θα σας δώσει πράγματι ό,τι χρειάζεστε για να συντηρήσετε το σώμα σας, εφόσον σας ενδιαφέρει να το διατηρήσετε προς χάριν της ψυχής σας.

Και η πνευματική τροφή, ο Λόγος του Θεού, θα μπορεί να συντηρήσει επίσης και το σώμα, γιατί είναι δύναμη από τον Θεό που διοχετεύεται μέσω του Λόγου Του άμεσα στον άνθρωπο. και αυτή η δύναμη συντηρεί τα πάντα, συντηρεί και το σώμα επίσης, εάν του στερήσουν τη φυσική τροφή. Γιατί είναι η θεία δύναμη που συντηρεί το κάθε δημιούργημα που εκπορεύτηκε απ’ αυτήν. Επομένως από τη στιγμή που ο άνθρωπος δέχεται άμεσα τη δύναμη που ακτινοβολεί ο Θεός, δεν θα χρειάζεται ούτε και καμία άλλη τροφή κι εντούτοις θα διατηρείται στη ζωή, εάν είναι θέλημά Του.

Και στο μέλλον θα είναι θέλημά Του να φανεί καθαρά μέσα από υπερφυσικά φαινόμενα η δύναμη του θείου Λόγου, η οποία παρέχεται σ’ εκείνους που πιστεύουν σταθερά κι ακλόνητα και τηρούν τις εντολές Του. γιατί άμα ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να φροντίσει πρώτα απ’ όλα για την ψυχή του και επιθυμεί να της δοθεί ο ουράνιος Άρτος, τότε θα χορταίνει ψυχικά και σωματικά. Γιατί η αγάπη του Θεού είναι απαράλλακτη και ο Λόγος Του είναι αλήθεια:

«Μη νοιάζεστε τι θα φάτε και τι θα πιείτε, αλλά ν’ αναζτάτε πρώτα απ’ όλα τη βασιλεία του Θεού κι όλα τ’ άλλα θα σας δοθούν χάρισμα….»

Αμήν

Καταγραφή της

Μπέρτα Ντούντε με αρ. 2362 στις 8-6-1942

Η δύναμη της πίστης την προσεχή εποχή

«Ό,τι ζητήσετε στο Όνομά Μου από τον Πατέρα θα σας το δώσει – Θα κάνετε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα απ’ ό,τι Εγώ…»

Η δύναμη της πίστης θα γίνει εμφανής με τέτοιον τρόπο που θα εκπλήξει ακόμη και τους μεγαλύτερους αρνητές της. Ο άνθρωπος που πιστεύει θα αποτελεί ζωντανή μαρτυρία για την αλήθεια αυτών που εκπροσωπεί. Γιατί θα κατορθώνει πράγματα που είναι αντίθετα στους νόμους της φύσης, καθώς κάνοντας επίκληση στον Ιησού Χριστό θα γίνεται κάτοχος της δύναμής Του, ούτως ώστε τότε θα ενεργεί ο Ίδιος ο Κύριος μέσω αυτού. Γιατί οι άνθρωποι θα βρεθούν σε καταστάσεις, όπου μόνο η ισχυρή πίστη στον Θεό τους κάνει ν’ αντέξουν κι αυτήν την πίστη ο Θεός δεν την αφήνει να χαθεί.

Επομένως οι πιστοί μπορούν να περιμένουν ατρόμητοι την προσεχή εποχή, αφού παρά τα πολλά βάσανα, θα βρίσκονται υπό την προστασία του Υψίστου κι όταν τα κοσμικά μέτρα εναντίον τους τους φαίνονται αφόρητα, τους διοχετεύεται δύναμη για να τ’ αντιμετωπίσουν. Και αυτή η εποχή έχει προβλεφθεί εδώ και αιωνιότητες. ο σκοπός είναι ν’ αναγνωρίσει η ανθρωπότητα ότι ο Θεός συμπαραστέκεται σ’ εκείνους που Τον υποστηρίζουν. Η ανθρωπότητα χρειάζεται ν’ αναγνωρίσει την αλήθεια του θείου Λόγου και να μπορέσει να διαπιστώσει τι μπορεί να καταφέρει η δύναμη της πίστης.

Ο πιστός θα διαθέτει ένα όπλο που μπροστά του θα είναι ανίσχυρος ο εχθρός, γιατί ακόμη και οι δυνάμεις της φύσης θα υπακούνε στη βούληση όποιου πιστεύει, εφόσον τις έχει ανάγκη για να τον προστατέψουν ή για να τεκμηριώσουν την αλήθεια του θείου Λόγου. Και θα μπορεί ν’ αποτρέπει το κακό όταν κινδυνεύει να τον βλάψει. Θα βρίσκεται ολοφάνερα υπό την προστασία του Θεού, μολονότι θα αναμένεται το επίγειο τέλος του.

Και αυτή επίσης η εποχή έχει προαγγελθεί τόσο προφορικά όσο και γραπτά. γιατί ο Θεός είχε προβλέψει ότι θα έρχονταν αυτοί οι καιροί, καθώς και την αναγκαιότητα να ενεργήσει οφθαλμοφανώς μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί εκείνους που Του είναι αφοσιωμένοι αταλάντευτα και τους εφοδιάζει με μεγάλη δύναμη, ούτως ώστε να εκπληρωθεί η υπόσχεσή Του: «Θα κάνετε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα από Μένα…» και «Ό,τι ζητήσετε στο Όνομά Μου από τον Πατέρα, θα σας το δώσει…»

Και τα δεινά αυτής της εποχής θα αποφέρουν μία δυνατή πίστη. Γιατί οι οπαδοί του Ιησού θα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο κι ο Λόγος του Θεού θα είναι η μοναδική πηγή παρηγοριάς και δύναμης γι’ αυτούς. Απ’ αυτόν θ’ αντλούν και η δύναμή του θα μεταδίδεται φανερά πλημμυρίζοντάς τους. Ατρόμητοι θ’ αντιμετωπίζουν τα πάντα με σιγουριά, έχοντας πάντα επίγνωση της βοήθειας του Θεού, την οποία εξασφαλίζει ο Λόγος Του.

Και έτσι ο Λόγος έχει ζωή, αφού επαληθεύεται καθώς γίνεται ζωντανός, δεδομένου ότι οι άνθρωποι ζουν ακολουθώντας τον με ακρίβεια. Ως εκ τούτου υποχρεωτικά εκπληρώνονται οι επαγγελίες πάνω τους, όπως είχε προφητευτεί. Και όποιος έχει αυτήν τη βαθιά πίστη κατασυντρίβει την εγκόσμια εξουσία, καθότι την αντιμετωπίζει διαρκώς με την ισχύ του Θεού και είναι άφοβος και βέβαιος για τη βοήθειά Του. Και έτσι θα είναι άτρωτος απέναντι στην κοσμική εξουσία, όσο μάχεται για τον Θεό…

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2367 στις 14-6-1942

«Ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με το ψωμί, μα και με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα του Θεού» (Ματθαίος 4,4)

Ο Λόγος του Θεού, που έρχεται από τα ουράνια, μαρτυρεί τη θεία δύναμη, την Αγάπη και τη σοφία Του και γι’ αυτό είναι ένα δώρο της χάρης Του, δοθέντος του ότι ο Θεός το προσφέρει στους ανθρώπους, αν και δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο εκείνο ωριμότητας που απαιτείται για να τους διοχετευτεί η δύναμή Του. γι’ αυτό για να μπορεί να επενεργήσει ο Λόγος του Θεού πάνω στον άνθρωπο, με άλλα λόγια για να μπορεί να αισθανθεί ότι τον διαπερνά η δύναμή του, είναι πρώτα απαραίτητος όρος να θέλει να τον λάβει.

Ασφαλώς ο Λόγος μπορεί ν’ ακουστεί απ’ όλους, δηλαδή να τους προσφερθεί, αλλά παρ’ όλα αυτά να μπει και να βγει από το άλλο αυτί κάποιου χωρίς να φέρει αποτέλεσμα. γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ανοικτός να τον δεχτεί κι έτσι γι’ αυτόν παραμένει ανενεργός. Συνεπώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει όποια στάση θέλει απέναντι στο Λόγο που η αγάπη του Θεού διοχετεύει στη Γη, ωστόσο πάντοτε η προθυμία του να τον λάβει είναι αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να τον πλημμυρίσει η χάρη και η δύναμή του. Όταν είναι μάλιστα ολόψυχη η αφοσίωση στον Θεό, ως επακόλουθο ο Λόγος επενεργεί στον άνθρωπο κατά τρόπο τέτοιο που τον προωθεί στην ψυχική του ωρίμανση.

Όποιος δέχεται τον θείο Λόγο χωρίς αντίσταση, θα διαισθανθεί την επενέργειά του, καθώς θα προσφέρει περισσότερη αγάπη με τις πράξεις του. Θα αισθάνεται την ώθηση να κάνει πράξεις σύμφωνες με την εντολή της αγάπης για τον Πλάστη και για το διπλανό του. επιπλέον θα μεγαλώνει συνεχώς η επιθυμία του να λάβει πνευματική τροφή, συνάμα θ’ αντιλαμβάνεται πράγματα που πριν δεν καταλάβαινε και η γνώση σχετικά με πνευματικές αλήθειες θα τον κάνει ευτυχισμένο. Επομένως το ρεύμα της δύναμης θα τον πλημμυρίζει και θα τον οδηγεί έτσι ώστε οι επίγειες δραστηριότητές του, η πορεία του στη ζωή, να είναι αρεστές στον Θεό.

…Συνεπώς ο Θεός παρέχει ασταμάτητα, μα οι άνθρωποι δεν είναι δεκτικοί. και γι’ αυτό όποιος στέκεται αρνητικά απέναντι στο Λόγο διακυβεύει την τελείωσή του, δεδομένου ότι χρειάζεται απαραίτητα δύναμη απ’ τον Θεό για να την κατορθώσει, μα αυτή η δύναμη μόνο μέσω του Λόγου μπορεί να του παρασχεθεί. Έτσι δεν κάνει σημαντικά έργα αγάπης και άρα δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την πνευματική του κατάσταση…

Δεν αναγνωρίζει την αγάπη του Θεού ούτε τη σοφία και την παντοδυναμία Του, αφού προσπερνάει τυφλός τα πάντα, όμως είναι μόνιμα ο ίδιος υπεύθυνος για την τυφλότητα του, γιατί δεν προσλαμβάνει αυτά που του προσφέρονται. Γιατί δεν αφήνει να μιλήσει στην καρδιά του ο Λόγος που διοχετεύει ο Θεός στη Γη και γιατί δεν ακολουθεί αυτά που του συνιστά. Γιατί μόνον η θέλησή του αποφασίζει αν θα έχει αποτελεσματικότητα πάνω του η δύναμη και το έλεος του Θεού.

Πάντως η αγάπη Του προσφέρει διαρκώς στους ανθρώπους τη χάρη Του, διαρκώς διοχετεύεται η δύναμή Του στη Γη και διαρκώς προσπαθεί να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τη δυστυχία τους… Γιατί η αγάπη Του δεν παύει ποτέ…

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2368 στις 15-6-1942

«Μη μαζεύετε θησαυρούς πάνω στη Γη, όπου τους αφανίζει ο σκόρος και η σκουριά… Να μαζεύετε θησαυρούς στον Ουρανό… γιατί όπου είναι ο θησαυρός σας εκεί είναι και η καρδιά σας» (Ματθαίος 6, 19-21)

Το νόημα και ο σκοπός της επίγειας ζωής είναι να ελευθερωθεί οριστικά η ψυχή από την υλική φόρμα που την περιβάλλει. Ο Θεός δεν απαιτεί κάτι το αδύνατο από τα πλάσματά Του και καθώς τους έθεσε αυτό το σκοπό για όσο διαρκεί η επίγεια ζωή τους, θέτει επίσης στη διάθεσή τους και όλα τα μέσα, ούτως ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σ’ αυτό το καθήκον. Και παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι αποτυχαίνουν, αφήνουν να περνάει ανεκμετάλλευτα ο χρόνος και τα δώρα της ενσάρκωσής τους.

Και αυτή η αβουλία ωθεί τον Θεό να επέμβει με τρόπο τέτοιο που θα έχει τρομερές συνέπειες. Με την επέμβασή Του καταστρέφει αυτό που τους εμποδίζει να εκπληρώσουν τον ουσιαστικό προορισμό τους. Είναι η επίγεια ιδιοκτησία, που αιχμαλωτίζει σκέψη και θέληση των ανθρώπων, έτσι ώστε δεν εκπληρώνουν την αποστολή τους στη Γη.

Η γήινη ιδιοκτησία δεν είναι βέβαια καθόλου απαραίτητο να συνιστά εμπόδιο, εφόσον αξιοποιείται σωστά επί Γης. Αντίθετα μπορεί επιπλέον να δώσει ώθηση στην ψυχή να ελευθερωθεί, εάν ξεπεράσει τη λαχτάρα της για ύλη και αντίθετα την χρησιμοποιήσει με αγάπη στην υπηρεσία του πλησίον. Τότε η ψυχή έχει υπερβεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στη Γη και έχει ελευθερωθεί καθώς έχει ξεπεράσει την ύλη. Αλλά εάν η ιδιοκτησία μεγαλώνει την επιθυμία της ψυχής να κατέχει ύλη, τότε αυτό σημαίνει δεσμά γι’ αυτήν, τα οποία εμποδίζουν την απελευθέρωσή της.

Αυτό που αποφάσισε η σοφία του Θεού, από γήινη άποψη αποτελεί ένα καταστροφικό έργο τεραστίων διαστάσεων και καταληστεύει τους ανθρώπους από την ιδιοκτησία τους που υπερασπίζονται με τρόμο. Ως συνέπεια τους ελευθερώνει από μία αλυσίδα και στη συνέχεια θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη η άνοδος για την ψυχή τους. Αυτό θα γίνει όμως υπό την προϋπόθεση ότι αξιοποιεί σωστά τη θεία επέμβαση αντλώντας όφελος από αυτήν, εάν αναγνωρίσει το εφήμερο της ύλης και στρέψει στο εξής το ενδιαφέρον της σε αγαθά που είναι άφθαρτα, δηλαδή η αξία τους είναι αιώνια.

Επομένως ο άνθρωπος αποφασίζει τότε με τη θέλησή του και γι’ αυτήν τη θέληση είναι υπεύθυνος. Τα γήινα αγαθά που του κλάπηκαν μπορούν να αναπληρωθούν στο χιλιαπλάσιο, άμα υποταχθεί πρόθυμα στο θείο θέλημα και σε αντιστάθμισμα επιθυμεί πνευματικά αγαθά. Αντικρίζοντας την τεράστια δυστυχία που θα επιφέρει η θεϊκή επέμβαση, μερικοί άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι σωστό να πασχίζουν για τα εγκόσμια αγαθά, αφού η μόνη τους χρησιμότητα είναι για να δοκιμάζεται η ανθρώπινη βούληση.

Μα τη σημερινή εποχή οι άνθρωποι είναι αφοσιωμένοι αποκλειστικά στην ύλη και ως εκ τούτου η καταστροφή θα τους στοιχίσει ακόμη πιο βαριά και όλος ο καημός τους θα είναι να επαναποκτήσουν τα χαμένα αγαθά τους. Και έτσι μετά από τη θεϊκή επέμβαση θ’ ακολουθήσει μία εποχή που θα χαρακτηρίζεται ολοφάνερα από την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων. Με ακόμη μεγαλύτερη θέληση θα πασχίζουν να διαμορφώσουν πάλι έτσι τη ζωή τους που να ικανοποιεί το σώμα και την καλοπέρασή του. Έτσι όμως δεν είναι δυνατό να χαλαρώσουν τα δεσμά της ψυχής και να την αφήσουν ελεύθερη.

Μονάχα ελάχιστοι θα στραφούν στον εσώτερο εαυτό τους και θα ακολουθήσουν τη θεϊκή φωνή που τους νουθετεί, τους προειδοποιεί και τους προκαλεί να σκεφτούν για τον πραγματικό σκοπό της επίγειας ύπαρξής τους. Για χάρη αυτών των λίγων επιτρέπει ο Θεός να βρει αυτό το μεγάλο κακό την ανθρωπότητα, επειδή θα μπορούσε να βοηθήσει όλους να ξεφύγουν από τον κίνδυνο της ψυχής τους. Ωστόσο η βούληση του ανθρώπου είναι ελεύθερη και μπορεί να αποφασίσει μόνος του τι θα επιλέξει…

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2296 στις 10-4-1942

Τι εννοεί ο Χριστός λέγοντας «η Εκκλησία Μου…»

Δεν είναι σύμφωνο με τη θέλησή Μου να καταφρονούνται οι ευλογίες της Εκκλησίας, γιατί Εγώ ο Ίδιος την ίδρυσα, προκειμένου να διδάσκεται μέσα στο περιβάλλον της ο Λόγος Μου, προκειμένου να μεταδίδεται εκεί κατ’ εντολή Μου ο Λόγος Μου στους ανθρώπους για τη σωτηρία των ψυχών τους… Όμως τι είναι η Εκκλησία Μου; Ποιος ανήκει στην Εκκλησία Μου και ποιες ευλογίες υποσχέθηκε σ’ εκείνους που συμμετέχουν σ’ αυτήν;

Επανειλημμένα πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους ότι Εγώ μιλούσα μόνο για τους πιστούς ακολούθους Μου και επίσης σήμερα ακόμη ως Εκκλησία Μου εννοώ τους ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά. ως εκ τούτου συμπορεύονται χάρη στην πίστη τους σ’ Εμένα και αποτελούν μία κοινότητα. Μία κοινότητα των πιστών, αυτή είναι η σωστή έννοια των λόγων Μου «η Εκκλησία Μου…» Εγώ αυτοπροσώπως ίδρυσα αυτήν την κοινότητα όταν διάλεξα τους αποστόλους Μου και τους έστειλα σε όλον τον κόσμο. Τους έδωσα την εντολή να κηρύξουν το Λόγο Μου σ’ εκείνου που πιστεύουν καλοπροαίρετα και σ’ εκείνους τους πιστούς υποσχέθηκα την ευλογία Μου… τη συμπαράστασή Μου, το Πνεύμα Μου… Τους έδωσα την υπόσχεση να βρίσκομαι ανάμεσά τους, εφόσον δέχονται με πίστη αυτόν το Λόγο Μου. Η παρουσία Μου ανάμεσά τους σημαίνει ότι τους μοιράζω την αγάπη Μου, καθότι όπου βρίσκομαι Εγώ πρέπει να γίνεται επίσης αισθητή η αγάπη Μου, η οποία εκδηλώνεται με μετάδοση δύναμης, άρα με παροχή ελέους από πλευράς Μου.

Άρα ευλογώ τον καθένα που αφομοιώνει το Λόγο Μου με πίστη σ’ Εμένα, γιατί αυτός θα ζει επίσης σ’ αρμονία με το Λόγο Μου και ως εκ τούτου θα είναι άξιος για τη χάρη Μου. Επομένως ευλογώ τους πιστούς που ενωμένοι αποτελούν την Εκκλησία Μου. Όπως είναι ευνόητο δεν είναι δυνατό να το εγκρίνω, όταν αποδίδεται μικρή αξία στην ευλογία Μου…

Οι ευλογίες της Εκκλησίας Μου αποτελούν το θεμέλιο της πίστης, καθώς άμα είμαι κοντά στους δικούς Μου και τους συμπαραστέκομαι, θα είναι πλημμυρισμένοι από την αγάπη και τη χάρη Μου, οπότε θα μπορούν επίσης να πιστεύουν σταθερά κι ακλόνητα. Τότε θα είναι αληθινά μέλη της Εκκλησίας Μου, γιατί μέσα τους είναι το πνεύμα που έλκεται από το δικό Μου πατρικό Πνεύμα.

Επομένως η Εκκλησία Μου δεν είναι κάτι το εξωτερικό, αλλά βαθιά εσωτερική και ως εκ τούτου δεν είναι αναγκαίο να φαίνεται ορατά προς τα έξω. Πρέπει η Εκκλησία Μου να συμπεριλαμβάνει αληθινά πιστούς ανθρώπους, ούτως ώστε να έχουν πάνω τους αποτέλεσμα οι ευλογίες της, και απ’ αυτό διακρίνεται επίσης η αληθινή Εκκλησία Μου.

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2306 στις 19-4-1942

 

 

Γιατί ο Θεός επιτρέπει το κακό….

«Λύτρωσέ μας από τον πονηρό…»

Χωρίς το θέλημα του Θεού δεν μπορεί να γίνει τίποτα στη Γη, άρα οτιδήποτε συμβαίνει είτε καλό είτε κακό βασίζεται υποχρεωτικά καταρχάς στη θεία βούληση. Ακόμη και το κακό που κάνει ο ένας άνθρωπος στον άλλο θα ήταν αδύνατο να γίνει, εάν το εμπόδιζε η θεία βούληση.

Ωστόσο θα ήταν λάθος να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Θεός θέλει το κακό, επειδή επιτρέπει να συμβαίνει. Σε καμία περίπτωση το κακό δεν έχει την έγκρισή Του, όμως ο Θεός δεν εμποδίζει τη βούληση του ανθρώπου, ούτως ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα και έτσι να μπορεί να επιλέγει. Μόνο με αυτή την ελευθερία της βούλησης μπορεί να διανύσει το τελευταίο στάδιο ενσάρκωσης και επομένως δεν επιτρέπεται να του τεθούν περιορισμοί. Όμως ακριβώς αυτό θα γινόταν εάν εμποδιζόταν κάθε κακή πράξη προτού πραγματοποιηθεί. Γιατί ναι μεν τότε θα υπήρχε μόνο το καλό στον κόσμο, αλλά ο άνθρωπος θα είχε στερηθεί τη δυνατότητα να ανελιχθεί προς το καλύτερο.

Συνεπώς όποιος κάνει κακό σπάνια εμποδίζεται να πραγματοποιήσει ό,τι θέλει, εκτός εάν πρόκειται για ένα άτομο που αγωνίζεται και που προσεύχεται στον Θεό, καθώς το προστατεύει η αγάπη Του από απερίσκεπτες πράξεις. Κατά τ’ άλλα ο άνθρωπος απολαμβάνει πλήρη βουλητική ελευθερία, μολονότι αυτό συνεπάγεται πολύ πόνο στη Γη.

Επομένως κατά βάση πρέπει πιο πολύ να θεωρείται ότι πρόκειται για θεία παραχώρηση, εφόσον ο Θεός δεν αντιτάσσεται με τη βούλησή Του. τέτοια γεγονότα οφείλονται περισσότερο στην ανθρώπινη βούληση, στην οποία ο Θεός δεν θέτει φραγμούς. Συνεπώς μία πράξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μεν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει υποχρεωτικά πάντοτε αποτέλεσμα. Το τι συνέπειες έχει η κακή πράξη για τον άνθρωπο εξαρτάται αποκλειστικά από τη θεία βούληση και από το εάν είναι απαραίτητη για την ωρίμανση της ψυχής εκείνου του ατόμου που την υφίσταται.

Όσο πιο πολύ αγωνίζεται για την πνευματική του τελειοποίηση, τόσο πιο άτρωτο θα είναι απέναντι σε όλες τις κακόβουλες ενέργειες των άλλων. Άρα συγκριτικά θα πρέπει να υποφέρει περισσότερο το άτομο που δεν κάνει κανένα πνευματικό αγώνα, ενώ εκείνο που ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της ψυχής του θα δίνει πολύ λίγη σημασία στα κακά που του προξενούν.

Επομένως η θεία βούληση ορίζει τις επιπτώσεις του κάθε πράγματος αντίστοιχα με την πνευματική ωριμότητα των ανθρώπων. Κατά συνέπεια, σε τελευταία ανάλυση ακόμη και η κακόβουλη ενέργεια λειτουργεί ως παιδευτικό μέσο, ως μέσο διαπαιδαγώγησης, αντίστοιχα πάλι με την προθυμία του ανθρώπου να πάρει το μάθημά του. Γιατί ο πνευματικός αγωνιστής συνειδητοποιεί την ατελή κατάσταση της ψυχής του και παρακαλεί τον Θεό να τον βοηθήσει να τελειοποιηθεί. Ως εκ τούτου δέχεται με καρτερία οτιδήποτε αντιμετωπίζει, πράγμα όμως που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον κακόβουλο άνθρωπο που κάνει κακές πράξεις εις βάρος των συνανθρώπων του.

Ο Θεός δεν εμποδίζει την αντίθεη δύναμη όταν βάζει σ’ εφαρμογή όλα τα μέσα προκειμένου να υποσκάψει τη θέληση του ανθρώπου ή να τον ωθήσει σε κακοήθεις ενέργειες. Ούτε εμποδίζει και τον ίδιο τον άνθρωπο να κάνει οτιδήποτε θέλει. Ωστόσο προστατεύει τους δικούς Του ώστε να μην υποφέρουν τα πάνδεινα από ανθρώπους που επηρεάζονται από τον αντίθεο. Άρα δεν εμποδίζει τις κακές πράξεις, γιατί παραχωρεί στους ανθρώπους πλήρη ελευθερία.

Εντούτοις ο άνθρωπος δεν είναι ποτέ απροστάτευτος απέναντι σε αδίστακτες επιθέσεις των άλλων. Με τη θέλησή του μπορεί να μειώσει το αποτέλεσμά τους ή και να το ακυρώσει εντελώς, εφόσον καταφεύγει σ’ Αυτόν που είναι Κύριος πάνω απ’ όλους. Η δική Του βούληση αρκεί για να τον γλυτώσει από κάθε κακό, και όντως το κάνει, εφόσον Τον παρακαλεί ολόψυχα στην προσευχή του: «Γλύτωσέ μας από κάθε κακό…»

Αμήν

Καταγραφή της Μπέρτα Ντούντε με αρ. 1925 στις 19.5.1941

«Αγιασμένο να είναι τ’ Όνομά Σου…»

Να είναι αγιασμένο το Όνομά Σου… αυτό οφείλετε να λέτε με βαθιά κατάνυξη και κάθε μέρα να συνειδητοποιείτε πόσο καταπληκτική είναι η αγάπη Εκείνου που σας έδωσε τη ζωή και πώς το πνεύμα Του είναι μέσα σας, όταν έχετε συνδεθεί μαζί Του. Οφείλετε να προσεύχεστε σ’ Αυτόν, να μιλάτε μαζί Του με πολύ βαθιά πίστη, οφείλετε να Του ομολογείτε αυτήν την πίστη καθώς προφέρετε το Όνομά Του, καθώς Τον καλείτε με την προσευχή σας, Τον δοξάζετε και Τον υμνείτε και Τον ευχαριστείτε χωρίς διακοπή.

Και όταν προφέρετε το Όνομά Του, θα πρέπει να συνειδητοποιείτε ότι μιλάτε με το ύψιστο και τελειότατο Ον, το Οποίο οφείλετε να πλησιάσετε με βαθύτατη λατρεία, παρακαλώντας να σας δώσει την αγάπη και το έλεός Του. Και όταν θα συνειδητοποιείτε πόσο μικροί και ασήμαντοι είσαστε απέναντί Του, όταν σηκώνετε το βλέμμα σας μ’ ανάταση και Τον αντικρύζετε με δέος και βουβή κατάνυξη κι αφήνεστε στα χέρια Του, έτσι θα προφέρετε μέσα από την καρδιά σας το Όνομά Του. θα σημαίνει για σας ό,τι πιο ιερό και θα κλίνετε ταπεινά το γόνατο μπροστά Του.

Γιατί ο Κύριος θέλει να αναφέρετε επίσης και το Όνομά Του, θέλει να το ομολογείτε απέναντι στον κόσμο. Δεν είναι αρκετό να Τον αναγνωρίζετε μόνο μέσα στην καρδιά σας και να καλλιεργείτε το δεσμό μαζί Του σιωπηλά, αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό σας. Χρειάζεται να το ομολογείτε ανοιχτά ενώπιον όλων ότι θέλετε να είσαστε δικοί Του. Με πίστη και θάρρος οφείλετε να προφέρετε το αγιασμένο Όνομά Του, να ομολογείτε την αγάπη σας γι’ Αυτόν και ν’ αντιστέκεστε σε κάθε έξωθεν πειρασμό να Τον αρνηθείτε.

Όταν προφέρετε το θείο Όνομά Του αποκομίζετε τεράστιο πλούτο ευλογίας, γιατί το Όνομά Του κρύβει δύναμη. και ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του αυτήν τη δύναμη, εφόσον Τον εμπιστεύεται και προφέρει με πάθος το Όνομά Του, με το που προσεύχεται ολόψυχα: «Να είναι αγιασμένο το Όνομά Σου…»

Αμήν

Καταγραφή της Μπέρτα Ντούντε με αρ. 1849 στις 15.3.1941

«Εξετάζετε τα πάντα και κρατάτε ό,τι είναι καλό»

…Ο άνθρωπος έχει ασφαλώς χρέος να εξετάζει τα πάντα και να κρατάει ό,τι είναι καλύτερο. Ωστόσο υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις, τα οποία συνεπώς επί Γης σχεδόν μόνο διά της πνευματικής οδού μπορούν να ερευνηθούν διεξοδικά. Μα ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο τον Θεό θα μπορούσε να διαφωτίσει τους ανθρώπους σχετικά;

Πού μπορεί ν’ αναζητήσει κάποιος την ανόθευτη αλήθεια αν όχι στον ίδιο τον Θεό;…

Κατά συνέπεια όποιος αμφιβάλλει πρέπει καταρχάς να ελέγξει τον εαυτό του για την τοποθέτησή του απέναντι στον Θεό. πρέπει να ελέγξει το κατά πόσον αναγνωρίζει ότι ο Θεός είναι η Αλήθεια, κατά πόσον την ζητάει από τον Ίδιο τον Θεό και κατά πόσον είναι σε θέση να σταθεί μπροστά Του. Αυτό σημαίνει ότι οφείλει ν’ αναρωτηθεί εάν έχει διαπλάσει έτσι τον εαυτό του που να είναι άξιος να λάβει την αλήθεια από τον Ίδιο.

Γιατί το μόνο που έχει σημασία είναι το αν οι συλλογισμοί του προέρχονται από οντότητες που έχουν τη γνώση ή όχι. Προκειμένου να του απαντήσει ο Θεός στις ερωτήσεις του, πρέπει πρώτα να Του το ζητήσει στην προσευχή του. Κατά συνέπεια ο άνθρωπος που παρακαλεί να έχει ορθή επίγνωση αυτός και θα την έχει. Εάν όμως ο άνθρωπος αφήνει μόνο το νου του να μιλήσει αντί για την καρδιά του, τότε θα του απαντήσει εκείνος που προσπαθεί να φέρει σύγχυση στους λογισμούς των ανθρώπων.

Γιατί πασχίζει να προβάλλει κάθε δυνατό αντεπιχείρημα με αποκλειστικό σκοπό να βάλει εμπόδια στην αλήθεια. Και είναι ασύλληπτα σημαντικό να πιστεύει ο άνθρωπος άνευ όρων τις αποκαλύψεις που μεταδίδει ο Θεός στη Γη, γιατί μόνο αυτές είναι εγγυημένα η απολύτως καθαρή Αλήθεια. Και όντως το Πνεύμα εκ Θεού θα διδάξει σωστά τους ανθρώπους που ζητάνε απ’ Αυτόν την Αλήθεια…

Καταγραφή Μπέρτα Ντούντε με αρ. 1935 στις 1-6-1941

Η θέληση του ανθρώπου να φτάσει στον Θεό και ο πόθος του να βρει την αλήθεια αποτελούν εγγύηση ότι μιλάει ο Ίδιος ο Θεός και παρέχει την Αλήθεια. επομένως δεν χρειάζεται να ερίζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους (για το ποιοι αντιπροσωπεύουν την αλήθεια), αλλά να εξετάζουν πρώτα και μετά να ασπάζονται ό,τι τους φαίνεται εκ των έσω ότι μπορούν να το υιοθετήσουν. Και εάν η θέληση κάποιου είναι ισχυρή, πολύ σύντομα θα φτάσει στην επίγνωση…

Αρ. 2291 7.4.1942

«Πρώτα απ’ όλα ν’ αναζητάτε τη βασιλεία του Θεού….» ήταν η υπόσχεση του Ιησού

(Ματθαίος 6, 33)

Για την επίγεια ζωή ο άνθρωπος χρειάζεται μόνο λίγα πράγματα, εφόσον ακολουθεί τον πνευματικό στόχο του, άρα φροντίζει μόνο για την ψυχή του. Και για τις επίγειες ανάγκες του φροντίζει επαρκώς ο Θεός, ούτως ώστε δεν θα στερείται τίποτα, όπως το είχε υποσχεθεί ο Κύριος. Ως εκ τούτου οι εγκόσμιες έγνοιες είναι περιττές, καθόσον ο ουράνιος Πατέρας γνωρίζει την κατάσταση των παιδιών Του και τι χρειάζονται για τη σωματική τους ευημερία. Και τα φροντίζει από εγκόσμια και από πνευματική άποψη, δεν συντηρεί μόνο το σώμα, αλλά παρέχει επίσης και στην ψυχή οτιδήποτε χρειάζεται, προκειμένου να γίνει ώριμη για την αιωνιότητα.

Ωστόσο ο άνθρωπος πρέπει να επιδιώκει πρώτα απ’ όλα τ’ άλλα τη φροντίδα για τη σωτηρία της ψυχής του, προκειμένου να μπορεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του Ιησού που είπε: «Μη νοιάζεστε τι θα φάτε και τι θα πιείτε και πώς θα ντυθείτε. Ν’ αναζητάτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού κι όλα τ’ άλλα θα σας δοθούν χάρισμα…».

Όμως οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη έγνοια εκτός από την καλοζωία του σώματός τους και επειδή δεν σκέφτονται την ψυχή τους, ο Θεός τούς αφήνει μόνους με τις έγνοιες τους, αφού δεν Του δίνουν σημασία. Και έτσι αποτραβιέται κι Αυτός.

Χρειάζεται ν’ αναγνωρίσουν ότι μάταια αγωνίζονται για τα εγκόσμια και γι’ αυτό συχνά φροντίζει να χάσουν ό,τι έχουν αποκτήσει με κόπο. Και έτσι ζουν με τη συνεχή έγνοια για τη σωματική τους ευημερία, ενώ θα μπορούσαν να περνούν εύκολα κι ανέμελα την επίγεια ζωή τους εάν θα ήταν πρόθυμοι ν’ ακολουθήσουν έναν άλλον στόχο, ο οποίος ταυτόχρονα εξασφαλίζει και την κάλυψη των βιοτικών αναγκών.

Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν καμία πίστη, δεν δίνουν σημασία στο θείο Λόγο ούτε στην επαγγελία του Ιησού. Δεν πιστεύουν ότι είναι αλήθεια αυτά που δίδαξε στη Γη ο Ιησούς Χριστός και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποκτήσουν την ευλογία αυτής της επαγγελίας. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να τους δοθεί καμία άλλη διευκόλυνση κι έτσι πρέπει να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους από δικό τους φταίξιμο, αφού πάντοτε η απουσία πίστης αποβαίνει σε βάρος του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου.

Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για ένα σκοπό και τον έπλασε έτσι που να πρέπει να φροντίζει το σώμα του, προκειμένου να διατηρηθεί στη ζωή στη Γη. Και εάν εκπληρώνει το σκοπό του που αποβλέπει στην ωρίμανση της ψυχής του, οπωσδήποτε δεν χρειάζεται να φοβάται ότι θα μπορούσε να υποφέρει το σώμα του, ακόμη κι όταν δίνει προτεραιότητα στον πνευματικό αγώνα και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις εγκόσμιες ασχολίες. Γιατί τότε νοιάζεται γι’ αυτόν ο Ίδιος ο Θεός και του παρέχει όλα όσα χρειάζεται στην καθημερινή ζωή του.

Πόσο ανέμελα θα μπορούσε να ζει η ανθρωπότητα στη Γη, εάν λάμβαναν σοβαρά υπόψη τα λόγια του Θεού και ήθελαν να ζήσουν σε αυτήν τη βάση. Αντίθετα όλη η έγνοια των ανθρώπων είναι μόνο πώς να συντηρήσουν το σώμα τους, ενώ αδιαφορούν για τις πνευματικές τους ανάγκες. Μα όποιος αγωνίζεται για τη βασιλεία του Θεού, απολαμβάνει μόνιμα τη φροντίδα Του. του παρέχονται όλα όσα χρειάζεται για να ζήσει, ποτέ δεν θα χρειαστεί να στερηθεί τ’ αναγκαία. Ούτε θα χρειαστεί ν’ αγωνιά ακόμη και στην περίπτωση που χάσει ό,τι έχει στην κατοχή του, γιατί ο Θεός γνωρίζει τις ανάγκες και τις έγνοιες του και είναι έτοιμος να βοηθήσει την κατάλληλη ώρα. Γιατί δοκιμάζει την πίστη των παιδιών Του και επιδιώκει να τη δυναμώσει όπου είναι ακόμη υποτονική.

Επομένως ποτέ δεν θα υποφέρει μεγάλα βάσανα σωματικά όποιος έχει τον Θεό μέσα του, είναι δεμένος μαζί Του και αγωνίζεται με ζήλο να κατακτήσει τη βασιλεία Του. Ο Θεός θα φροντίζει γι’ αυτόν διαρκώς και θα προνοεί έτσι που να μην υποφέρει σωματικά εκείνος που ενστερνίζεται την υπόσχεση του Ιησού που είπε: «Ν’ αναζητάτε πρώτα απ’ όλα τη βασιλεία του Θεού κι όλα τ’ άλλα θα σας δοθούν χάρισμα…».

Αμήν

Καταγραφή της Μπέρτα Ντούντε με αρ. 2801 στις 6.7.1943

«Το πνεύμα είναι πρόθυμο, αλλά η σάρκα αδύναμη…»

(Ματθ. 26, 41)

Το πνεύμα είναι πρόθυμο, όμως η σάρκα είναι αδύναμη, γιατί η σάρκα ανήκει ακόμη στην αντίθεη δύναμη, καθότι κρύβει μέσα της ακόμη πολλές πνευματικές ουσίες που είναι ανώριμες, δηλαδή βρίσκονται ακόμη στην αρχή της ανέλιξής τους. Και αυτές οι ουσίες βρίσκονται ακόμη ως επί το πλείστον υπό την κυριαρχία του αντίθεου, έλκονται απ’ αυτόν και προσπαθούν να συμπαρασύρουν και την ψυχή του ανθρώπου. Ως εκ τούτου το πνεύμα του παλεύει μόνιμα με όλες τις ανώριμες οντότητες που το περιτριγυρίζουν.

Μπορεί η ψυχή να έχει επιλέξει να συμπορευτεί με το πνεύμα, ωστόσο βρίσκεται κι αυτή ακόμη περιτριγυρισμένη από οντότητες που χρειάζονται ακόμη να εξαγνιστούν. Αυτές την πιέζουν αδιάκοπα να στραφεί προς τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει προς οτιδήποτε είναι προς όφελος της σάρκας και της δίνει ευχαρίστηση. Η ψυχή πολλές φορές είναι αδύναμη και δεν μπορεί να φέρει αρκετή αντίσταση σε αυτές τις επιθυμίες. Και όμως πρέπει να πάει ενάντια στο ρεύμα, σ’ αυτό που την παρασύρει, πρέπει να παλέψει με τον εαυτό της, πρέπει να στρέψει τη θέλησή της αποκλειστικά σ’ αυτά που της μεταδίδει το πνεύμα και πρέπει να έχει λαχτάρα να ακούσει αυτά που την διδάσκει. Επιπλέον πρέπει να απωθεί κάθε πειρασμό που έρχεται απ’ έξω με το να τον αγνοεί και συνάμα να λαχταράει αποκλειστικά και μόνο ν’ ακούει τη φωνή του πνεύματος.

Είναι απαραίτητο δε να προσεύχεται παρακαλώντας θερμά να της δίνεται δύναμη. δεν επιτρέπεται να κουραστεί ν’ αγωνίζεται, γιατί ο Θεός επιτρέπει όλους αυτούς τους πειρασμούς με σκοπό να δυναμώσουν η βούληση και η πίστη της, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει η ψυχή και σε μεγαλύτερες δοκιμασίες που θα την βρουν έξωθεν.

Τώρα ο άνθρωπος αγωνίζεται ακόμη απλώς με τις σωματικές επιθυμίες και δοκιμασίες. Όμως θα έρθει μία εποχή όπου θα πρέπει να αντισταθεί στους έξωθεν πειρασμούς, όπου θα πρέπει να μείνει ακλόνητος απέναντι στον κόσμο κι όπου το σώμα του δεν θα πρέπει μόνο να στερηθεί, αλλά και να αντέξει επίσης βάσανα, προκειμένου να δώσει στον κόσμο ένα παράδειγμα ισχυρής αταλάντευτης πίστης. Γι’ αυτό θα του παρέχεται σταθερά και αδιάκοπα δύναμη, ούτως ώστε να γίνει ισχυρή η θέλησή του.

Κι αυτή η θέληση χρειάζεται να δυναμώσει ήδη από τώρα με το να αντιστέκεται και να ξεπερνάει μικρές δοκιμασίες. Χρειάζεται η ψυχή να μένει σταθερά σε σύνδεση με το πνεύμα εντός της, χρειάζεται να μάθει να περιφρονεί καθετί εγκόσμιο χωρίς να της κάνει εντύπωση και χωρίς να την αποτρέπει από τον πνευματικό αγώνα της. Είναι ανάγκη να παλέψει με την αδυναμία της σάρκας και ως αποτέλεσμα θα δυναμώνει όλο και περισσότερο η θέληση, έτσι ώστε να υπερνικά το οποιοδήποτε εμπόδιο.

…Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παρασύρεται ο άνθρωπος άβουλος απέναντι στους πειρασμούς, στους δελεασμούς από τον κόσμο. Δεν πρέπει να γίνει τόσο αδύναμος που να μην είναι πια ούτε καν ικανός να προσευχηθεί. Είναι ανάγκη σε κάθε κίνδυνο για την ψυχή να καταφεύγει στην προσευχή, στον Θεό, ο οποίος αληθινά δεν θα τον αφήσει αβοήθητο. Γι’ αυτό πρέπει να δίνει προσοχή στη λεπτή φωνή του πνεύματος που θα τον παροτρύνει να προσεύχεται, να παρακαλεί τον Θεό να του προσφέρει δύναμη και έλεος. Τότε θα ξεπεράσει τελειωτικά την αδυναμία της σάρκας, θα γίνει ισχυρός πνευματικά και η θέλησή του θα υπερνικά κάθε αντίσταση….

Αμήν

Καταγραφή της Ντούντε με αρ. 2802 στις 6.7.1943

Θαύματα, «σημεία και τέρατα» από ψευδόχριστους

(Ματθαίος 24, 11– Θεσσ. Β΄ 2,9)

Θα εμφανιστούν ψεύτικοι χριστοί και θα κάνουν θαυματουργικά σημεία και τέρατα χρησιμοποιώντας το Όνομά Μου. Αυτό σας το είχα προαγγείλει και τα λόγια Μου είναι αληθινά. Όμως πόσο μεγάλο λάθος κάνετε εσείς όταν προσπαθείτε να ερμηνεύσετε αυτά τα λόγια, υποθέτοντας ότι μια κακή δύναμη, ένας απεσταλμένος του Σατανά, διαθέτει την ίδια εξουσία μ’ Εμένα η οποία Μου επέτρεψε να κάνω θαύματα όταν πορευόμουν στη Γη. Ουρανοί και Γη υπόκεινται διαρκώς στη δική Μου τη βούληση, η βούλησή Μου τα κυβερνά κι αυτή η βούλησή Μου συντηρεί κάθε δημιούργημα, καθότι εάν επέτρεπα σε μία ενάντια βούληση ν’ αποκτήσει εξουσία πάνω στα δημιουργήματά Μου, αυτό θα σήμαινε το τέλος τους.

Παρ’ όλα αυτά θα γίνουν σημεία και θαύματα, αλλά μόνον οι άνθρωποι που είναι οπαδοί του αντίθεου θα τα εκλάβουν σαν τέτοια. Γιατί αυτοί είναι τυφλοί πνευματικά και δεν ξέρουν την αληθινή εξάρτηση όλων των πραγμάτων. Γι’ αυτό θα θεωρούν θαύμα οτιδήποτε τους φαίνεται ασυνήθιστο, που όμως ο καθένας μπορεί να το πραγματοποιήσει, άμα ενεργοποιήσει όλη τη δύναμη της θέλησής του.

Όλοι σας έχετε ικανότητες μέσα σας και το μόνο που χρειάζεται είναι να τις αναπτύξετε ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλά θαυμαστά. Όμως η αδύναμη θέλησή σας σας εμποδίζει ν’ αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας και ως εκ τούτου σας φαίνεται σαν θαύμα κάτι, που ωστόσο είναι μέσα στις δυνατότητες του καθενός.

Έτσι όλα τα σημεία και θαύματα, τα οποία είχα αναφέρει, εξηγούνται για τον καθένα που πορεύεται στο Φως, ενώ εκείνοι που περιπλανιώνται ακόμη στο σκοτάδι νομίζουν ότι προέρχονται από κάποια υπερφυσική δύναμη. Ως εκ τούτου θα αποδώσουν θεϊκή δύναμη σε άτομα που είναι αντίπαλοί Μου, όμως αυτοπαρουσιάζονται ότι ενεργούν δήθεν στο Όνομά Μου, προκειμένου να τυφλώσουν την ανθρωπότητα.

Όσο μεγαλύτερο πνευματικό σκοτάδι περιβάλλει τους ανθρώπους, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τους κάνει κάποιος να πιστέψουν σε θαύματα. Έτσι θα θεωρούν θαύμα κάθε ασυνήθιστη ενέργεια που προέρχεται από δυνάμεις του κακού, ενώ αντίθετα δεν αναγνωρίζουν την ασυνήθιστη ενέργεια του Φωτός στους ανθρώπους που η βούλησή τους είναι αφιερωμένη στον Θεό. Και αυτό από μόνο του είναι ήδη ένα σημάδι ότι η ανθρωπότητα είναι υποχείριο εκείνου που προσπαθεί να πολεμήσει τον Θεό.

Και όμως θα χρησιμοποιούν το Όνομά Μου, πράγμα που σημαίνει πως θα αυτοανακηρυχτούν σωτήρες και θα υπόσχονται ότι με την προσωπικότητα και τις διδασκαλίες τους θα φέρουν στην ανθρωπότητα τη σωτηρία από κάθε δυστυχία. Γιατί μόνο έτσι προσπαθούν να την κερδίσουν με το μέρος τους, με το να αυτοχαρακτηρίζονται απεσταλμένοι και εκπρόσωποι Εκείνου που έχει κάθε εξουσία σε Ουρανό και Γη. Μα ο καθένας τους είναι ένας ψευδοχριστός, που διαδίδει μια ψεύτικη διδασκαλία χρησιμοποιώντας το Όνομά Μου… και προσπαθεί να ισχυροποιήσει αυτήν τη διδασκαλία με ασυνήθιστες ενέργειες οι οποίες όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση θαύματα….

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2353 στις 31.5.1942

«Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε….»

(Ματθαίος 7, 15)

Οι αληθινοί ακόλουθοί Μου είναι διαποτισμένοι με το Πνεύμα Μου κι όταν κάνουν σημεία και θαύματα στο Όνομά Μου, μέσα απ’ αυτούς ενεργώ Εγώ ο Ίδιος…. Επιπλέον η πορεία της ζωής τους πρέπει να είναι όμοια με τη δική Μου ανθρώπινη πορεία στη Γη, άρα πρέπει να την χαρακτηρίζουν έργα αγάπης. Άμα λοιπόν διαδίδουν τη διδασκαλία Μου και Μ’ επικαλούνται για να επιβεβαιώσουν όσα διδάσκουν, θα μπορούν επίσης να πράττουν όπως Εγώ, δηλαδή να κάνουν θαύματα, από τα οποία οι υπόλοιποι θ’ αναγνωρίζουν την αλήθεια της αποστολής τους.

Όμως έρχονται και άτομα που χρησιμοποιώντας τ’ Όνομά Μου και με την πρόθεση να φέρουν τη σωτηρία στον κόσμο, ισχυρίζονται ότι είναι ο Χριστός. Αλλά εάν δεν ζουν συνάμα όπως ο Χριστός, τότε ούτε τα σημεία και τα θαύματα που κάνουν θα είναι αυθεντικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται για έργα που γίνονται με τη βοήθεια της δύναμής Μου, αλλά οι άνθρωποι αυτοί απλώς ξέρουν πώς να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις της φύσης. Ωστόσο δεν θα παραδέχονται ανοιχτά αυτή την ικανότητα, παρά θα κάνουν τους άλλους να πιστεύουν πως επειδή είναι απεσταλμένοι του Θεού έχουν στη διάθεσή τους κάθε δύναμη. Σκοπός τους είναι να κερδίσουν πολλούς οπαδούς και να μπορέσουν ν’ αυξήσουν την εγκόσμια εξουσία τους. Γιατί οι ψεύτικοι Χριστοί και οι ψεύτικοι προφήτες επιδιώκουν αποκλειστικά αναγνώριση, δόξα και τιμές από τους άλλους. Επιζητούν ν’ αποκτήσουν πλούτη, εξουσία και φήμη, δεν αποδίδουν τιμή στον Θεό, παρά επιδιώκουν να Τον παραγκωνίσουν και να πάρουν αυτοί τη θέση Του….

Από εκεί επομένως μπορείτε ν’ αναγνωρίσετε την πολιτεία τους, από το ότι ναι μεν κάνουν κήρυγμα με το Όνομά Μου, όμως τα σημεία και τα θαύματα που κάνουν επικαλούμενοι το Όνομά Μου δεν είναι αληθινά θαύματα. Γιατί ψεύτικα θαύματα μπορεί να κάνει μεν ο κάθε ένας, μα θέλουν δε να τα κάνουν μόνον εκείνοι που είναι εντελώς άπιστοι. Άρα έχουν πολύ στενό δέσιμο με τον άρχοντα του σκότους, ο οποίος εκμεταλλεύεται την ισχύ του για να κάνει τους ανθρώπους υποχείρια στη θέλησή του. Και με τη θέλησή του πραγματοποιεί πράγματα που στους ανθρώπους φαίνονται σαν θαύματα, όσο οι ίδιοι βρίσκονται σε πνευματικό σκοτάδι….

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 2354 στις 31.5.1942