ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 «Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

( Αρ. 8251-25.8.1962)

 Η αμφισβήτηση των θεϊκών αποκαλύψεων

Οι άνθρωποι δεν παύουν να αμφισβητούν τις αποκαλύψεις Μου, επειδή δεν πιστεύουν ζωντανά σε Μένα. Αν πίστευαν, θα καταλάβαιναν τη δράση Μου την τελευταία εποχή που προηγείται του τέλους. Όμως μια ζωντανή πίστη προϋποθέτει μια ζωή με αγάπη, την οποία όμως οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν, γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι να αγαπάνε τον εαυτό τους. Με μια τέτοια λανθασμένη αγάπη όμως, δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν το δρόμο που φέρνει σε Μένα, γι’ αυτό και δεν μπορούν να Με αναγνωρίσουν σαν το Θεό και Δημιουργό τους, ο οποίος ωστόσο θέλει να είναι παράλληλα και ο ΠΑΤΕΡΑΣ τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο μια τυπική πίστη, πιστεύουν στις γνώσεις εκείνες που τους έχουν διδάξει, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν ζωντανές μέσα τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η «επιφοίτηση του Πνεύματος Μου», την οποία υποσχέθηκα σε όλους εκείνους που Με πιστεύουν και τηρούν τις εντολές Μου, γιατί σε αυτούς θα φανερώνω τον Εαυτό Μου. Κι όσο δε πιο προσκολλημένοι είναι οι άνθρωποι στην τυπική τους πίστη, τόσο πιο εχθρικά αντιμετωπίζουν τις αποκαλύψεις Μου. Εντούτοις Εγώ δεν θα πάψω να στέλνω τις αποκαλύψεις Μου στη γη, διότι το θεωρώ απολύτως απαραίτητο να μάθουν οι άνθρωποι την πλήρη Αλήθεια, ώστε να μην αναζητούν μάταια το νόημα της ζωής τους μέσα σε παραμορφωμένες διδασκαλίες.

Οι άνθρωποι πιστεύουν πολύ πιο εύκολα οτιδήποτε απέχει παρασάγγας από την Αλήθεια, αλλά την απλή απροσποίητη Αλήθεια που προέρχεται από Μένα, δεν την αναγνωρίζουν. Για το λόγο αυτό είναι πραγματικά ευκολότερο να διδαχθεί την αγνή Αλήθεια ένας εντελώς άπιστος άνθρωπος, παρά να πεισθούν εκείνοι οι οποίοι μελετούν με ζήλο αυτό που είναι το Βιβλίο όλων των βιβλίων, γιατί η νόησή τους προσπαθεί να ερμηνεύσει το κάθε γράμμα της αλφαβήτου, αλλά όταν έρχονται σ’ επαφή με τον απλό Λόγο Μου, τον απορρίπτουν σαν διαβολικό έργο.

Ο αντίμαχος Μου έχει απλώσει ήδη βαθύ σκοτάδι πάνω από τη γη και για να το καταφέρει, χρησιμοποιεί ακόμη και αυτό το Βιβλίο, με το να συγχύζει τη νοημοσύνη των ανθρώπων και να τους εμποδίζει να αντιληφθούν καθαρά. Κι αυτό το πετυχαίνει, επειδή η σύνδεση των ανθρώπων μαζί Μου δεν είναι τόση ώστε να μπορεί να ακτινοβολεί μέσα στην ανθρώπινη καρδιά η Δύναμη της Αγάπης Μου, πράγμα που σημαίνει ότι δέχονται ένα διαυγές φως με το οποίο μπορούν να διακρίνουν την Αλήθεια από την πλάνη.

Πόσο άσχημα επομένως θα ήταν τα πράγματα για την ανθρωπότητα, εάν δεν τη νοιαζόμουν και δεν φρόντιζα να την ενισχύσω με ιδιαίτερο τρόπο, εάν δεν τους αποδείκνυα την Παρουσία Μου απευθύνοντάς τους το Λόγο απευθείας Εγώ ο Ίδιος και δίνοντάς τους απόδειξη της Αγάπης Μου, με το να μιλάω σαν Πατέρας στα παιδιά Μου. Εσείς οι άνθρωποι εξακολουθείτε να Με ψάχνετε πολύ μακριά. Και ακόμη και αν πιστεύετε σε Μένα, εντούτοις δεν σας φαίνεται πιστευτό ότι μπορεί να μιλάω στα παιδιά Μου σαν Πατέρας, ότι κατεβαίνω στο επίπεδο σας και προσπαθώ να σας παρακινήσω να αφεθείτε εντελώς σε Μένα μ’ εμπιστοσύνη ώστε να Με παρακαλέσετε να σας οδηγήσω Εγώ μέσα από την επίγεια ζωή σας. Εξακολουθώ να είμαι για σας ο αυστηρός Θεός, Εκείνος που δίνει εντολές, που απαιτεί την υπακοή των ανθρώπων και τιμωρεί όσους δεν Τον υπακούν. Πρέπει να ξέρετε όμως, ότι Εγώ ουδέποτε «τιμωρώ» τα πλάσματά Μου, αλλά αυτά από μόνα τους προκαλούν το κάθε τους βάσανο, αυτά από μόνα τους επιδιώκουν να πέσουν χαμηλά. Εγώ όμως δεν τα καταδικάζω, παρά προσπαθώ πάντα μόνο να τα οδηγήσω να βρουν το δρόμο της επιστροφής, βοηθώντας τα να ανέβουν πάλι από τα βάθη στα ύψη και γι’ αυτό τα καλώ και τα προσελκύω συνεχώς για να μη χαθούν και πέσουν θύματα του αντιμάχου Μου.

Και πώς μπορώ να δείξω πιο φανερά την Αγάπη Μου στα πλάσματά Μου, από ότι με το Λόγο, δίνοντάς τους τις αποκαλύψεις Μου οι οποίες τους εξηγούν την Οντότητά Μου; Κι οι αποκαλύψεις αυτές, επειδή είναι θεϊκή Αλήθεια, μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση πάνω στην ψυχή, δυναμώνοντάς την στην πνευματική δοκιμασία της στη Γη. Γιατί αυτό που Με ωθεί είναι η Αγάπη Μου για τα πλάσματά Μου, τα οποία βαδίζουν το δρόμο της επιστροφής σε Μένα όντας πάνω στη Γη και τα οποία μπορούν να φθάσουν στο στόχο τους μόνο εάν έχω τη δυνατότητα να τους δώσω την απαραίτητη Δύναμη, τρέφοντάς τους με τον Ουράνιο Άρτο και δίνοντάς τους να πιουν από το Νερό της Ζωής, δηλαδή το Λόγο Μου.

Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν αυτή την πράξη αγάπης, γι’ αυτό αρνούνται επίσης την πολύτιμη προσφορά του Ελέους Μου. Επειδή οι ίδιοι δεν είναι ζωντανοί, παραμένουν πιστοί στο νεκρό χριστιανισμό, γιατί όσο τους λείπει η αγάπη, τους λείπει επίσης και η δύναμη της πίστης. Γιατί αν είχαν αγάπη, αυτή θα τους έδινε την αληθινή εικόνα της Οντότητάς Μου, η οποία είναι Αγάπη, Σοφία και Δύναμη.

Για το λόγο αυτό λοιπόν η Αγάπη Μου δεν παύει να χαρίζεται και να δίνει στους αδύναμους ανθρώπους που έχουν καλή θέληση, ό,τι χρειάζονται για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμαστική πορεία τους στη γη. Η Αγάπη Μου πάντα θα γίνεται φανερή, γιατί θέλει να κερδίσει την αγάπη όλων εκείνων οι οποίοι προήλθαν από Μένα και οι οποίοι θα πρέπει να ξανασμίξουν πάλι μαζί Μου για αιώνια.

Αμήν

(Αρ. 4707-7.8.1949)

 Η παραδοσιακή, τυπική πίστη

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο ο να επιχειρήσει κανείς να μετακινήσει τους ανθρώπους από την παραδοσιακή πίστη τους, δηλαδή από την τυπική πίστη στη ζωντανή πίστη. Γιατί δεν έχουν ακόμη σχηματίσει ξεκάθαρες απόψεις γύρω από την έννοια «πίστη», αφού έχουν υιοθετήσει τον όρο παραδοσιακά, χωρίς να έχουν συνείδηση ποια είναι η πραγματική βαθιά σημασία του. Αφοσιώνονται δε περισσότερο σε εξωτερικά ήθη και έθιμα, παρά στον πυρήνα της, που αποτελείται από τη Διδασκαλία του Χριστού. Βέβαια έχουν προσλάβει με τα αυτιά τους όλα όσα αφορούν τον Ιησού Χριστό, σαν θεϊκό Σωτήρα και αυτή τη γνώση τη χαρακτηρίζουν με τη λέξη «πίστη». Το μόνο που εννοούν με αυτό, είναι ότι δεν αντιτάσσονται σε αυτή τη γνώση ή δεν την απορρίπτουν ως μη πιθανή.

Όμως, ούτε έχουν διεισδύσει στις επιμέρους λεπτομέρειες της Χριστιανικής Διδασκαλίας, ούτε έχουν συνειδητοποιήσει ποια είναι εν τέλει η σημασία του λυτρωτικού έργου του Χριστού δηλαδή με άλλα λόγια αποφεύγουν να λάβουν νοητικά θέση απέναντι σε αυτό που έχουν διδαχθεί. Όμως, μια τέτοια τοποθέτηση είναι απαραίτητη για να μπορούν να πιστέψουν ζωντανά, πράγμα που σημαίνει να αποκτήσουν εσωτερική πεποίθηση για κάθε διδασκαλία πίστης.

Ωστόσο μόνο η ζωντανή πίστη μπορεί να οδηγήσει στην αιώνια ζωή, καθότι οποιαδήποτε τυπική πίστη είναι ανίκανη να οδηγήσει στη μεταμόρφωση της ψυχής. Και τυπική πίστη είναι τα πάντα, όσο τον άνθρωπο δεν τον γεμίζει η βαθιά επιθυμία να γνωρίσει την καθαρή Αλήθεια. Γιατί αυτή η επιθυμία τον παρακινεί πλέον να στοχασθεί πάνω στις πνευματικές διδασκαλίες που του έχουν μεταδοθεί, οπόταν είτε πείθεται πλέον βαθιά στο εσωτερικό του, ή απορρίπτει συνειδητά όσα δεν μπορούν να του εμπνεύσουν βεβαιότητα και συνεπώς και τη ζωντανή πίστη.

Κι αυτός ο διαχωρισμός του λάθους από το σωστό, πρέπει απαρέγκλιτα να γίνει. Πρέπει να ξεχωρίσει η πλάνη από την Αλήθεια, γιατί αλλιώς οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν ποιος είναι πραγματικά ο Θεός. Η οντότητα του Θεού είναι τόσο τέλεια, που το καθετί που μαρτυρεί γι’ Αυτόν, πρέπει να είναι αναγκαστικά τέλειο. Από τις παραμορφωμένες διδασκαλίες όμως δεν μπορεί ποτέ κανείς να γνωρίσει τον Θεό, γιατί αυτές αντανακλούν πάντα μια παραμορφωμένη εικόνα Του.

Όσο όμως οι άνθρωποι εκείνοι που θέλουν να διδάσκουν τους συνανθρώπους τους, δεν γνωρίζουν οι ίδιοι τη διαφορά ανάμεσα στην τυπική και τη ζωντανή πίστη, όσο δεν απέκτησαν οι ίδιοι γνώση της Αλήθειας, ακριβώς με το να πάρουν θέση απέναντι στις γνώσεις τους με τη συμπαράσταση του Θεού, επομένως δεν έχουν κατακτήσει ούτε τη ζωντανή πίστη. Επομένως την αληθινή πίστη δεν πρόκειται ούτε στους διδασκόμενους να τη διδάξουν. Κι αυτή είναι η εξήγηση, γιατί αμέτρητοι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται μεν πιστοί, αλλά απέχουν πολύ μακριά από το να είναι….

Για τον ίδιο λόγο επίσης, είναι διαδεδομένη η πλάνη, ενώ η Αλήθεια έχει λίγη μόνο απήχηση και οι άνθρωποι αποδέχονται ως αλήθεια πολλά που αν είχαν σοβαρότητα και θέληση, θα τα αναγνώριζα εύκολα ως πλάνη. Αλλά αντίθετα προσκολλώνται στην παράδοση, υιοθετούν επί γενεές γενεών χωρίς σκέψη ούτε περίσκεψη πάντα τις ίδιες παραμορφωμένες διδασκαλίες, οι οποίες αρχικά δόθηκαν από τον Ιησού Χριστό στους ανθρώπους σε καθαρότατη μορφή. Κι ο μόνος λόγος που αυτές οι διδασκαλίες μπόρεσαν να υποστούν αλλοιώσεις και διαστρεβλώσεις, είναι επειδή οι άνθρωποι απόφυγαν να σκεφθούν από μόνοι τους και έτσι δεν έγιναν αντιληπτές οι διάφορες παρεκκλίσεις. Επιπλέον, η άνευ όρων αποδοχή των διδασκαλιών της πίστης επιβλήθηκε σαν καθήκον στους ανθρώπους, ώστε με αυτό τον τρόπο οι ίδιοι νιώθουν απαλλαγμένοι από κάθε ευθύνη. Το αποτέλεσμα είναι όμως ότι η πίστη απονεκρώνεται όλο και πιο πολύ και μια νεκρή πίστη δεν αποφέρει καμιά πνευματική πρόοδο.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι ότι βρίσκονται σε αυτή τη νεκρή κατάσταση και για το λόγο αυτό πρέπει να διδαχθούν για τη ζωντανή πίστη. Πρέπει να τους εξηγηθεί ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται πιστοί, όσο αποδέχονται απλά τις πνευματικές γνώσεις που έχουν υιοθετήσει εκ παραδόσεως, χωρίς να τις έχουν κάνει κτήμα τους, δηλαδή ότι πρέπει να μπορούν να τις εκπροσωπεύουν όχι μόνο με το στόμα, αλλά και με εσωτερική βεβαιότητα, πράγμα για το οποίο απαιτείται μια νοητική διεργασία από πλευράς τους.

Τότε θα πέσουν οι παρωπίδες από τα μάτια τους, με αποτέλεσμα καρδιά και νοημοσύνη να αρνούνται από καιρό σε καιρό να αποδεχθούν ορισμένα πιστεύω. Και θα αρχίσει πλέον να αποκρυσταλλώνεται έτσι η Αλήθεια, η οποία Αλήθεια κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο και τον μετατρέπει σε φλογερό εκπρόσωπο της. Τότε πλέον θα μπορεί ο άνθρωπος να πιστεύει ζωντανά, απελευθερωμένος από κάθε εξωτερικό τύπο, οπότε πλέον η ψυχή του θα μπορεί να ωριμάσει και αυτός θα γίνει μέλος εκείνης της Εκκλησίας που ίδρυσε στη γη ο Ιησούς Χριστός…

Αμήν

(Αρ. 8676-17.11.1963)

 Ο καθαρισμός της παραμορφωμένης διδασκαλίας του Χριστού

Επειδή η διδασκαλία του Χριστού που διδάσκεται στη γη, έχει παραμορφωθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό, αυτός είναι ο λόγος που σας δίνω την άσπιλη Αλήθεια μέσα από αυτά τα μηνύματα. Το Ευαγγέλιο δεν είναι πια αμόλυντο, όπως το μετέδωσα μέσω του Ιησού Χριστού στους ανθρώπους. Έχουν πλέον γίνει πάρα πολλές οι αλλαγές στα λόγια Του. Οι άνθρωποι πολλά δεν τα καταλαβαίνουν πια σωστά, ενώ πολλά άλλα τα εξηγούν λάθος.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο λόγος που ονομάζεται «Λόγος του Θεού», προκάλεσε διχογνωμίες και σχίσματα ανάμεσα σε εκείνους που ο καθένας τους υποστήριζε ότι αυτός μόνο αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Λόγια τα οποία είχαν ένα πνευματικό νόημα, ερμηνεύτηκαν εγκόσμια και οι άνθρωποι προσκολλούνται επάνω τους με επιμονή, γιατί δεν μπορούν απλά να καταλάβουν πια το πνευματικό νόημα που περιέχουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο στήθηκε ένα οικοδόμημα πίστης του οποίου οι διδασκαλίες παρέκκλιναν απόλυτα από αυτές που εδίδαξα ΕΓΩ στους ανθρώπους όταν περπατούσα στη γη. Το αποτέλεσμα είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για τα πνευματικά πράγματα, γιατί η λογική τους τούς αποτρέπει να δεχθούν διδασκαλίες που τις θεωρούν εμφανώς λάθος. Γιατί τα λάθη έχουν διεισδύσει μέσα στην Αλήθεια και μόνο οι φανατικοί πια τα υποστηρίζουν σαν αλήθεια.

Μια τέτοια παραμορφωμένη διδασκαλία πρέπει να καθαρισθεί, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να αντλήσουν οφέλη για την ψυχή τους από εκεί μέσα!

Με αυτήν την πρόθεση σας δίνω εκ νέου την άμεση Αποκάλυψή Μου, την οποία κάθε καλόβουλος άνθρωπος θα αναγνωρίσει σαν 6εία Αποκάλυψη. Αλλά επίσης μόνο ο πρόθυμος άνθρωπος θα τη δεχθεί και θα γίνει πάλι κάτοχος της ανόθευτης Αλήθειας. Θα μπορέσει δε να αναγνωρίσει πώς και πού οι άνθρωποι έσφαλαν μέχρι τώρα στις πεποιθήσεις τους. Ωστόσο η μετάδοση της ανόθευτης Αλήθειας και η διόρθωση των εσφαλμένων διδασκαλιών πρέπει να γίνονται κατά έναν απολύτως φυσιολογικό τρόπο. Ασυνήθιστα σημάδια θα μπορούσαν να επηρεάσουν ή να επιβάλλουν την πίστη στους συνανθρώπους και αυτό δεν επιτρέπεται. Γι’ αυτό και τούτο το έργο δεν συνοδεύεται από ασυνήθιστα φαινόμενα. Με πολύ φυσιολογικό τρόπο, ένας άνθρωπος συλλαμβάνει με τα πνευματικά του αυτιά που ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ του απευθύνω και έτσι καταγράφει το Λόγο Μου όπως τον λαμβάνει από ΕΜΕΝΑ.

Και επειδή υπάρχουν αποδείξεις, δεν μπορεί κανείς να του προσάψει πνευματική σύγχυση ή αυθυποβολή ή ακόμα συνειδητή προσπάθεια να εξαπατήσει ή να καταπλήξει τους συνανθρώπους του. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει λάβει πνευματικές αποκαλύψεις γιατί υπάρχουν οι γραπτές αποδείξεις. Και εν τούτοις, ο κάθε άνθρωπος χωριστά έχει τη δυνατότητα να τις πιστέψει ή να τις απορρίψει, χωρίς να επηρεασθεί η ελευθερία του να πιστέψει ό,τι θέλει. Είναι μεγάλη ανάγκη ωστόσο οι λανθασμένες ιδέες που έχουν διεισδύσει στις σκέψεις των ανθρώπων να κατονομασθούν και να τονισθεί ότι είναι άχρηστες ή και επικίνδυνες για την εξέλιξη της ψυχής. Διότι η πλάνη δεν μπορεί να οδηγήσει ουδέποτε σε ΕΜΕΝΑ, αφού ΕΓΩ είμαι «η αιώνια Αλήθεια»! Η πλειοψηφία των ανθρώπων όμως βαδίζει το δρόμο που απομακρύνεται από ΕΜΕΝΑ και γι’ αυτό πρέπει να διαφωτισθούν, εφόσον βέβαια το επιθυμούν και είναι έτοιμοι γι’ αυτό.

ΕΓΩ θα ενισχύσω με κάθε τρόπο την αποστολή του ανθρώπου αυτού που έχω επιλέξει γι’ αυτόν τον σκοπό. Γιατί πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο ενάντια στην δράση του αντιπάλου Μου, ο οποίος προσπαθεί πάντα να πολεμήσει και να διαστρεβλώσει την Αλήθεια, για να εμποδίσει τους ανθρώπους να βρουν το φως της Γνώσης.

Γι’ αυτό και θα ευλογήσω τον καθένα που θα συμμετάσχει σε τούτο το σημαντικό έργο προσπαθώντας να διαδώσει στους συνανθρώπους του τις πνευματικές γνώσεις που ΕΓΩ φέρνω στη γη. Η Αλήθεια είναι ένα φως που πρέπει να φωτίζει όλους όσους θέλουν να βαδίσουν τον ορθό δρόμο προς ΕΜΕΝΑ, τον προαιώνιο ΠΑΤΕΡΑ τους, ΤΟΝ οποίο όμως δεν μπορούν να βρουν σε καμία περίπτωση μέσα από λανθασμένες διδασκαλίες. Γι’ αυτό πρέπει να διεξαχθεί αγώνας ενάντια στην πλάνη και ενάντια σ’ «αυτόν» που έφερε την πλάνη στον κόσμο.

Όμως μόνο όπου υπάρχει πόθος για την Αλήθεια, αυτή βρίσκει το δρόμο για την καρδιά των ανθρώπων. Γιατί αυτός ο πόθος αποδεικνύει ότι ποθούν να βρουν και ΕΜΕΝΑ τον ΙΔΙΟ και ότι θέλουν να απελευθερωθούν από αυτόν που τους κρατάει στο σκοτάδι του πνεύματος. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δοθεί η ανόθευτη Αλήθεια, γι’ αυτό η διδασκαλία του Χριστού, όπως διδάσκεται σήμερα, πρέπει να καθαρισθεί.

Ο Λόγος Μου πρέπει να φθάσει στους ανθρώπους πάλι στην απόλυτη καθαρότητά του για να μπορούν να γίνουν μακάριοι μέσα από την Αλήθεια.

Γιατί μόνο η Αλήθεια προέρχεται από ΕΜΕΝΑ – και μόνο η Αλήθεια οδηγεί πάλι πίσω σε ΕΜΕΝΑ

Αμήν

(Αρ. 4028-22.4.194)

 Η εκκλησία του Χριστού και οι εγκόσμιες οργανώσεις

Όσοι ανήκουν στην Εκκλησία Μου θα συναντηθούν και θα συνδεθούν στενά μεταξύ τους. Επιθυμία τους θα είναι πάντα να πορεύονται με την Αλήθεια, να ζουν με Αγάπη και να ΜΕ υπηρετούν τόσο τώρα όσο και αιώνια. Γιατί φέρουν μέσα τους το Πνεύμα Μου, έχουν ζωντανέψει τον πνευματικό σπινθήρα μέσα τους, που είναι δικό Μου κομμάτι και επομένως έχουν γίνει μέλη της Εκκλησίας Μου, την οποία ίδρυσα ΕΓΩ ο Ίδιος. Και Εγώ αυτούς θα τους ευλογώ αιώνια.

Όποιος πορεύεται με την Αλήθεια, που σημαίνει ότι τον διδάσκει το Πνεύμα Μου που έχει μέσα του, γνωρίζει επίσης ότι η αγάπη και η πίστη είναι τα θεμέλια της Εκκλησίας Μου, όπως επίσης τι ΕΓΩ εννοώ με τα λόγια Μου: «Εσύ είσαι ο Πέτρος, ο βράχος όπου θα κτίσω την Εκκλησία Μου». Γνωρίζει επίσης ότι μ’ αυτό δεν εννοώ καμία οργάνωση που έχουν ιδρύσει οι άνθρωποι, αντίθετα ότι η Εκκλησία Μου συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους που έχουν τη σωστή σχέση μαζί Μου, χάρη στην θέληση και στην αγάπη τους προς ΕΜΕΝΑ και προς τον διπλανό τους.

Το μόνο που απαιτώ από τους ανθρώπους είναι η εκπλήρωση της εντολής της αγάπης και μία ισχυρή πίστη. Έχω υποσχεθεί αιώνια μακαριότητα, την αιώνια ζωή, σ’ αυτούς που ΜΕ πιστεύουν, που σημαίνει δηλαδή ότι δέχονται τη διδασκαλία Μου σαν θεϊκή και συμμορφώνουν τη ζωή τους ανάλογα. Σ’ όλους αυτούς έχω υποσχεθεί την αιώνια ζωή και γι’ αυτό τούτοι πρέπει να ανήκουν στην Εκκλησία Μου, την κοινότητα των ανθρώπων που ονομάζω Εγώ Εκκλησία Μου.

Όμως άραγε χρειάζονται γι’ αυτόν τον σκοπό έναν κοσμικό σύνδεσμο, να συμμετέχουν δηλαδή σε μία οργάνωση που γεννήθηκε μέσα στον κόσμο και από τους ανθρώπους; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτό πρέπει να εξετασθεί διεξοδικά. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να ισχυρισθεί ότι την έχω ιδρύσει ΕΓΩ, ωστόσο ο καθένας μπορεί να ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στην Εκκλησία Μου που ίδρυσα ΕΓΩ. Τα μέλη της δηλαδή μπορούν να νοιώσουν ότι ανήκουν στην Εκκλησία Μου, εφόσον γίνουν «Πέτροι», δηλαδή βράχοι στην πίστη τους.

Κατ’ αρχήν, σε μία οργάνωση πρέπει να κυριαρχεί ο χαρακτήρας της Εκκλησίας Μου, οι ακόλουθοι της οφείλουν να πιστεύουν βαθιά σε ΜΕΝΑ. Τότε η εκκλησία που έχει ιδρυθεί εγκόσμια μπορεί να συμπεριλάβει τους πιστούς Μου και τούτοι από την δική τους πλευρά μπορούν να αισθάνονται σε κάθε οργάνωση υποψήφιοι για το Βασίλειο Μου, γιατί τότε ανήκουν στην Εκκλησία Μου που ΕΓΩ ο Ίδιος ίδρυσα πάνω στη γη.

Τα λόγια Μου πρέπει να τα εννοήσετε καθαρά πνευματικά. Αυτό σημαίνει ότι απλά προτρέπουν τον πιστό σε ακλόνητη πίστη, γιατί από αυτήν εξαρτάται η επενέργεια του Πνεύματος το οποίο είναι το πιο ασφαλές γνώρισμα της Εκκλησίας Μου. Γιατί όποιος έχει την πραγματική πίστη, έχει και την αγάπη, δεδομένου ότι η πραγματική πίστη ζωντανεύει μόνο με έργα αγάπης.

Το σημάδι της Ζωής είναι η εκδήλωση του Πνεύματος Μου μέσα στον άνθρωπο. Όποιος μ’ αυτόν τον τρόπο διδάσκεται από το Πνεύμα, όποιος είναι γεμάτος με την Αλήθεια Μου, δικαιούται να συγκαταλέγεται στην Εκκλησία Μου. Συμπεριλαμβάνεται στους δικούς Μου και υποστηρίζει με πλήρη πεποίθηση τη διδασκαλία Μου γιατί την έχει ενσωματώσει ο ίδιος στην καρδιά και στο μυαλό του. Η διδασκαλία έχει ενισχύσει την πίστη του και τον έχει κάνει ελεύθερο και ευτυχισμένο, έτσι ώστε η αγάπη τον ωθεί να προσφέρει τα ίδια στους συνανθρώπους του.

Δεν ισχύει όμως σαν προϋπόθεση ότι πρέπει πρώτα μία εγκόσμια – εκκλησιαστική οργάνωση να καθιστά τους ανθρώπους άξιους για το πνευματικό βασίλειο, γιατί ΕΓΩ κοιτάζω μόνο την καρδιά, τη θέληση και τις σκέψεις του ανθρώπου Αν αυτές είναι στραμμένες σ’ Εμένα, τότε αυτός ο άνθρωπος ΜΕ έχει βρει ήδη. Αν όμως παρεκκλίνουν από το καθαρό πνεύμα, τότε ούτε μία εκκλησιαστική οργάνωση δεν πρόκειται να επιτύχει καμία αλλαγή, διότι, ό,τι συμβαίνει κάτω από πίεση, δεν έχει καμία αξία στα μάτια Μου.

Μόνο ο Λόγος Μου μπορεί να ξυπνήσει μέσα στον άνθρωπο την επιθυμία να έρθει σ’ ΕΜΕΝΑ και γι’ αυτόν το λόγο δεν καταδικάζω τις εγκόσμιες εκκλησιαστικές οργανώσεις, όσο κηρύσσουν ακόμα το Λόγο Μου, αντίθετα τις ενισχύω κιόλας, αλλά μόνον στο βαθμό που αυτοί που διδάσκουν εκεί μέσα ζουν σύμφωνα με τις εντολές Μου. Αν ένας απ’ αυτούς ανήκει στην δική Μου Εκκλησία που ίδρυσα ΕΓΩ, έτσι που να πιστεύει σταθερά και ακράδαντα σ’ ΕΜΕΝΑ, στην Αγάπη, τη Δύναμη και την Σοφία Μου, τότε τον γεμίζω με το Πνεύμα Μου για να μπορέσει να επιδράσει με επιτυχία πάνω στο μικρό ποίμνιο του για να λάβουν όσοι επιθυμούν τον Λόγο μου, γιατί μόνο μ’ αυτόν μπορούν να φθάσουν στην πνευματική ωριμότητα.

Πολύ πιο ωφέλιμο ωστόσο είναι όταν ο άνθρωπος από μόνος του ΜΕ αποζητάει και ΜΕ ψάχνει, όταν δίνει προσοχή στην εσωτερική φωνή μέσα του, που του φανερώνει πάντα το σωστό και τον προτρέπει σε έργα αγάπης. Αν υπακούσει αυτήν την εσωτερική φωνή μέσα του, ΜΕ πλησιάζει πολύ νωρίτερα και συλλαμβάνει έτσι ζωντανά τον Λόγο Μου, γιατί τον βάζει στην καρδιά του και ζει ανάλογα. Θα ανήκει αληθινά στην Εκκλησία του Χριστού η οποία είναι ακατανίκητη και θα αντέξει και στις πιο ισχυρές θύελλες που θα εξαπολύσουν στο τέλος οι δυνάμεις της κόλασης.

Διότι έχω δώσει και αυτήν την υπόσχεση στους ανθρώπους ότι δηλαδή οι δυνάμεις της κόλασης δεν πρόκειται να τους νικήσουν, ότι η Εκκλησία Μου είναι απαράλλακτη και θα παραμείνει ως το τέλος. Και θα είναι ο θεμέλιος λίθος της πνευματικής ανέλιξης πάνω στη Νέα Γη. Εκεί θ’ ανήκει ο καθένας στην Εκκλησία Μου, διότι μόνο αυτοί που πιστεύουν βαθιά, αυτοί που ΜΕ αγαπούν πάνω απ’ όλα, θα ζωντανέψουν τούτη τη Νέα Γη. Όσοι όμως ανήκουν μόνο σε εγκόσμιες εκκλησιαστικές οργανώσεις και τους λείπει η εσωτερική ζωή, αυτοί θα χάσουν προηγούμενα την πίστη τους, με αποτέλεσμα να χαθούν.

Αμήν

(Αρ. 1799-1.2.1941)

 Η Αληθινή Εκκλησία του Χριστού και η Παράδοση

Είμαι κοντά σας όλες τις μέρες και μπορείτε πάντα να είσαστε βέβαιοι για το έλεός Μου.

Πάνω στην γη, τα βάσανα είναι τα σκαλοπάτια της σκάλας που οδηγεί προς τα πάνω. Προσπαθείτε να κάνετε σκαλοπάτι – σκαλοπάτι και με αυτόν τον τρόπο να σηκώσετε το φορτίο, τη δοκιμασία που σας στέλνω. Κάποτε θα Με ευγνωμονείτε όταν θα βλέπετε προς τα πίσω την πορεία σας στη γη, διότι η Αγάπη Μου είναι μόνιμος συνοδός σας και εφόσον το συνειδητοποιείτε, θα αντιμετωπίζετε με απόλυτη εμπιστοσύνη τα χρόνια που θα ’ρθουν.

Κάθε βάρος θα σας φαίνεται πλέον υποφερτό αφού γνωρίζετε ότι το σηκώνω και Εγώ μαζί σας. Κάθε πόνος σας βοηθάει να ωριμάσετε κι να ‘ρθετε πιο κοντά Μου. Γιατί εάν ζητήσετε την Βοήθειά Μου στην προσευχή σας, δεν πρόκειται να μείνετε απογοητευμένοι.

Γνωρίζω τα προβλήματά σας και περιμένω μόνο να έρθετε σε Μένα για να μπορέσω να σας συνδράμω. Γι’ αυτό μην είστε άπιστοι και αφήστε Εμένα να κατευθύνω τις τύχες σας. Διότι η δοκιμασία δεν είναι πιο μεγάλη από το Βοηθό σας και ό,τι σε σας φαίνεται μαρτύριο, Εγώ θα το μετατρέψω σε χαρά, αν πιστεύετε και Μ’ αφήνετε να σας βοηθήσω.

Κάθε άνθρωπος που νοιώθει ότι ανήκει στην εκκλησία, δηλαδή που εμμένει σε μια συγκεκριμένη παράδοση, χωρίς να βρίσκει εσωτερική ικανοποίηση, είναι δέσμιος. Κάνει ό,τι πρέπει να κάνει σύμφωνα με τους κανόνες όμως δεν έχει την ακράδαντη πίστη ότι με τις πράξεις του πλησιάζει τον Θεό, ούτε καλλιεργεί ο ίδιος τον σύνδεσμο με Εκείνον, ακριβώς γιατί του λείπει η πίστη. Εκτός αυτού, αυτοί ακριβώς, οι άνθρωποι δεν σκέπτονται ιδιαίτερα σχετικά με τον Θεό και τη σωστή πίστη. Έχουν εμπλακεί σε μια κατάσταση που τους εμποδίζει να σχηματίζουν δικές τους απόψεις. Μια τέτοια πίστη έχει μικρή αξία όμως μπροστά στον Θεό, γιατί δεν είναι αληθινή πίστη, αλλά μόνο μηχανική εκτέλεση κάποιων εντολών που έχουν επιβάλλει άλλοι άνθρωποι και τούτο συμβαίνει χωρίς να σκέφτεται κανείς ιδιαίτερα.

Αυτό που φέρνει τον άνθρωπο κοντά στον Θεό και του χαρίζει την απεριόριστη Αγάπη Του, είναι η ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός όντως υπάρχει, ότι είναι ένα Ον που ξεχειλίζει αγάπη, την οποία θέλει να μεταδώσει σ’ όλα τα πλάσματά Του. Και μετά, η λατρεία αυτού του Όντος, η απόλυτη πίστη σ’ Αυτόν, η υπακοή με κάθε τρόπο προχωρώντας στην εκτέλεση των εντολών Του, της αγάπης δηλ. για τον Θεό πάνω απ’ όλα και της αγάπης για τον πλησίον σαν τον εαυτό. Τότε αυτός ο άνθρωπος ζει ακολουθώντας συνειδητά τον Ιησού, βιώνει την καθαρή χριστιανική διδασκαλία και ανήκει στην αληθινή Εκκλησία του Χριστού, γιατί η πίστη του είναι σύμφωνη με την θεία Βούληση.

Δεν ακολουθεί τις εντολές που έχουν βγάλει οι άνθρωποι, αλλά προσπαθεί με ζήλο και αφοσίωση να διαμορφωθεί ο ίδιος σε ευλογία για την ανθρωπότητα, όντας πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει τον Θεό και να υποστηρίξει την αληθινή πίστη που έχει χαθεί εντελώς από τον κόσμο.

Μόνο τότε μπορεί να κηρυχθεί πάλι η Αλήθεια στον κόσμο, φανερωμένη από ψηλά και η πίστη να ζωντανέψει πάλι, γιατί ο ίδιος ο Θεός μιλάει στους ανθρώπους και τους φανερώνει ποιος δρόμος είναι ο πιο βατός και συνάμα οδηγεί στο στόχο.

Πόσο λίγο ωστόσο ενδιαφέρεται ο κόσμος για το τι είναι σωστό μπροστά στον Θεό και τι σημαίνει η αληθινή Εκκλησία του Χριστού…. Από την άλλη όμως με τι ζήλο συμμορφώνεται και ακολουθεί συχνά τις επιταγές της γήινης εκκλησίας και ας μην έχουν σχεδόν καμία αξία στα μάτια του Θεού, γιατί δεν προσφέρουν το παραμικρό στην εξέλιξη της ψυχής προς τα πάνω ….

Αμήν

(Αρ. 8119-7.3.1962)

 Να ελέγχετε πάντοτε την προέλευση των πνευματικών διδασκαλιών

Όπου ο σπόρος πέφτει σε καλό έδαφος θα πιάσει ρίζες και θα φυτρώσει και θα βγάλει καλούς καρπούς. Πρέπει όμως να σπαρθεί καλός, καθαρός σπόρος και αν θέλετε να είσαστε καλοί εργάτες στον αμπελώνα Μου, τότε πρέπει να λάβετε το σπόρο από Εμένα τον ίδιο, γιατί μόνον Εγώ γνωρίζω τι χρειάζονται τα εδάφη που είναι οι καρδιές των ανθρώπων, για να Μου αποδώσουν και αυτές καλό καρπό.

Μόνο Εγώ το ξέρω τι χρειάζονται οι ανθρώπινες καρδιές προκειμένου να Μου εξασφαλίσουν μια καλή σοδειά…. για να πέσουν μέσα στην αγκαλιά Μου σαν ώριμοι καρποί και να μπορέσω να τις μαζέψω όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής.

Ο καλύτερος σπόρος που μπορώ να βάλω μέσα σε μια ανθρώπινη καρδιά είναι ο Λόγος Μου, τον οποίο σας φέρνω Εγώ ο ίδιος από ψηλά. Γιατί πρέπει όλοι οι άνθρωποι ν’ ακούσετε το Λόγο Μου, τον οποίον μπορείτε να τον βρείτε οπουδήποτε, αρκεί να το θέλετε σοβαρά να σας μιλήσω Εγώ ο ίδιος, δηλαδή να θέλετε ν’ ακούσετε ή να διαβάσετε το Λόγο «Μου»….

Όταν λοιπόν ακούτε από τους αγγελιοφόρους Μου ότι μιλάει απευθείας ο Θεός και Πατέρας σας, όταν ακούτε το Λόγο Μου, που σας μεταφέρουν οι ίδιοι οι απεσταλμένοι Μου, τον οποίο έχουν λάβει άμεσα από Μένα, σύντομα θα νιώσετε ότι σας δίνεται μία χάρη ανεκτίμητης αξίας. Γιατί ο Λόγος θα πιάσει ρίζες μέσα σας, δεν θα χαθεί απλά μέσα στ’ αυτιά σας, αλλά θα τον συλλάβει και η καρδιά. Έτσι θα νιώσετε τη δύναμη του Λόγου, γιατί τότε θα έλκεσθε από Μένα, μια και θα Με έχετε αναγνωρίσει σαν τον ίδιο τον Πατέρα σας που σας μιλάει.

Όταν οι απεσταλμένοι Μου σας μεταφέρουν δώρα της Χάρης Μου, δεν πρέπει να τ’ αρνείσθε, γιατί τότε αρνείσθε και Μένα τον ίδιο, που χτυπάω στην πόρτα της καρδιάς σας για να Μου επιτραπεί η είσοδος…. Οφείλετε όμως να ελέγχετε τα δώρα που σας φέρνουν οι απεσταλμένοι Μου αυτοί, διότι δεν θέλω να τα δέχεστε χωρίς περίσκεψη. Θέλω να τα ελέγχετε και να κρατάτε μόνο ό,τι είναι καλό….

Και αν έχετε καλή θέληση, τότε ο Λόγος Μου θα αγγίξει και σας, οπόταν ο σπόρος έχει πέσει ήδη σε καλό έδαφος, όπου μπορεί να αναπτυχθεί. Θα καλλιεργήσετε από μόνοι σας τότε το έδαφος της ζωής σας ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνω και ζώντας σύμφωνα με το θέλημά Μου: θα εφαρμόζετε δηλαδή την αγάπη στη ζωή σας, η οποία προωθεί επίσης την ωρίμανση μέσα σας, ώστε δεν θα θέλετε ποτέ πια να σας λείψει ο Λόγος Μου, γιατί συνειδητοποιείτε ότι είναι το κατάλληλο Νερό Αγάπης και Ζωής που χρειάζεσθε, προκειμένου να μπορείτε να εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας ζωής σας….

Όμως προσέχετε, να μη βάλετε κακό σπόρο στο έδαφος της ζωής σας, γιατί ένας τέτοιος σπόρος θα βλάσταινε μόνο ζιζάνια…. θα έφερνε μόνο σύγχυση στην καρδιά σας, χωρίς να σας χαρίσει καθόλου δύναμη για τη ζωή, αντίθετα μάλλον θα σας έφερνε το θάνατο, γιατί ποτίζεται από δηλητηριασμένα πηγάδια τα οποία είναι καταστροφή για σας….

Οι καρδιές σας θα πρέπει να παίρνουν μόνο την πεντακάθαρη Αλήθεια, προκειμένου η ψυχή να ωριμάσει για την αιώνια ζωή. Και αυτή την Αλήθεια σας την προσφέρει αποκλειστικά και μόνο ο Λόγος Μου, τον οποίο λαμβάνετε από Εμένα τον ίδιο.

Γι’ αυτό το λόγο μην αποδέχεστε απερίσκεπτα όλα όσα σας παρουσιάζουν σαν την Αλήθεια. Αντίθετα, ελέγξτε τα, εάν προέρχονται όντως από Εμένα τον ίδιο και εάν συμφωνούν με τις άλλες απευθείας αποκαλύψεις…. ειδαλλιώς μπορείτε να τα απορρίψετε σαν πλάνες που λίγη αξία έχουν για την ωρίμανσή σας στη γη. Αντίθετα, σας βάζουν επιπλέον στον κίνδυνο να παραδοθείτε κι εσείς στο θάνατο. Γιατί η πλάνη προέρχεται από δηλητηριασμένα πηγάδια, η πλάνη είναι έργο του αντιπάλου Μου, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θέλει να σας βοηθήσει να βρείτε τη ζωή, παρά αντίθετα, σας παραδίνει στο θάνατο, γιατί ο ίδιος δεν έχει καθόλου αγάπη….

Γι’ αυτό δίνετε προσοχή εάν κατά κύριο λόγο κηρύσσεται πάντα η εντολή Μου για την αγάπη σε Μένα και στον πλησίον και ότι ο Λόγος που σας στέλνω από ψηλά έχει πάντοτε αυτές τις εντολές της αγάπης σαν περιεχόμενο….

Προσέξτε ότι μέσω του Λόγου Μου σας μεταφέρεται κατά κύριο λόγο η γνώση για το θεϊκό Λυτρωτή, τον Ιησού Χριστό και ότι συνεπώς μπορείτε να αποδέχεσθε χωρίς αμφιβολία οτιδήποτε σας δείχνει το δρόμο που οδηγεί σ’ Εκείνον, στο σταυρό….

Και να ξέρετε ότι τότε κατέχετε την Αλήθεια, ότι Εγώ ο ίδιος είμαι τότε ο Δάσκαλός σας, ότι σας μιλάω εγώ ο ίδιος και επομένως σας προμηθεύω με καλό σπόρο, ο οποίος θα αποδίδει πάντα καλή σοδειά….

Και τότε δεν θα διανύσετε άσκοπα τη γήινη πορεία σας γιατί θα ακούσετε τους εργάτες Μου και θα λάβετε όλα τα δώρα τους που σας φέρνουν στο Όνομά Μου….

Θα πασχίσετε και οι ίδιοι να αξιοποιήσετε όλα αυτά τα δώρα και στο τέλος των ημερών θα σας μαζέψει σαν ώριμους καρπούς ο Θεός σας και προαιώνιος Δημιουργός….

Αμήν

( Αρ.2221-25.1.1942)

 Οι διάδοχοι του Πέτρου και η κοσμική εκκλησιαστική εξουσία

Διαβάστε τη Βίβλο και θα διαπιστώσετε ολοφάνερα πως το Πνεύμα της Αλήθειας έχει εκτοπισθεί. Ο Λόγος του Θεού σας έχει αποσιωπηθεί, με σκοπό να μην βρείτε το Φως, όσοι ψάχνετε την Αλήθεια. Η εκκλησιαστική παράδοση τηρείται πιστά, όμως κανείς δεν ελέγχει κατά πόσον τούτη η παράδοση ανταποκρίνεται στην διδασκαλία του Χριστού. Και πόσες φορές αλλοιώθηκε το νόημα του θείου Λόγου και πόσες φορές παρερμηνεύθηκε και πόσο σπάνια μόνο αντιδράει κάποιος στη λανθασμένη ερμηνεία του.

Αυτή η παραπλάνηση της ανθρωπότητας δεν μπορεί παρά να τονισθεί επανειλημμένα, αφού υπήρξε η αιτία όλων των σχισμάτων και των θρησκευτικών αντιθέσεων.

Όταν ο Ιησούς περπατούσε στη γη, μιλούσε για το Βασίλειο του Θεού, για ένα Βασίλειο που δεν είναι τούτου του κόσμου. Δεν μίλησε για μια εγκόσμια εξουσία, ούτε μίλησε για μια εκκλησιαστική εξουσία, για μια οργάνωση. Ούτε μίλησε για άνδρες οι οποίοι θα έπρεπε στη θέση του Θεού να διοικήσουν την Κοινότητά του. ΑΥΤΟΣ είπε μόνο στους μαθητές του «πηγαίνετε και διδάξτε όλα τα έθνη». Τους ανέθεσε την αποστολή, να μάθουν στους ανθρώπους τη διδασκαλία του για την αγάπη και τους υποσχέθηκε να τους βοηθάει, εφόσον θα έμεναν πιστοί στο Πνεύμα του.

Γιατί, αφού δίδασκαν την Αγάπη, έπρεπε και οι ίδιοι να ζουν με αγάπη και συνεπώς ο Ίδιος ο Θεός, Ο ΟΠΟΙΟΣ είναι η Αγάπη, ήταν μαζί τους. Όπου όμως εξουσιάζει η αγάπη, κάθε διοικητική εξουσία είναι αχρείαστη, όπου κυριαρχεί η αγάπη, ο ένας υπηρετεί τον άλλο, και όπου κυριαρχεί η αγάπη, εκεί είναι οι εντολές περιττές, εκτός από την εντολή της Αγάπης, που πρέπει να κηρύσσεται στους ανθρώπους, γιατί την έδωσε ο Ίδιος ο Θεός. Ό,τι διδάσκει την Αγάπη, ανταποκρίνεται στη θεία Βούληση, οι υπόλοιπες όμως εντολές που έχουν προστεθεί, δεν είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού διότι η έκδοση εντολών προϋποθέτει μια κυρίαρχη εξουσία.

Αν οι άνθρωποι θέλουν να κερδίσουν το Βασίλειο του Θεού, οφείλουν να ζουν σαν αδέλφια μεταξύ τους, υπακούοντας μόνο στη θέληση του Θεού. Δεν πρέπει να επαναστατούν ενάντια στην κοσμική εξουσία, την οποία έχει ορίσει ο Θεός για να τηρεί την πειθαρχία και την τάξη, όταν αυτή παραβιάζεται, όμως το Βασίλειο Του δεν είναι αυτού του κόσμου. Στο δικό Του Βασίλειο είναι ΑΥΤΟΣ μόνος του ΚΥΡΙΟΣ και ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ και πραγματικά, δεν έχει ανάγκη κανέναν άνθρωπο στη γη ο οποίος να ΤΟΝ αντιπροσωπεύει και να έχει εξουσία πάνω στους συνανθρώπους του.

Ποια λόγια λοιπόν του ΚΥΡΙΟΥ, όταν βάδιζε στη γη αναφέρονται σε μια τέτοια εξουσία; ΑΥΤΟΣ έζησε σαν ένα υπόδειγμα αγάπης, έδινε αγάπη και δίδασκε την αγάπη. Όμως η αληθινή αγάπη, αποκλείει κάθε διάθεση κυριαρχίας, ο ισχυρός δεν μπορεί να εξουσιάζει τον ασθενέστερο, ακόμη κι εκεί όπου διδάσκεται η εκπλήρωση των θεϊκών εντολών. Διότι μία πράξη που γίνεται από καταναγκασμό, δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, όσο καλή και ευγενική να είναι. Μόνο όταν έχει ενεργήσει η ελεύθερη βούληση στον άνθρωπο, εκτιμάει ο Θεός αυτές τις πράξεις….

Ο Θεός δηλαδή απαιτεί μόνο την ελεύθερη θέληση για τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι στη γη δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσθέτουν αυθαίρετα τις δικές τους εντολές κοντά στις θεϊκές. Κι ακόμα λιγότερο επιτρέπεται να επιβάλλονται σαν καθήκον τούτες οι εντολές στους ανθρώπους, να απαιτούνται δηλαδή με την απειλή μιας προσωρινής ή αιώνιας τιμωρίας. Διότι έτσι γίνεται σεβαστή μια εντολή, την οποία διαφορετικά θα αγνοούσαν, ακριβώς για να αποφευχθεί η τιμωρία αυτή.

Συνεπώς η τήρηση τέτοιων εντολών είναι αδύνατον να έχει ιδιαίτερη αξία για τον Θεό και για την αιωνιότητα.

Όταν οι μαθητές ανέλαβαν την αποστολή τους από τον Χριστό και διέδωσαν το Ευαγγέλιο σ’ όλον τον κόσμο, η ενέργεια του Θεού μέσα τους ήταν ολοφάνερη, γιατί θεράπευαν αρρώστους στο όνομα του Ιησού, εξόρκιζαν κακά πνεύματα και έκαναν θαύματα για να ενισχύσουν αυτά που εδίδασκαν. Διότι το Πνεύμα του Θεού ήταν μαζί τους και μέσα τους. Όλα όσα έκαναν, ήταν ενέργεια του θείου Πνεύματος. Κήρυτταν τη διδασκαλία του Χριστού, τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης και μπροστά στους συνανθρώπους τους ζούσαν ένα υπόδειγμα αγάπης και έτσι αποκλειόταν κάθε διάθεση εξουσιασμού, διότι ήσαν σαν αδέλφια μεταξύ τους, που υπηρετούσαν ο ένας τον άλλο με αγάπη….

Αυτό το λειτούργημα ανέθεσε ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του για να συνεχίσουν το έργο Του – δεν διόρισε όμως έναν από τους απόστολους σαν κεφαλή, σαν οδηγό, τον οποίο θα έπρεπε όλοι να υπακούουν.

Αυτό που προέκυψε όμως στη συνέχεια, απέχει πολύ απ’ αυτό που πρέσβευε ο Ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ. Στήθηκε μια εκκλησιαστική – κοσμική εξουσία, η οποία έφερε την εντολή της αγάπης σε μια μορφή η οποία δεν ανταποκρινόταν πια σ’ αυτά που είχε διδάξει ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός στους ανθρώπους. Η αγάπη και η αλληλοϋπηρεσία απαιτείτο ακόμη από τους ανθρώπους, αλλά δεν δινόταν πια το ζωντανό παράδειγμα. Και τούτο το σημείο είχε πολύ βασική σημασία, γιατί προέκυψε πάλι το ίδιο πράγμα δηλαδή αυτό που ο Ιησούς Χριστός είχε καταδικάσει και στηλιτεύσει την εποχή της γήινης ζωής Του: δόθηκαν στους ανθρώπους εντολές για πράγματα που θα έπρεπε ωστόσο να κάνουν με τη δική τους ελεύθερη θέληση. Επιπλέον, άνθρωποι που είχαν υπόληψη, τιμές και αξιώματα, αυτονομάσθηκαν διάδοχοι των αποστόλων, οι οποίοι διεξήγαγαν όμως το λειτούργημά τους μέσα σε πολύ μεγάλη φτώχεια. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο οργανωτικός μηχανισμός τρομακτικής αίγλης και χλιδής που προέκυψε, αυτοχαρακτηρίστηκε ως η αποκλειστικά σωτήρια Εκκλησία, αυτήν που υποτίθεται ότι ο Ιησούς Χριστός ίδρυσε με τα λόγια: «Εσύ είσαι ο Πέτρος, ο βράχος».

Οι άνθρωποι που εποφθαλμιούσαν την εξουσία, ερμήνευσαν αυτά τα λόγια κατά το συμφέρον τους. Αυτά τα λόγια όμως δεν αφήνουν με κανένα τρόπο να εννοηθεί ότι ο Πέτρος είναι ο θεμελιωτής μιας εκκλησιαστικής εξουσίας και ότι οι προκαθήμενοι αξιωματούχοι αυτής της εκκλησίας είναι οι διάδοχοι των αποστόλων. Εκείνων των αποστόλων οι οποίοι χωρίς τιμές και αξιώματα κήρυξαν στον κόσμο μόνο το Ευαγγέλιο, τη θεϊκή διδασκαλία της αγάπης. Ο Πέτρος ήταν ο πιο πιστός ανάμεσά τους και ο Ιησούς επαίνεσε την βαθιά του πίστη με τα λόγια: «Εσύ Πέτρο είσαι ο βράχος πάνω στον οποίο θα κτίσω την Εκκλησία Μου». Ο Ιησούς ονομάζει Εκκλησία Του την κοινότητα των πιστών, διότι όσοι θέλουν να κατακτήσουν την Βασιλεία των Ουρανών, οφείλουν να συνταχθούν όλοι μαζί με βαθιά πίστη και έτσι να αποτελέσουν την Εκκλησία Του.

Αυτή είναι η θέλησή Του και αυτήν τη θέληση εξέφρασε με τα παραπάνω λόγια. Αλλά δεν είναι θέλησή Του οι υψηλοί και ανώτατοι αξιωματούχοι να αισθάνονται σαν προκαθήμενοι μιας τέτοιας κοινότητας και να εξασκούν την εξουσία τους ως τέτοια. Ούτε επίσης τα αμέτρητα έθιμα και οι τελετές να παραγκωνίζουν τον πραγματικό πυρήνα, δηλαδή, τελικά η θεϊκή διδασκαλία της αγάπης να περνάει σε δεύτερη μοίρα, διότι η μεγαλύτερη σημασία δίνεται στα εξωτερικά τυπικά. Κατά συνέπεια το πραγματικό έργο των αποστόλων που ήταν να κηρύξουν στον κόσμο το Ευαγγέλιο, δεν υφίσταται πια.

Σίγουρα ανάμεσα σ’ αυτούς τους αξιωματούχους μπορούν να υπάρχουν και τέτοιοι όπως τους θέλει ο Θεός και εννοείται ότι αυτοί δεν θα στερηθούν το Πνεύμα Του και το Έλεός Του, όμως η σοφία τους δεν είναι συνέπεια της θέσης τους ή του υψηλού αξιώματος, το οποίο κατέχουν, αλλά επειδή πορεύονται ορθά μπροστά στον Θεό. Τότε αυτοί είναι πραγματικά διάδοχοι του Πέτρου, διότι έχουν ισχυρή πίστη και από την δύναμη της πίστης αντλούν την σοφία. Διότι τότε είναι σαν ένας βράχος απ’ όπου αναβλύζει το Νερό της Ζωής, τότε είναι οι αληθινοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία δεν είναι άλλη από την κοινότητα των πιστών.

Αμήν

(Αρ. 6611-1.8.1956)

 Τι σημαίνει «βάπτιση»;

Δεν μπορείτε να συλλάβετε καν τι μεγάλη χάρη είναι να λαβαίνετε το Λόγο Μου. Φθάνει να απευθυνθείτε σ’ ΕΜΕΝΑ να σας φωτίσω και ΕΓΩ θα απαντήσω κάθε ερώτημά σας και θα διώξω κάθε αμφιβολία σας. Σας απαντώ επίσης βέβαια και μέσα από τις σκέψεις σας, αλλά πολλές φορές δεν είσασθε βέβαιοι ότι οι σκέψεις σας προέρχονται πραγματικά από ΕΜΕΝΑ, ώστε οι αμφιβολίες σας παραμένουν. Αντίθετα «τα λόγια που σας έρχονται από επάνω και τ’ ακούτε μέσα σας», όταν αξιοποιείτε και εκμεταλλεύεσθε τη χάρη που σας δίνω να λαμβάνετε το Λόγο Μου απευθείας μέσα στην καρδιά σας, σας κάνουν πανευτυχείς.

Τόσα πολλά ερωτήματα σας απασχολούν κι όμως θα έφθανε μια κατανυκτική παράκληση σ’ ΕΜΕΝΑ για να σας δώσω τις απαντήσεις που ψάχνετε. Σπάνια όμως ΜΟΥ απευθύνετε μια τέτοια παράκληση, δηλαδή δεν ξέρετε καν τι μεγάλη χάρη διαθέτετε και δεν την εκμεταλλεύεσθε.

Η ψυχή του κάθε ανθρώπου χρειάζεται ένα καλό καθαρισμό, ένα λουτρό που να την απαλλάξει απ’ όλες τις ακαθαρσίες, να την τονώσει και να την ζωντανέψει για να γίνει άξια για το έργο που έχει να εκτελέσει στη γη. Και οφείλει η ψυχή του κάθε ανθρώπου να είναι πρόθυμη να προβεί από μόνη της ή να υποστεί έναν τέτοιον καθαρισμό, γνωρίζοντας ότι δεν είναι στην κατάσταση που την θέλω Εγώ να είναι, όπως πρέπει δηλαδή να είναι για να μπορέσει να ΜΕ πλησιάσει και να μείνει παντοτινά κοντά ΜΟΥ.

Όμως ένα τέτοιο «λουτρό καθαρισμού» δεν εννοείται εξωτερικά. Είναι μία πράξη η οποία πρέπει να συμβεί εσωτερικά, που μπορεί να γίνει αντιληπτή εξωτερικά μόνο επειδή συντελείται μια μεταμόρφωση στον άνθρωπο. Αυτή η μεταμόρφωση του δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει αναδυθεί μέσα από ένα βούρκο και έχει μπει σ’ ένα τονωτικό λουτρό από το οποίο βγαίνει πεντακάθαρος και ξανανιωμένος.

Αλλά το νερό που είναι καθαρό και ξανανιώνει, δεν μπορεί να είναι στεκούμενο και άψυχο. Πρέπει να είναι τρεχούμενο και ζωντανό, ένα νερό που έχει τη δύναμη να καθαρίζει και να ζωντανεύει. Χρειάζεσθε λοιπόν το Ζωντανό Νερό. Ξέρετε όμως τι σημαίνει «Ζωντανό Νερό»;

Διαρκώς σας καλώ να έρθετε στην «Πηγή» απ’ όπου αναβλύζει το «Ζωντανό Νερό». Θέλω να σας βλέπω να μπαίνετε και να βυθίζεσθε στη «θάλασσα της Αγάπης Μου» να βαφτίζεσθε με το Λόγο Μου από ΕΜΕΝΑ τον Ίδιο, το Λόγο Μου που μόνον αυτός έχει τη δύναμη να σας μεταμορφώσει, να καθαρίσει και να τονώσει την ψυχή σας και να σας δώσει την αληθινή ζωή….

Όταν λοιπόν είπα στους μαθητές Μου: «Βαφτίστε τους στο όνομα του ΠΑΤΡΟΣ και του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ», εννοούσα ότι έπρεπε να φέρουν το Λόγο Μου στους ανθρώπους επ’ Ονόματι Μου, το Ζωντανό Νερό που αναβλύζει από ΕΜΕΝΑ για να προσφύγουν όλοι στην «Πηγή». Η ίδια η Αγάπη – ο ΠΑΤΕΡΑΣ – σας το προσφέρει. Σας προσφέρει αυτό που σας οδηγεί στην πιο βαθιά Σοφία – τον ΥΙΟ – , αν εφαρμόσετε τον Λόγο στην πράξη. Έτσι θα ζωντανέψετε το Πνεύμα μέσα σας και θα έχετε πλήρη φώτιση. Η ψυχή σας λοιπόν έχει ανάγκη από το Λόγο Μου, που μόνον αυτός έχει την ίδια δράση που έχει το καθαρό φυσικό νερό πάνω στο σώμα, για να βγει από το λουτρό της δυναμωμένη και άξια για το κάθε έργο που την περιμένει.

Αυτό το Νερό – το Λόγο Μου -, είχαν να φέρουν σ’ όλους τους ανθρώπους οι μαθητές Μου. Αυτός ο θησαυρός έπρεπε να τους δοθεί με αγάπη, για να ξυπνήσει μέσα τους επίσης την αγάπη και συνάμα και το Πνεύμα μέσα τους. Το Ζωντανό Νερό αναβλύζει από ΕΜΕΝΑ. ΕΓΩ ο Ίδιος είμαι η Πηγή απ’ όπου πηγάζει το Ζωντανό Νερό. Γι’ αυτό πρέπει ο καθένας να κατέβει στην «Πηγή της Αγάπης Μου» για να λάβει τη θεϊκή σοφία και να την αναγνωρίσει με το πνεύμα του.

Αυτή είναι «η Βάπτιση» που πρέπει να λάβει ο καθένας για να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, της Εκκλησίας του Χριστού, της Εκκλησίας που ίδρυσα ΕΓΩ ο Ίδιος στη γη. Γι’ αυτό το σκοπό απαιτείται κατ’ αρχήν η ελεύθερη θέληση και η απόφαση από εσάς, να έλθετε στην «θάλασσα της Αγάπης Μου», να δεχθείτε το ζωντανό Λόγο Μου και έτσι να καθαρίσετε την ψυχή σας για να μπορέσει να δεχθεί την παρουσία Μου.

Τα Λόγια Μου πρέπει να τα εννοείτε πάντα καθαρά πνευματικά, διότι δεν πρόκειται ουδέποτε μια εξωτερική διαδικασία, να μεταμορφώσει τον άνθρωπο και να καθαρίσει την ψυχή του. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να προσπαθείτε να κατανοήσετε το πνευματικό νόημα που έχουν τα Λόγια Μου, ένα νόημα που θα σας γίνει αμέσως κατανοητό αν ζητήσετε από ΕΜΕΝΑ τον ίδιο τη φώτιση. Αν λοιπόν η επιθυμία σας να τα καταλάβετε είναι σοβαρή, σίγουρα θα μπορέσετε να σκεφθείτε και σωστά.

Τότε θα δέχεσθε χωρίς αντίσταση το Λόγο Μου που θα σας φέρουν οι μαθητές Μου και θα εισέλθετε «στην πλημμύρα της θεϊκής Μου Αγάπης», θα λάβετε την αληθινή βάπτιση. Η Αγάπη Μου σας πλημμυρίζει τότε με το Πνεύμα Μου και σας οδηγεί στην Αλήθεια, Αγάπη, Σοφία και Δύναμη γίνονται κτήμα της ψυχής σας που βαπτίστηκε με το «Νερό της Ζωής και της Αγάπης».

Αμήν

(Αρ. 8643-13.10.63)

 Μια διευκρίνηση σχετικά με την Βάπτιση

Εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε το πνευματικό νόημα που έχουν τα λόγια Μου. Ερμηνεύετε τα γράμματα με το μυαλό σας και γι’ αυτό δεν μπορείτε να έχετε σωστά αποτελέσματα ούτε μπορείτε να συλλάβετε τι εννοούσα όταν είπα: «Βαπτίζετε στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Σαν βάπτιση καταλαβαίνετε μόνο το «βύθισμα στο νερό», μια εξωτερική κίνηση την οποία χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι για να δηλώσουν την υπακοή τους στην εντολή της Βάπτισης. Τούτη όμως ακριβώς δεν ήταν και δεν είναι παρά μια εξωτερική πράξη που συνοδεύει αλλά δεν αγγίζει ποτέ τον ουσιαστικό πυρήνα της εντολής Μου. Διότι από μόνη της η Βάπτιση δεν επιφέρει την παραμικρή αλλαγή στον άνθρωπο, πράγμα που οφείλετε να το ομολογήσετε και εσείς. Στον άνθρωπο μια αλλαγή μπορεί να επιφέρει μόνο η αποδοχή και η αφοσίωση σ’ ό,τι πηγάζει από τον ΠΑΤΕΡΑ, τον ΥΙΟ και το ΠΝΕΥΜΑ, – σ’ ό,τι αποδεικνύει την Αγάπη του ΠΑΤΕΡΑ, την Σοφία του ΥΙΟΥ και την Δύναμη του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, και αυτή μόνο είναι η αληθινή βάπτιση. Αυτήν πρέπει να λάβει και ο καθένας για να φθάσει στον σκοπό του στη γη, δηλαδή στην τελείωση ώστε να ενωθεί αιώνια μαζί ΜΟΥ.

Ο Πατέρας, η Αγάπη, είναι μια αιώνια φωτιά, απ’ όπου πηγάζει το φως της Σοφίας, δηλαδή ο Υιός και μαζί εκφράζεται και η Δύναμη του Πνεύματος. Ο άνθρωπος, το αδύνατο πλάσμα, πρέπει να γεμίσει τόσο πολύ Αγάπη και Σοφία, που να φθάσει από μόνος του πάλι στη Δύναμη και την Ελευθερία. Πρέπει να είναι γεμάτος απ’ το Πνεύμα Μου, δηλαδή Αγάπη, Σοφία και Πνευματική Δύναμη πρέπει να τον χαρακτηρίζουν σαν θεϊκό πλάσμα που έχει επιστρέψει στην τελείωση. Πρέπει να βυθισθεί στη θάλασσα της Αιώνιας Αγάπης Μου, να καθοδηγεί στην πλήρη Αλήθεια, πράγμα που πάντα συμβαίνει χάρη στη θέληση, τη Δύναμη και την υπέρμετρη Αγάπη Μου.

«Βαφτίστε τους στο όνομα του ΠΑΤΕΡΑ», σημαίνει χαρίστε τους με αγάπη το Λόγο Μου που έχει τη σοφία μέσα του, για να μπορέσει έτσι να δράσει το Πνεύμα μέσα στον άνθρωπο. Αυτό όμως προϋποθέτει την έμπρακτη αγάπη, διότι το Πνεύμα Μου είναι Αγάπη, που οδηγεί τον άνθρωπο στην Αλήθεια και τη Σοφία.

Αγάπη, Σοφία και Δύναμη – η αληθινή διαφώτιση γύρω απ’ αυτές τις τρεις ιδιότητες είναι μια «αληθινή πνευματική βάπτιση», την οποία ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το βύθισμα στο νερό. Πρέπει να καταλάβετε εσείς οι άνθρωποι ότι δεν πρέπει να μένετε προσκολλημένοι στα εξωτερικά σχήματα. Καταλάβετε, ότι πραγματικά δεν απαιτώ καμία εξωτερικότητα από σας, αντίθετα, αξιολογώ πάντα, αυτό και μόνο που επιδιώκετε πνευματικά, σε αναζήτηση της Αλήθειας.

Και αν νομίζετε ότι σκέφθεσθε σωστά φέροντας σαν επιχείρημα για αυτό «τη βάπτιση ΜΟΥ στον Ιορδάνη από τον Ιωάννη», αναλογισθείτε ότι εκείνη την εποχή οι άνθρωποι δεν ΜΕ ήξεραν σχεδόν καθόλου. Επί πλέον, εκείνη την εποχή έδιναν μεγάλη σημασία στις «εξωτερικές πράξεις» και μόνο όποιος ήταν αρκετά προχωρημένος πνευματικά, μπορούσε να κατανοήσει το πνευματικό νόημα της βάπτισης. Συνάμα, με το να βαπτίζονται οι άνθρωποι από τον Ιωάννη, αποδείκνυαν την υπακοή τους σ’ αυτόν και κατ’ αυτόν τον τρόπο επίσης την επιθυμία τους να πλησιάσουν το Θεό και Δημιουργό τους.

Αυτό ήταν για εκείνη την εποχή σημαντική πνευματική επιτυχία και για να νομιμοποιήσω τη δράση του Προδρόμου Μου, συμμετείχα και ΕΓΩ σ’ αυτή την πράξη. Θα ήταν άσκοπο τότε να εξηγούσε κανείς στους ανθρώπους ότι τέτοιες εξωτερικές πράξεις ήταν άνευ σημασίας, διότι δεν είχαν καμία ιδέα για την καθαρή πνευματική Αλήθεια. Η βάπτιση στο νερό σίγουρα δεν τους έβλαπτε, αλλά τους ωφελούσε μόνον όταν δέχονταν τον Λόγο του Θεού, δηλαδή το Λόγο Μου, που τους κήρυττε ο Ιωάννης.

Με τον ίδιο τρόπο και τώρα, ο καθένας «βαπτίζεται» πραγματικά όταν δέχεται το Λόγο Μου, που του απευθύνει η ατέλειωτη ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ Μου, ζει σύμφωνα μ’ αυτόν και αποκτά έτσι τη σοφία που πηγάζει από την αγάπη.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ξυπνάει και το Πνεύμα Μου μέσα στην καρδιά του που είναι από μόνο του φως και δύναμη και δρα τότε μέσα στον άνθρωπο. Όλα τούτα όμως δεν μπορεί να τα υποκαταστήσει η βάπτιση, γιατί αυτή θα μείνει πάντα ένα «σύμβολο», μία εξωτερική φόρμα, την οποία ωστόσο δεν θέλουν να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι, διότι θέλουν όλα να τα δείχνουν προς τα έξω και δεν αρκούνται στην αξία της καθαρά «πνευματικής εμπειρίας».

Όμως, δεν θα πάψω να σας επαναλαμβάνω ότι όλες οι τυπικές, εξωτερικές πράξεις και συνήθειες δεν έχουν καμία αξία και ότι ποτέ δεν αξιολογώ ένα άνθρωπο απ’ ό,τι κάνει «προς τα έξω». Αντίθετα μόνο η εσωτερική στάση απέναντι σε ΕΜΕΝΑ και στο Λόγο Μου είναι καθοριστική. Διότι όταν ο άνθρωπος δέχεται και αναγνωρίζει το Λόγο Μου και συμμορφώνει τη ζωή του ανάλογα, τότε μόνο θα φθάσει στην τελείωση όσο ζει ακόμα στη γη.

Γιατί ο Λόγος Μου είναι το «Νερό της Ζωής» που αναβλύζει από τη μάνα – Πηγή, και σ’ αυτό το Νερό πρέπει να βυθισθείτε! Τότε θα αναβλύσει τούτο το Νερό και από το δικό σας σώμα – θα βιώσετε την πνευματική βάπτιση, όταν το πνεύμα μέσα σας ζωντανέψει – όταν σας διαποτίσουν η Αγάπη, η Σοφία και η Δύναμη. Κι όταν μέσα από το «Νερό της Ζωής» ξαναγίνετε τα πνευματικά όντα που είσασθαν στην αρχή, θα έχετε φθάσει στην αιώνια ζωή και δεν πρόκειται να την χάσετε ποτέ πια.

Αμήν

(Αρ. 6110-16.11.1954)

 Η πίστη σε συνδυασμό με την αγάπη πετυχαίνει τα πάντα

Με ακράδαντη πίστη στη βοήθειά Μου θα καταφέρετε τα πάντα, ακόμη και αν κάτι σας φαίνεται αδύνατο, γιατί για Μένα αδύνατο δεν είναι τίποτα. Η μόνη προϋπόθεση είναι να δρα μέσα σας το πνεύμα της αγάπης, πρέπει το κάθετι που κάνετε ή επιδιώκετε να έχει σαν κίνητρο την αγάπη. Τότε θα ενεργοποιηθεί οπωσδήποτε η δύναμη της αγάπης Μου, γιατί την έχετε κερδίσει χάρη στη δική σας αγάπη. Κι έτσι θα πετύχετε σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε για Μένα και το Βασίλειο Μου, γιατί σε αυτή την περίπτωση κίνητρο είναι η αγάπη για Μένα και τον πλησίον, πράγμα που σας εξασφαλίζει πάλι τη συνεχή ροή από τη δύναμη της αγάπης Μου, η οποία δρα ολοφάνερα, φθάνει να πιστεύετε.

Η ακράδαντη πίστη είναι ένας μεγάλος παράγοντας για να πετύχετε ό,τι θέλετε και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει τέτοια πίστη όπου υπάρχει αγάπη. Και στην περίπτωση που η πίστη σας στη βοήθειά Μου εξασθενίσει, τότε σκεφθείτε εντατικά μέσα από την καρδιά σας, πως Εγώ είμαι ουσιαστικά η ίδια η Αγάπη, ότι σας αγαπάω και γι’ αυτό και δεν σας αρνούμαι τίποτα, εκτός από ό,τι είναι βλαβερό για την ψυχή σας. Κάτι τέτοιο όμως δεν το ζητάτε ούτε σεις οι ίδιοι, εφόσον ζείτε μέσα στην αγάπη.

Γιατί τότε αντιλαμβάνεσθε και από μόνοι σας καθαρά, γιατί δεν πρέπει να παρακαλείτε για κάτι τέτοιο. Αλλά όποτε βρίσκεστε σε δυσκολίες, έτσι και σας βαραίνει ο σταυρός σας ή διατρέχει κίνδυνο το σώμα ή η ψυχή σας, τότε ελάτε γεμάτοι εμπιστοσύνη σε Μένα και θα βιώσετε την αγάπη Μου και οι παρακλήσεις σας θα εισακουσθούν γιατί σας αγαπάω.

Τη βαθιά Μου αγάπη θα πρέπει να φέρνετε μπρος στα μάτια σας πάντα, όποτε υπάρχει κίνδυνος να λιγοψυχήσετε και η πίστη σας εξασθενίζει. Εγώ δεν σας εγκαταλείπω ούτε κι όταν αμαρτάνετε, πόσο λιγότερο μάλλον όταν βρίσκεστε σε ανάγκη. Γι’ αυτό να έχετε εμπιστοσύνη και πίστη και θα σας δοθεί βοήθεια από επίγεια άποψη, αλλά να έχετε επίσης πίστη και εμπιστοσύνη ότι σας συμπαραστέκομαι επίσης και πνευματικά, εφόσον θέλετε να Με υπηρετήσετε. Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι θα πετύχετε, αφού μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τη δική Μου δύναμη, η οποία είναι στη διάθεση όλων, εφόσον οι προθέσεις σας έχουν κίνητρο την αγάπη σε Μένα και στο διπλανό σας.

Με Μένα και τη με δύναμή Μου θα φέρετε σε πέρας τα πάντα, φθάνει να πιστεύετε ακράδαντα και ακαταμάχητα.

Αμήν

(Αρ. 4840-16.2.1950)

 Οι εντολές της εκκλησίας

 Ποτέ δεν σας έδωσα ιδιαίτερες οδηγίες για το τι στάση πρέπει να κρατάτε απέναντι στις εντολές της εκκλησίας οι οποίες έχουν προέλθει από ανθρώπινες προθέσεις. Όλα όσα κάνετε από ελεύθερη θέληση, ΕΓΩ τα εκτιμώ ανάλογα, ό,τι κάνετε όμως από εξαναγκασμό είτε γιατί φοβάστε την τιμωρία είτε από συνήθεια, δεν μετράει για Μένα καθόλου. Για τις εντολές που εισάγουν οι άνθρωποι, η ανταμοιβή θα πρέπει να δίνεται από τους ίδιους τους ανθρώπους, δεν τους επιτρέπεται όμως ποτέ να υπόσχονται στον συνάνθρωπο μια ανταμοιβή που δεν έχω υποσχεθεί ΕΓΩ.

ΕΓΩ δεν μπορώ να δώσω την έγκριση Μου τη στιγμή που κάτι τέτοιο αντιτίθεται στη θέλησή Μου, γιατί ΕΓΩ έδωσα στον άνθρωπο την ελευθερία της βούλησης. Η ελευθερία της βούλησης όμως περιορίζεται από τις εντολές που εισάγουν οι άνθρωποι, γιατί μια εντολή είναι ένας εξαναγκασμός που αποκλείει τη χρήση της ελεύθερης θέλησης.

ΕΓΩ ο ίδιος έδωσα στους ανθρώπους μόνο μια εντολή – την εντολή της Αγάπης, που είναι θεμελιώδης νόμος και πρέπει να τηρείται, γιατί αλλιώς προσβάλλεται η αιώνια τάξη ΜΟΥ. Η εντολή της Αγάπης όμως είναι μια εντολή που αφήνει πλήρη ελευθερία στη θέληση του ανθρώπου. Δεν υπάρχει κανένας εξαναγκασμός που να τον υποχρεώνει να κάνει πράξεις Αγάπης. Ούτε ΕΓΩ τιμωρώ τον άνθρωπο που δεν σέβεται την εντολή της Αγάπης. Τιμωρείται όμως από μόνος του, γιατί παραμελεί το μόνο μέσον που έχει για να γλιτώσει από τα δεσμά του, για τα οποία ευθύνεται μόνο ο ίδιος, με συνέπεια να χάνει το δρόμο για τη σωτηρία του.

ΕΓΩ έδωσα στους ανθρώπους την εντολή της Αγάπης, την οποία μπορούν ελεύθερα να αποφασίσουν αν θα την τηρήσουν ή όχι- αλλά οι άνθρωποι θεσμοθέτησαν και άλλες εντολές που ΕΓΩ δεν μπορώ να εγκρίνω, γιατί δεν τις εμπνέει η Αγάπη για το συνάνθρωπο. Είναι μόνο μέσα για ενίσχυση της εξουσίας τους. Γιατί από την τήρηση αυτών των εντολών εξαρτάται η συμμετοχή σε μια οργάνωση που εγείρει την αξίωση να είναι η αληθινή εκκλησία του Χριστού που ίδρυσα ΕΓΩ. Και έτσι υποχρεώνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θα αμαρτήσουν, αν δεν τηρήσουν αυτές τις εντολές, επιπλέον δε να τις σέβονται και να δίνουν σ’ αυτές όλη την προσοχή τους – παραμελώντας όμως έτσι τη δική Μου εντολή της Αγάπης.

Η Αγάπη ανθίζει μόνο μέσα στην ελευθερία…. Αγάπη και καταναγκασμός αλληλοσυγκρούονται…. και γι’ αυτό στην τήρηση των εντολών της εκκλησίας Εγώ δεν διακρίνω καμιά Αγάπη για ΜΕΝΑ, όσο τηρούνται από συνήθεια και μάλιστα από υπακοή προς την εξουσία που έχει θεσμοθετήσει αυτές τις εντολές. Συν τοις άλλοις, αυτές οι εντολές δεν συντελούν στο να εμπνεύσουν Αγάπη για ΜΕΝΑ, γιατί ΜΕ παριστάνουν σαν ένα Ον με ανθρώπινες αδυναμίες που απαιτεί υπακοή, φόβο και αναγνώριση, ενώ ΕΓΩ θέλω μόνο να Με αγαπούν.

Στα μάτια Μου αμαρτία είναι μόνο ό,τι καταστρατηγεί την Αγάπη για ΕΜΕΝΑ και για τον πλησίον. Όπως για τον ίδιο λόγο, δεν θα ανταμείψω ποτέ αυτούς που τηρούν τις εντολές της εκκλησίας μόνο και μόνο γιατί είναι εντολές και τις εντολές έχουν μάθει να τις τηρούν από καθήκον….

Η ελεύθερη θέληση πρέπει να διαλέξει ΕΜΕΝΑ αποκλειστικά από Αγάπη και μόνο και γι’ αυτό το σκοπό οι άνθρωποι δεν χρειάζονται άλλες εντολές απ’ την δική ΜΟΥ, που έδωσα ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ξέροντας τι ευλογία χαρίζει στον κάθε άνθρωπο που την τηρεί.

Αμήν

(Αρ. 400- 5.5.1938)

 Η Απομάκρυνση από την Εκκλησία

Είναι μεγάλη αφροσύνη όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται από την εκκλησία στην οποία ανήκουν. Δεν είναι εύκολη η θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι λίγοι πνευματικοί που είναι ακόμα αρεστοί στον Θεό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το κοπάδι τους ενωμένο, όμως το ένα πρόβατο μετά το άλλο απομακρύνεται και πολλές φορές δεν βρίσκει το δρόμο της επιστροφής. Τότε πια είναι πολύ πιο δύσκολο να επιδράσουν στις ψυχές που έχουν απομακρυνθεί, πράγμα που είναι και πρέπει να είναι το χρέος κάθε πνευματικού.

Τώρα, στην εποχή του τέλους, ο Θεός εμπιστεύεται το χάρισμα της διδασκαλίας και σε υπηρέτες που έχει επιλέξει ο Ίδιος, όχι όμως για να εκτοπίσει τους πνευματικούς από τα καθήκοντά τους, αλλά για να μπορέσουν να αποκτήσουν την ευλογία του Λόγου Του και όσοι βρίσκονται μακριά από την εκκλησία. Ωστόσο ποιος ακούει και δέχεται πια το Λόγο Του;

Είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν που απομακρύνθηκε οικιοθελώς από την εκκλησία, να υποταγεί στις εντολές του Θεού. Όχι ότι είναι αδύνατο να πάρει από μόνος του το σωστό δρόμο, γιατί όταν η καρδιά του τού υπαγορεύει το τι είναι αρεστό στον Θεό και υπακούει σ’ αυτήν την φωνή, τότε φθάνει πολύ γρήγορα σ’ ένα επίπεδο, το οποίο μπορεί να τον οδηγήσει πολύ υψηλότερα. Όμως οι πιο πολλοί άνθρωποι που αποχώρησαν από τη μητρική τους εκκλησία δεν θέλουν πια να ακούσουν τίποτα για τα πνευματικά πράγματα. Απορρίπτουν τα πάντα και γι’ αυτό βρίσκονται σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, διότι παραδίδονται στις δυνάμεις του κακού εφόσον εγκατέλειψαν κάθε στήριγμα, που αντιπροσώπευε γι’ αυτούς η εκκλησία και τείνουν πολύ περισσότερο να χάσουν εντελώς την πίστη τους. Όλος ο διανοητικός τους κόσμος στρέφεται προς την ύλη και το παρόν, επίσης αρνούνται ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατο και συνήθως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απομακρύνονται από την ως τότε πίστη τους.

Όταν όμως αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία, τα χάνουν παντελώς. Ψάχνουν τότε τον Θεό τους, αλλά δεν ξέρουν που να τον βρουν. Οι πνευματικοί δεν είναι πια σε θέση να διατηρήσουν την υπακοή που υπήρχε παλιότερα, γιατί έχουν χάσει τη δύναμη που διευκολύνει στο έργο τους τους κήρυκες του θείου Λόγου, αφού και από τους ίδιους λείπει συχνά η αληθινή, βαθιά πίστη. Γι’ αυτό δεν μπορούν πια να πρεσβεύσουν με θεόπνευστη πειθώ αυτά που διδάσκουν και έτσι το ένα εξηγεί το άλλο.

Ο Λόγος του Θεού πρέπει να είναι ζωντανός μέσα σ’ αυτόν που τον κηρύσσει. Όποιος μιλάει στο λαό πρέπει να είναι διαποτισμένος από αληθινή αγάπη για τον Ιησού Χριστό, τότε μόνο κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του θα την έχει πει ο Ίδιος ο Θεός. Και τότε κάθε λέξη θα εισχωρεί στις ανθρώπινες καρδιές και θα συνδέεται πιο στενά το μικρό κοπάδι που ακολουθεί το Σωτήρα πάνω στη γη και είναι πρόθυμο να ΤΟΝ υπηρετήσει.

Όμως όποιος εγκαταλείπει τη μητρική του εκκλησία, διατρέχει τον κίνδυνο να απομακρυνθεί από τη θεία χάρη – αν δεν πασχίσει ο ίδιος με τη δική του ελεύθερη θέληση να βρει τη διδασκαλία του Θεού μέσα στην καρδιά του – γιατί η θεία διδασκαλία πρεσβεύει μία εξαιρετική χάρη για τον κάθε άνθρωπο. Στην τωρινή εποχή δε, έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία για τον καθένα η αναζήτηση μέσα στην καρδιά για τη θεία διδασκαλία. Όπου ακόμα συγκεντρώνεται μία μικρή κοινότητα ανθρώπων για ν’ ακούσει το Λόγο του Θεού, εκεί προετοιμάζεται το έδαφος στις ανθρώπινες καρδιές. Και αν κάποιο παιδί της γης εφαρμόζει επιπλέον έμπρακτα την αγάπη, γρήγορα θα αισθανθεί επίσης την ευλογία από το Λόγο του Θεού. Γιατί θα είναι τότε ικανό να εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στη θεία διδασκαλία και έτσι θα του δίνεται και η ορθή αντίληψη για το Λόγο του Θεού. Αν έτσι λοιπόν μπουν τα θεμέλια της πίστης σε μία κοινότητα και αυτής της κοινότητας προΐσταται ένας αληθινός ποιμένας, που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον Θεό, τα Λόγια του Θεού βλαστάνουν ρίζες μέσα στις καρδιές των πιστών, ώστε έτσι βαδίζουν στο σωστό δρόμο προς τα επάνω.

Γι’ αυτό μείνετε πιστοί στη μητρική σας εκκλησία και μην την εγκαταλείπετε, διότι η κάθε εκκλησία μπορεί ακόμα να σας δώσει τις βάσεις που θα πατήσετε για να εξελιχθείτε προς τα επάνω, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν ακούτε μόνο με τα αυτιά, αλλά και με την καρδιά, όσα σας απευθύνει ο ουράνιος Πατέρας μέσα από τους υπηρέτες Του. Όπου λοιπόν ακούτε ακόμη το Λόγο του Θεού, να ξέρετε ότι ο Ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ σας μιλάει μέσα από τους υπηρέτες Του, να ξέρετε ότι ο καθένας, που υπηρετεί τον Θεό με όλη του την καρδιά, έχει και αυτός αποστολή να κηρύξει το Λόγο Του, για να είναι μια μέρα η συγκομιδή μεγάλη. Όποιος κηρύσσει το Λόγο Του μέσα από την καρδιά του, έχει λάβει απ’ ΑΥΤΟΝ την αποστολή και τη δύναμη – ακούτε τον και η ευλογία του Θεού θα είναι μαζί σας.

Αμήν

(Αρ. 6709- 8.12.1956)

 «Αν τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινών κρατήτε, κεκράτηνται.»

Όταν διαβάζετε σαν γράμματα μόνο τα λόγια της Γραφής, πολλά δεν θα τα καταλάβετε ή θα τα ερμηνεύσετε λάθος. Γιατί το γράμμα σκοτώνει – μόνο το Πνεύμα δίνει ζωή. Γι’ αυτό μόνο ένα φωτισμένο πνεύμα μπορεί να συλλάβει και να ερμηνεύσετε το νόημα των Λόγων που είπα όταν περπάτησα στη γη. Οι μαθητές Μου ΜΕ καταλάβαιναν, διότι το Πνεύμα Μου τους αποκάλυπτε την κάθε λέξη που έβγαινε από το στόμα Μου. Ήμουν υποχρεωμένος να τους προσφέρω αυτήν τη βοήθεια, διότι το Πνεύμα Μου δεν μπορούσε να ενεργήσει το ίδιο πριν το θάνατο Μου στο σταυρό, όπως μετά, όταν είχε ολοκληρωθεί το έργο της σωτηρίας.

Τώρα όμως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δεχθεί μέσα του την ενέργεια του Πνεύματος Μου, όταν αξιοποποιεί συνειδητά το έλεος του σωτήριου έργου Μου, όταν η αγάπη του τον κάνει να γίνει «ένα δοχείο του Πνεύματος Μου», το οποίο Πνεύμα τον διδάσκει και τον καθοδηγεί στην Αλήθεια, όπως το είχα υποσχεθεί. Ένας τέτοιος καταλαβαίνει και το νόημα των Λόγων Μου: «Αν τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινών κρατήτε, κεκράτηνται», δηλαδή «αν συγχωρέσετε σε ορισμένους τις αμαρτίες τους θα τους είναι συγχωρεμένες, ενώ αν δεν τους συγχωρέσετε, οι αμαρτίες τους θα παραμείνουν.» Αυτά τα λόγια τα είπα στους μαθητές Μου διότι, εγνώριζα, ότι μετά την επιφοίτηση του Πνεύματος Μου, θα καταλάβαιναν πεντακάθαρα τον χαρακτήρα εκείνων των ανθρώπων που θα πρόσφευγαν σε αυτούς με κάθε λογής αρρώστιες, διότι ήταν γεμάτοι αμαρτίες. Εγνώριζα ότι θα αναζητούσαν θεραπεία κοντά στους αποστόλους Μου και εγνώριζα επίσης, ποιος απ’ αυτούς ένοιωθε το βάρος των αμαρτιών του και ποιος ήθελε απλά ν’ απαλλαγεί από την αρρώστια του….

Όλα αυτά ήταν γνωστά και στους μαθητές Μου, γιατί το Πνεύμα τους ήταν φωτισμένο και είχαν αφοσιωθεί στο θέλημά Μου, ήθελαν να ζουν και να πράττουν σύμφωνα με το θέλημά Μου. Το Πνεύμα Μου λοιπόν τους καθοδηγούσε όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά τον θάνατο Μου και διέδωσαν σ’ όλον τον κόσμο τη διδασκαλία Μου. Τότε καταλάβαιναν και αυτοί ποιος ήταν άξιος να του αφεθούν οι αμαρτίες του και να θεραπευθεί και ποιος ήταν ακόμα τόσο βυθισμένος στην αμαρτία, που δεν ήθελε να γλυτώσει από αυτήν, παρά να απαλλαγεί από την αρρώστια του. Με αυτά τα λόγια λοιπόν, διαβεβαίωσα τους μαθητές Μου ότι θα διέκριναν την κατάσταση του κάθε ανθρώπου και θα έκαναν το σωστό, όπως θα τους υπαγόρευε το Πνεύμα Μου.

Ένας αληθινός μαθητής, δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γίνει δέκτης του Πνεύματος Μου εξασκώντας μία ζωή αγάπης, ένας άνθρωπος που μέσα του μπορώ να ενεργήσω με το Πνεύμα Μου, είναι φωτισμένος και μπορεί να ερμηνεύσει ορθά το νόημα των Λόγων Μου αυτών. Τα λόγια Μου κράτησαν την ισχύ τους, ότι δηλαδή γιατρειά από τις παθήσεις τους βρίσκουν οι άνθρωποι οι οποίοι Μου ομολογούν μετανοημένοι τις αμαρτίες τους και με αυτήν την πίστη τις εμπιστεύονται σε ΜΕΝΑ τον Ίδιο ή σε έναν υπηρέτη Μου, ο οποίος εμπνέεται από το Πνεύμα Μου. Από την άλλη πλευρά πάλι και ο ίδιος ο υπηρέτης Μου καταλαβαίνει από την εσωτερική καθοδήγηση του, που λείπει η ειλικρινής μετάνοια σε βάθος και συνεπώς δεν μπορεί να επιτευχθεί θεραπεία.

Αυτά τα λόγια είπα στους μαθητές Μου διότι εγνώριζα την καρδιά τους. Ήταν έτοιμοι να δεχθούν το Πνεύμα Μου και κατά συνέπεια ικανοί να βγουν στον κόσμο σαν απόστολοι Μου και να κηρύξουν σε όλους τους λαούς το Ευαγγέλιο Μου. Τα ίδια λόγια ίσχυαν γι’ αυτόν το λόγο και για τους «διαδόχους» τους.

ΕΓΩ όμως σαν «διαδόχους» καταλαβαίνω εκείνους που ζώντας μία ζωή αγάπης, είχαν την ίδια πνευματική ωριμότητα που επέτρεπε να ενεργήσει το Πνεύμα Μου μέσα τους. Όμως ποτέ και με κανένα τρόπο δεν εννοώ εκείνους οι οποίοι έθεσαν απλά τον εαυτόν τους σ’ αυτήν τη θέση, αλλά δεν έζησαν ποτέ την επιφοίτηση του Πνεύματος. Τούτοι δεν μπορούν να θεωρούν ότι τα λόγια Μου απευθύνονται και σε αυτούς και γι’ αυτό δεν μπορούν «ούτε να συγχωρούν ούτε να κρατούν τις αμαρτίες».

Αναλογιστείτε τι παράλογη διαστρέβλωση των Λόγων Μου έγινε μ’ αυτή τη διδασκαλία, όπως παρουσιάζεται τώρα στους ανθρώπους, ώστε άνθρωποι χωρίς ουδεμία πνευματική ωριμότητα, η οποία αν υπήρχε θα φαινόταν από την εμφανή δράση του Πνεύματος, αισθάνονται ότι έχουν την αποστολή να συγχωρούν ή όχι τις αμαρτίες των συνανθρώπων τους. Σπάνια μόνο μπορεί όμως να εκδηλωθεί το Πνεύμα Μου, γιατί απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η βαθιά αγάπη που κάνει την πίστη ζωντανή.

Κι όμως χιλιάδες χιλιάδων «συγχωρούν αμαρτίες» και πιστεύουν ότι έχουν λάβει από ΕΜΕΝΑ αυτό το προνόμιο. Και όπου φανερώνεται το Πνεύμα Μου, προσπαθούν να το εμποδίσουν. Όπου δε η άσπιλη Αλήθεια προσπαθεί να φέρει φώτιση, το αποδίδουν στη δράση του Σατανά. Πράγμα που αποδεικνύει πάλι ποια πνευματική τυφλότητα επικρατεί εκεί όπου η ανθρωπότητα ψάχνει να βρει τη σωτηρία της.

Όμως το σκοτάδι είναι εκεί τόσο βαθύ, που δεν το διαπερνά κανένα φως πλέον και το μόνο που μπορεί να κηρυχθεί στους ανθρώπους είναι η αγάπη, διότι μόνο μία ζωή αγάπης ανάβει ένα φως. Και μόνο ένας από αγάπη φλεγόμενος άνθρωπος αναγνωρίζει την Αλήθεια και στρέφεται μακριά από τέτοιες λανθασμένες δοξασίες. Χωρίς αγάπη είναι κάθε Λόγος μάταιος αφού δεν γίνεται κατανοητός και μόνο παραμορφώνεται ως προς το νόημά του. Μόνο η αγάπη κάνει το Λόγο Μου κατανοητό.

Αν λοιπόν χάρη στην αγάπη σας πρώτα, γίνετε σωστοί μαθητές Μου, τότε μπορείτε να θεωρείτε τους εαυτούς σας διαδόχους εκείνων των αποστόλων. Τότε θα είναι φωτισμένο το πνεύμα σας και θα μπορείτε να διαβεβαιώνετε τους αληθινά μετανοημένους ότι οι αμαρτίες τους θα συγχωρεθούν, γιατί τότε θα ξέρετε ότι ΕΓΩ ο Ίδιος δέχομαι και συγχωρώ τον κάθε αμαρτωλό που μετανοημένος και με συναίσθηση του λάθους του προσφεύγει κάτω απ’ το Σταυρό. Θα γιατρέψω επίσης και τις σωματικές παθήσεις από τις οποίες υποφέρουν, θα μεταδώσω στους υπηρέτες Μου που έχουν αφυπνίσει το πνεύμα τους, μεγάλη δύναμη και έτσι θα εκπληρωθεί ο Λόγος Μου: «Αν τινών αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινών κρατήτε, κεκράτηνται».

Αμήν

( Αρ. 7909-3.6.1961)

 Η Σημασία της Θείας Κοινωνίας

Πόσες φορές ήδη σας έχει εξηγηθεί η έννοια της θείας κοινωνίας, πόσες φορές ήδη ο Λόγος Μου σας εξήγησε τι σημαίνει η προσφορά της Σάρκας και του Αίματος Μου. Πόσες φορές σας έχω πει πως ΕΓΩ ο Ίδιος είμαι ο προαιώνιος Λόγος, πως ΕΓΩ ο Ίδιος σας προσφέρω τον Εαυτό Μου και πως τρώτε τη Σάρκα Μου και πίνετε το Αίμα Μου, όταν δέχεσθε το Λόγο Μου στην καρδιά σας.

Η ψυχή σας πρέπει να λαβαίνει μία τροφή που να την βοηθάει να γιατρευτεί γιατί πριν είναι άρρωστη και να της δίνει δύναμη, γιατί είναι αδύναμη. Χρειάζεται να τρέφεται και να ποτίζεται με τον Άρτο του Ουρανού και με το Νερό της Ζωής. Χρειάζεται μία υγιεινή τροφή και αυτή την τροφή μόνον ΕΓΩ ο Ίδιος μπορώ να της την προσφέρω, διότι πρέπει να τραφεί πνευματικά. Είναι απαραίτητο να λαβαίνει τροφή από το «πνευματικό βασίλειο», γι’ αυτό πρέπει να κοινωνήσετε στο τραπέζι Μου, με Μένα οικοδεσπότη, που σας καλώ να έρθετε σε ΜΕΝΑ και να τραφείτε από ΕΜΕΝΑ τον ίδιο.

Άρτο και Οίνο χρειάζεται η ψυχή σας, η Σάρκα Μου και το Αίμα Μου είναι η σωστή τροφή και μ’ αυτόν τον τρόπο ΜΕ αφομοιώνει, όταν δέχεται το Λόγο Μου που της απευθύνω ΕΓΩ ο Ίδιος από τα ύψη. Και είναι το ίδιο, αν ΕΓΩ ο Ίδιος της απευθύνω κατευθείαν το Λόγο, ή αν η ψυχή λαμβάνει το Λόγο Μου από έναν υπηρέτη Μου, πάντα ΕΓΩ μοιράζω το ψωμί, πάντα ΕΓΩ προσφέρω το Νερό της Ζωής και η ψυχή θα κοινωνεί πάντα στο τραπέζι Μου. Και το τραπέζι Μου είναι πλουσιοπάροχα φορτωμένο, ώστε από καμία ψυχή που θέλει να είναι καλεσμένη Μου δεν θα της λείψει η τροφή.

Όμως μ’ αυτό δεν εννοώ καμία εξωτερική διαδικασία. Δεν ΜΟΥ αρκεί ότι εκτελώντας κάποιες εξωτερικές συνήθειες και πράξεις πιστεύετε μετά ότι είμαι ΕΓΩ ο Ίδιος τότε μέσα σας, ότι έχετε συνδεθεί μαζί ΜΟΥ επειδή συμμετέχετε στην τελετή την οποία χαρακτηρίζετε σαν «κοινωνία» ή «μετάληψη». Τούτες παραμένουν πάντα μόνο εξωτερικές πράξεις και συνήθειες, εφόσον δεν ποθείτε με όλη σας την καρδιά ν’ ακούσετε το Λόγο Μου και να σας μιλήσω ΕΓΩ ο Ίδιος, εφόσον η ψυχή σας δεν πεινάει και δεν διψάει για τον Άρτο του Ουρανού, για το Νερό της Ζωής: για τα Λόγια Μου!

Γιατί ο Λόγος Μου είμαι ΕΓΩ ο Ίδιος! Και πρέπει πρώτα να σας διακατέχει μεγάλος πόθος για το Λόγο Μου, για να μπορείτε να πείτε ότι συνδέεσθε βαθύτερα μαζί ΜΟΥ και λαμβάνετε μαζί ΜΟΥ το Μυστικό Δείπνο, διότι μόνο τότε μπορώ να σας προσφέρω Άρτο και Οίνο – τη Σάρκα και το Αίμα Μου. Τότε μόνο προσέρχεσθε στο τραπέζι Μου για να δειπνήσετε μαζί Μου, τότε λαμβάνετε ΕΜΕΝΑ τον Ίδιο, όπως σας το έχω υποσχεθεί.

«Εγώ είμαι ο άρτος» – «Και ο Λόγος έγινε σάρκα», καταλαβαίνετε τώρα σωστά τα Λόγια Μου, όπως τα είπα πάνω στη γη; Οποιος τρώει από τη Σάρκα Μου και πίνει το Αίμα Μου, εκείνος έχει την αιώνια ζωή!» Όποιος ακούει το Λόγο Μου και αφήνει να επενεργήσει η δύναμή του πάνω του, εκείνος μόνο θα κατακτήσει την αιώνια ζωή, γιατί η ψυχή του θα γιατρευθεί, θα ωριμάσει μέσα από το Λόγο Μου, θα μάθει δε για το Θέλημά Μου και θα πάρει τη δύναμη από το Λόγο Μου να ζει σύμφωνα μ’ αυτό το Θέλημα. Θα είναι δηλαδή όχι μόνο ακροατής, αλλά και εφαρμοστής του Λόγου Μου και θα κατακτήσει την ζωή την οποία δεν πρόκειται ποτέ πια στην αιωνιότητα να χάσει. Επειδή λοιπόν γνωρίζω πόσο χρειάζεσθε εσείς οι άνθρωποι την τροφή για την ψυχή σας, σας στέλνω τους αγγελιοφόρους Μου και σας καλώ όλους να έρθετε καλεσμένοι στο τραπέζι Μου και να δειπνήσετε μαζί ΜΟΥ. Και δεν χρειάζεται να φύγει κανείς αχόρταστος από το τραπέζι Μου, γιατί είναι πλούσια φορτωμένο για όλους όσους προσφεύγουν σ’ ΕΜΕΝΑ και θέλουν να ποτισθούν και να τραφούν από ΕΜΕΝΑ.

Έχω ετοιμάσει για όλους σας μία δυναμωτική τροφή και ένα σωτήριο ποτό. Πρέπει όμως να έρθετε από μόνοι σας κοντά Μου, η πείνα και η δίψα πρέπει να σας οδηγήσουν σ’ ΕΜΕΝΑ. Τότε θ’ ανακουφισθεί αρκετά η ψυχή σας και θα ανανεώνει συνέχεια τις δυνάμεις της που χρειάζεται για την πορεία της σ’ αυτή τη γη. Δεν θα λυγίζει πια αδύναμη στο δρόμο, γιατί κάθε φορά θα της προσφέρεται η σωστή τροφή, εφόσον αυτή θα είναι η επιθυμία της, φθάνει να συνδέεται στενά μαζί ΜΟΥ και να λαχταράει να τραφεί από ΕΜΕΝΑ.

Θα έρθω ΕΓΩ ο Ιδιος κοντά σας, θα κτυπήσω την πόρτα της καρδιάς σας και όποιος Μου την ανοίξει πρόθυμα, θα μοιράζεται κάθε στιγμή μαζί ΜΟΥ και ΕΓΩ μαζί του το Μυστικό Δείπνο. Όμως μην πιστεύετε ούτε στιγμή ότι ΕΓΩ βρίσκομαι εκεί όπου κρατούνται οι εξωτερικοί μόνο τύποι, ενώ τα: αυτιά σας μένουν κλειστά στο Λόγο Μου που σας έρχεται από τα ύψη. Γιατί όποιος δεν ακούει το Λόγο Μου, δεν ακούει ούτε ΕΜΕΝΑ τον Ίδιο. Όποιος αποποιείται το Λόγο Μου, αποποιείται και ΕΜΕΝΑ τον Ίδιο και η ψυχή του θα μείνει χωρίς τροφή. Τότε όμως η ψυχή λιμοκτονεί και όταν έρθει η ώρα του θανάτου της, περνάει εξαθλιωμένη και πάμφτωχη στο βασίλειο των πνευμάτων.

Αμήν

(Αρ. 4519-21.12.1948 )

 Ο Θεός δεν βρίσκεται μέσα στη νεκρή ύλη

Καταλάβετε, ότι ΕΓΩ δεν μπορώ να βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε ένα ειδικό σκεύος, περιορισμένος μέσα σε γήινη ύλη, σε ορισμένους τόπους και σε ορισμένες χρονικές στιγμές, αλλά αντίθετα, είμαι παντού όπου μία καρδιά έχει μεταμορφώσει το είναι της σε αγάπη. Μόνο μία καρδιά που αγαπάει, μπορεί να ισχυρισθεί ότι ΜΕ κρύβει μέσα της και είναι ευτυχισμένη από την παρουσία Μου. Γιατί η πρωταρχική ουσία Μου είναι η αγάπη και γι’ αυτό μόνο όπου εκδηλώνεται αγάπη μπορώ να παρευρεθώ και Εγώ. Ποτέ όμως ένα γήινο σκεύος δεν μπορεί να είναι φορέας του αιώνιου Πνεύματος Μου. Αυτή η δοξασία είναι αποκλειστικά προϊόν πνευματικά τυφλών ανθρώπων, οι οποίοι παρερμηνεύουν εντελώς την Οντότητά Μου, η οποία πληροί μεν όλο το άπειρο και είναι έτσι πανταχού παρούσα, αλλά ποτέ δεν μπορεί να περιληφθεί σε ένα περιορισμένο σκεύος, όπως διδάσκεται στους ανθρώπους.

Πώς παραμόρφωσε έτσι η ανθρωπότητα ΕΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΘΕΟΤΗΤΑ; Τι πνευματική φτώχεια μαρτυρεί αυτή η δοξασία και πόσο μακριά από την Αλήθεια κρατούν την ανθρωπότητα δάσκαλοι οι οποίοι έχουν διδαχθεί και οι ίδιοι λάθος! Πώς μπορεί ένα Πνεύμα, το οποίο κυριαρχεί σ’ όλη την απεραντοσύνη, να έχει διαμονή μέσα σε μία υλική μορφή, η οποία, όπως γνωρίζει ο πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος, περιλαμβάνει μόνο το πνεύμα εκείνο, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πολύ χαμηλή βαθμίδα εξέλιξης. Όταν επιβραβεύω με την παρουσία Μου την καρδιά ενός ανθρώπου, συνδέομαι τότε με το πνεύμα που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξής του. Γεμίζω κατά ένα τρόπο την ψυχή, την πνευματική πλευρά δηλαδή μέσα στον άνθρωπο, με την Αγάπη και τη Δύναμή Μου, την ακτινοβολία του Εαυτού Μου. Κι ανάλογα με το πόσο είναι δοσμένος στην αγάπη ο άνθρωπος, αυξάνεται η ροή της Δύναμης και πλημμυρίζει όλη την καρδιά του. Μ’ αυτό τον τρόπο γίνομαι παρών μέσα του, τον κατακτώ, αλλά και αυτός ΜΕ κρύβει ολόκληρο μέσα του.

Για ποιο λόγο θα αποφάσιζα λοιπόν να βρω κατάλυμα σ’ ένα αντικείμενο που είναι ακόμη νεκρό, που αποτελείται από πνεύμα το οποίο αντιτίθεται ακόμα σε Μένα; Η παρουσία Μου θα έλιωνε κάθε φόρμα που θα διαπερνούσε η Δύναμη της Αγάπης Μου. Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θ’ αναγνωρίσει το παράλογο μιας τέτοιας δοξασίας και θα απορρίψει τέτοιες λανθασμένες διδασκαλίες.

Όμως οι άνθρωποι είναι αφελείς και δεν θέλουν να διδαχθούν το σωστό, αντίθετα μένουν προσκολλημένοι σ’ αυτά που τους απαιτούν να πιστεύουν! Και έτσι δείχνουν υπερβολικό σεβασμό σε ένα νεκρό αντικείμενο στο οποίο αποδίδουν ένα περιεχόμενο που υποτίθεται ότι αναπαριστάνει ΕΜΕΝΑ, το ύψιστο και πιο αξιοσέβαστο Ον.

Μόνο μία αγνή καρδιά που αγαπάει είναι ο μοναδικός ναός όπου βρίσκω κατάλυμα και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ΜΕ ψάχνετε σε ορισμένους τόπους, σε ορισμένες ώρες και μέσα σε ορισμένες μορφές και φόρμες. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να διαμορφωθεί σε ένα σκεύος όπου θα θέλω να βρω κατάλυμα, ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να μετατρέψει την καρδιά του σε αγάπη. Τότε ΕΓΩ, ως η «αιώνια Αγάπη», θα κατοικήσω μέσα του. Τότε θα ΜΕ τιμά και θα ΜΕ λατρεύει παντού και πάντα. Θα του είμαι πάντα Παρών, αφού το Πνεύμα Μου θα ενωθεί με το δικό του, γιατί είμαι ΕΓΩ ο Ίδιος μέσα του!

Αμήν

( Αρ. 4859-15.3.1950)

 Ο εξαναγκασμός σαν μέσο διδασκαλίας σε σύγκριση με την ελευθερία της αγάπης

Δεν θέλω να σας δίνω καμία εντολή, παρά μόνο θέλω να σας συμβουλεύω τι είναι καλό να κάνετε για την ψυχή σας. Γιατί και η Διδασκαλία Μου για την Αγάπη, δεν αποτελεί εντολή, αφού την αγάπη πρέπει κανείς να την ασκεί με την ελεύθερη θέλησή του, προκειμένου να έχει επιτυχία.

Μια πράξη από αγάπη προϋποθέτει ότι θα υπάρχει αγάπη στην καρδιά του ανθρώπου. Η πράξη από μόνη της μπορεί να εκτελεστεί και εντελώς μηχανικά, οπόταν θα αξιολογηθεί αντίστοιχα. Γι’ αυτό, ποτέ δεν σας λέω πως είσαστε υποχρεωμένοι να κάνετε το α ή το β, παρά λέω πάντα ότι θα έπρεπε, ότι είναι καλό να το κάνετε…

Ο εξαναγκασμός είναι ένας νόμος, που η μη τήρησή του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Εγώ όμως δεν σας τιμωρώ όταν παραβαίνετε το Νόμο της Αγάπης, γιατί, παρ’ όλο που αποτελεί μεν σίγουρα ένα νόμο, υπό την έννοια ότι είναι προσαρμοσμένος στην αιώνια Τάξη Μου, ωστόσο Εγώ ως Νομοθέτης, που είμαι αυτή καθαυτή η Αγάπη, δεν σας επιβάλλω καμία τιμωρία, αφού κάτι τέτοιο αντιτίθεται με την Αγάπη Μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας προειδοποιώ όσο ζείτε χωρίς αγάπη, δηλαδή να σας συμβουλεύω να μεταμορφώσετε και οι ίδιοι από μόνοι σας το είναι σας σε αγάπη, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τη μακαριότητα, την οποία δεν θα μπορείτε να νιώσετε ποτέ χωρίς την αγάπη.

Συνεπώς, οτιδήποτε το ασπάζεστε και το τηρείτε επειδή σας έχει δοθεί σαν εντολή, δεν σας αποφέρει ουδεμία μακαριότητα. Για το λόγο αυτό, είμαι αντίθετος σε κάθε εξαναγκασμό, δεδομένου ότι η ελευθερία, είναι αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε πλάσματος που προέρχεται από Μένα. Βεβαίως στο στάδιο πριν την ενανθρώπιση ενός πλάσματος εφαρμόζω και Εγώ τον εξαναγκασμό, αλλά αυτός ο εξαναγκασμός προέρχεται από την Αγάπη Μου, η οποία δεν θα μπορούσε αλλιώς να σας κερδίσει πάλι και δεν μπορεί αλλιώς να σας εξασφαλίσει την ελευθερία, παρά μόνο με τον εξαναγκασμό… χωρίς όμως εσείς να είσαστε σε κατάσταση που να το συνειδητοποιείτε. Αλλά στο στάδιο του ανθρώπου, η οποιαδήποτε κατάσταση εξαναγκασμού σας είναι συνειδητή. Όταν περιορίζεται η ελευθερία της θέλησής σας, αυτό αντιβαίνει στην αιώνια Τάξη Μου. Γιατί Εγώ σας έχω δώσει την ελεύθερη θέληση, την οποία μπορείτε και μάλιστα οφείλετε να τη χρησιμοποιείτε κατά την κρίση σας.

Μπορείτε λοιπόν να κρίνετε από μόνοι σας, ποιος παραβιάζει την αιώνια Τάξη Μου,…. Και μπορείτε να το κρίνετε, αν παρατηρήσετε που εξαναγκάζονται οι άνθρωποι στη διαμόρφωση της ζωής τους. Όμως Εγώ δεν εγκρίνω τον εξαναγκασμό ως μέσο πνευματικής αγωγής, γιατί με τη βία κανένας άνθρωπος δεν θα επιδιώξει την ανύψωσή του. Όπου λοιπόν ασκείται πίεση με σκοπό την πνευματική εξέλιξη, εκεί θα μπορείτε να διαπιστώσετε αντίθεη δράση. Πίεση δε και εξαναγκασμό ασκείται παντού όπου κανείς απειλείται με μία τιμωρία ή του υπόσχονται μία ανταμοιβή, γιατί και τα δύο αποτελούν μέσα πίεσης τα οποία έχουν σκοπό να επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής στους ανθρώπους. Και εξαναγκασμός υπάρχει παντού όπου σχηματίζονται οργανώσεις, οι οποίες προσπαθούν να δεσμεύσουν τα μέλη τους με μέτρα τα οποία τους καθιστούν ανελεύθερους στις σκέψεις και στις πράξεις τους….

Εξαναγκασμός υπάρχει επίσης όπου δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να πάρουν γνώσεις από αλλού, ώστε να προσπαθήσουν να ερευνήσουν ελεύθερα και να φθάσουν στην αλήθεια από μόνοι τους. Ο οποιοσδήποτε περιορισμός της ελευθερίας της ανθρώπινης θέλησης δεν συμφωνεί με το Θέλημά Μου, γιατί για να μπορεί κανείς να δώσει κάποια μέρα λογαριασμό για τις πράξεις του, αυτό προϋποθέτει ότι είναι ελεύθερος στη θέλησή του.

Όπου οι άνθρωποι ετεροκαθορίζονται στη διαμόρφωση της ζωής τους με εντολές ή απειλές κάθε μορφής, εκεί δεν εκπροσωπείται το Θέλημά Μου, παρά το θέλημα εκείνου που είναι ο αντίμαχος Μου και συνεπώς είναι εχθρός σας, παρ’ όλο που λεκτικά αναφέρεται συχνά εκεί το Όνομά Μου. Γιατί από τη δέσμευση της βούλησης προέρχονται αμέτρητες εσφαλμένες διδασκαλίες και αμέτρητες παραβιάσεις της δικής Μου Θέλησης.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρείται η θέληση ενός ανθρώπου τόσο αλάθητη, ώστε να τον ακολουθούν τυφλά χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να χρησιμοποιούν τη δική τους θέληση, ή να υποχρεώνονται να σκέπτονται και να ενεργούν ενάντια σε αυτά που θέλουν οι ίδιοι. Ακόμη και η δική Μου αγνή Διδασκαλία που σας δόθηκε από ψηλά, δεν επιτρέπεται να επιβάλλεται αναγκαστικά, αλλά ο καθένας πρέπει να αποφασίσει υπέρ ή κατά της ελεύθερα από μόνος του. Πόσο λιγότερο μάλλον λοιπόν, μια άλλη διδασκαλία η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο παραμορφωμένη όσο τώρα, από τότε που την κήρυξα Εγώ ο Ίδιος στη γη.

Πρέπει πάντα να αναγνωρίζεται στους ανθρώπους το καθήκον και το δικαίωμα να ελέγχουν και να κρίνουν τις πνευματικές διδασκαλίες που τους μεταδίδουν οι συνάνθρωποι τους. Κι ακόμη και όταν κηρύσσεται η αγνή Διδασκαλία, αυτό πρέπει να συμβαίνει με αγάπη, όπου ο διδάσκων θα βρει τα κατάλληλα λόγια να κερδίσει τους συνανθρώπους του από την δική του εσωτερική πεποίθηση και πρέπει να παραλείπεται οποιαδήποτε πίεση. Ο άνθρωπος εκείνος που θέλει να πιστέψει και ψάχνει να Με βρει, θα Με αναγνωρίσει ούτως ή άλλως και μπορεί να πεισθεί και να πιστέψει. Θα εφαρμόσει τότε εξάλλου και την αγάπη από δική του παρόρμηση, όχι πια από καθήκον, παρά από αγάπη για Μένα, γιατί Με πιστεύει….

Ο εξαναγκασμός σκοτώνει την αγάπη και κάθε έργο αγάπης γίνεται τότε μόνο μηχανικά, έτσι που για Μένα δεν μπορεί να έχει αξία. Οφείλεις να αγαπάς…. επειδή η οποιαδήποτε άνοδος προϋποθέτει την αγάπη. Όμως δεν σε εξαναγκάζει κανείς, ούτε θα μπορούσε να σ’ εξαναγκάσει, γιατί τότε η αγάπη δεν θα ήταν αγάπη….

Αναλογισθείτε αυτά και καταλάβετε επομένως πόσο λανθασμένη είναι η διάδοση της Διδασκαλίας Μου για την Αγάπη μέσα από δογματικές διατάξεις. Οτιδήποτε κάνει ο άνθρωπος με σκοπό να κατακτήσει την αιώνια Ζωή, προϋποθέτει ελευθερία της θέλησης. Συνεπώς δεν μπορεί να του δοθεί καμία εντολή την οποία είναι υποχρεωμένος να τηρήσει, είτε γιατί του υπόσχεται μια ανταμοιβή ή γιατί απειλείται με μια τιμωρία… Το μόνο που πρέπει, είναι να διδαχθεί για την εντολή της αγάπης, που είναι η μόνη που έχει σημασία και που από την εκπλήρωση της εξαρτάται η αιώνια Ζωή…

Αμήν

(Αρ. 4752- 2.10.1949)

 Η λατρεία της Μητέρας του Θεανθρώπου

Όλες οι ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τα πνευματικά θέματα θα σας απαντηθούν, για να ριχθεί ένα φως όπου πρέπει να ξεχωρίσει η αλήθεια από την πλάνη. Η προϋπόθεση όμως είναι πάντα ότι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον να μάθετε την καθαρή αλήθεια. Γιατί, όσο επικρατεί μέσα σας η επιθυμία να ενισχύσετε τις απόψεις που είχατε μέχρι τώρα δεν είσαστε ακόμα δεκτικοί για την καθαρή αλήθεια. Πρέπει να παρακαλείτε γι’ αυτήν και να θέλετε να λάβετε τη σωστή απάντηση, προκειμένου να διδαχθεί την Αλήθεια.

Η μητέρα του γήινου σώματος Μου είχε τον προαιώνιο προορισμό να γεννήσει Το Λυτρωτή της ανθρωπότητας. Ήταν μία φωτεινή ψυχή που ενσαρκώθηκε στη γη για να εκπληρώσει την υψηλή αποστολή της γι’ αυτό μπορούσε να ονομασθεί αγνή και τέλεια σε σύγκριση με τις γήινες αδελφές της. Παρ’ όλ’ αυτά, έπρεπε να ζήσει μια δύσκολη ζωή για να φθάσει στη μεγαλύτερη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο, να γίνει ένα πραγματικό παιδί του Θεού και να καταλήξει στον υπέρτατο στόχο: την πλήρη ένωση μαζί Μου.

Με την ολοκλήρωση της αποστολής της, απόκτησε το δικαίωμα να θεωρείται αγιότατο ον στο Πνευματικό Βασίλειο. Γιατί μέσα από το δρόμο του μαρτυρίου που έπρεπε ν’ ακολουθήσει επί γης, έγινε ομοίωμά Μου.

Η αγάπη της για ΜΕΝΑ την έκανε να υποφέρει τόσο πολύ, πέρασε μια τέτοια κατάσταση πόνου, που πνευματοποίησε και το σώμα της. Και έτσι έγινε ένα φωτεινό παράδειγμα μιας μητέρας που υπόφερε βαθιά για το παιδί της.

Ωστόσο η θεία λατρεία με την οποία την τιμούν οι άνθρωποι, δεν είναι σύμφωνη με το θέλημά Μου. Διότι, αν και υπήρξε η μητέρα του γήινου σώματος Μου, στο πνευματικό Βασίλειο είναι και αυτή απλά μια φωτεινή μορφή, η οποία γεμάτη Αγάπη και Σοφία, επιθυμεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να φθάσουν στο φως και επομένως στη μακαριότητα.

Η μακαριότητα όμως στο πνευματικό βασίλειο μπορεί να προκύψει από την ένωση, μαζί ΜΟΥ μόνον. Αυτό το δέσιμο μαζί ΜΟΥ το βρίσκει μια ψυχή μόνο μετά από συνειδητό αγώνα και εσώψυχη σύνδεση μαζί ΜΟΥ. Πρέπει λοιπόν σαν μοναδικός ποθητός στόχος να γεμίζω ΕΓΩ μόνο τις σκέψεις όποιου θέλει να γίνει μακάριος. Ο άνθρωπος πρέπει με ελεύθερη τη θέλησή του να αναζητήσει τη σύνδεση μαζί ΜΟΥ, ανεπιρρέαστος από πνευματικές δυνάμεις. Γιατί αν τους επιτρεπόταν, αυτές οι πνευματικές δυνάμεις θα έκαναν αισθητή την επιρροή τους σε κάθε άνθρωπο, καθ’ ότι η αγάπη τους προς τους ανθρώπους είναι υπέρμετρη και θα ήθελαν να τους βοηθήσουν.

Η ψυχή του ανθρώπου αποστάτησε από ΕΜΕΝΑ με την ελεύθερη θέλησή της και γι’ αυτό οφείλει να επιστρέψει με την ελεύθερη θέλησή της σε ΜΕΝΑ. Κάθε επιρροή από μεριάς των φωτεινών οντοτήτων θα ήταν ένας περιορισμός της ελεύθερης θέλησης. Η πράξη της ελεύθερης θέλησης σημαίνει ότι η θέληση στρέφεται προς ΕΜΕΝΑ από δική της παρόρμηση, πράγμα που εκφράζεται με τη συνειδητή σύνδεση μαζί ΜΟΥ και αυτήν την επιδίωξη υποστηρίζουν με κάθε τρόπο οι φωτεινές οντότητες.

Όμως η λατρεία μιας φωτεινής οντότητας είναι μία λανθασμένη κατεύθυνση της θέλησης του ανθρώπου. Όλες οι φωτεινές υπάρξεις είναι σε σχέση Αγάπης μαζί ΜΟΥ, με τιμούν και ΜΕ δοξάζουν διαρκώς και αδιάκοπα, αλλά δεν θέλουν ποτέ να πάρουν τη λατρεία των ανθρώπων, για λογαριασμό τους. Διότι αναγνωρίζουν ότι ΕΓΩ είμαι το πιο αξιολάτρευτο Ον, και με την ταπεινή τους αγάπη για ΕΜΕΝΑ, αποποιούνται κάθε τιμή που τους γίνεται, γιατί αισθάνονται ότι αυτή αρμόζει μόνο σε ΕΜΕΝΑ.

Όποιος λοιπόν έχει συναίσθηση της σωστής σχέσης των φωτεινών υπάρξεων προς ΕΜΕΝΑ, των οποίων η Αγάπη για ΜΕΝΑ είναι μία ολοφώτεινη φωτιά, μπορεί να καταλάβει, πόσο πλανημένες είναι οι σκέψεις αυτών των ανθρώπων που αποδίδουν τέτοιες τιμές στη μητέρα του σώματος Μου, όπως γίνεται συνήθως. Θα καταλάβουν ακόμη, ότι αυτό δεν μπορεί να είναι με τη θέλησή ΜΟΥ, διότι έτσι οι άνθρωποι δημιουργούν κατά κάποιον τρόπο ένα «δεύτερο Θεό», ένα ον στο οποίο αποδίδουν σεβασμό και λατρεία, που όμως το ίδιο δεν θέλει να δεχθεί, διότι ο άνθρωπος οφείλει να έχει μοναδική του φροντίδα τη σύνδεση μαζί ΜΟΥ, για να φθάσει ήδη επί γης στο σκοπό του….

Αμήν

(Αρ. 4071-27.6.1947)

 Το βύθισμα στο Λόγο του Θεού προσφέρει δύναμη….

Έχετε εμπιστοσύνη στη δική Μου Δύναμη, οπότε νιώθετε αδύναμοι και τότε οποιαδήποτε αδυναμία θα πέσει από πάνω σας… Και μετά βυθιστείτε βαθιά μέσα στο Λόγο Μου και η Δύναμη που αποπνέει θα σας πλημμυρίσει. Για το λόγο αυτό, δεν χρειάζεστε άλλο τίποτα από το Λόγο Μου και ο Λόγος αυτός μπορεί να σας δώσει τα πάντα, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε ακόμη. Ο Λόγος Μου περιέχει όλη τη Δύναμη, την οποία ο καθένας που τον προσλαμβάνει μέσα του με βαθιά πίστη σε Μένα, μπορεί να τη νιώσει, γιατί σας έχω δώσει την υπόσχεση ότι «όποιος πιστεύει σε Μένα, θα γίνει μακάριος»… Η μακαριότητα υπάρχει μόνο στη σύνδεση μαζί Μου…. και ο Λόγος Μου είμαι Εγώ ο Ίδιος…. Ο Λόγος Μου είναι η ακτινοβολία Μου, η οποία σημαίνει Δύναμη για τον καθένα που Με πλησιάζει με βαθιά πίστη Δεν χρειάζεται να είσαστε ανίσχυροι, ούτε χρειάζεται να φοβάστε οποιαδήποτε αδυναμία, γιατί σας ενισχύω Εγώ με το Λόγο Μου σωματικά και πνευματικά. Θα αναγνωρίσετε αυτήν την Αλήθεια των Λόγων Μου, όταν θα έχετε φθάσει σε τέτοιο βαθμό ωριμότητας, ώστε να παραδοθείτε ολοκληρωτικά σε Μένα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς να αφήνετε να σας κυριεύει καμία αμφιβολία πια, επειδή νομίζετε ότι είσαστε αδύναμοι και φαινομενικά ανίκανοι να καταφέρετε κάτι που φαίνεται να ξεπερνάει τις δυνάμεις σας. Μόνο όποιος βρίσκεται ακόμη μακριά Μου δεν έχει δύναμη, εκτός αν έχει πέσει τόσο χαμηλά, ώστε να του διοχετεύεται δύναμη από τον αντίμαχο Μου.

Δεν έχετε ιδέα, πόσο δυνατοί θα μπορούσατε να είσαστε, εάν πιστεύετε…. Για αυτό το λόγο σας παραινώ συνέχεια να αγωνίζεστε για να αποκτήσετε ισχυρή πίστη, να μην παραμελείτε να προσεύχεστε και ζείτε με αγάπη, γιατί τότε ενισχύεται και η πίστη σας και ζωντανεύει… οπόταν δεν υπάρχει τίποτα ακατόρθωτο πια. Πρέπει να εκμεταλλευθείτε κάθε μέρα και κάθε ώρα, γιατί σύντομα θα έρθει ο καιρός που θα αντιμετωπίσετε πρωτοφανή προβλήματα και βάσανα, τα οποία μόνο με βαθιά πίστη σε Μένα θα μπορέσετε να τα ξεπεράσετε και να τα βαστάξετε.

Τότε είναι που θα χρειάζεστε πολύ περισσότερη δύναμη, την οποία και θα παίρνετε από Μένα, φθάνει να απευθύνεσθε μ’ εμπιστοσύνη σε Μένα παρακαλώντας για έλεος και δύναμη. Θα σας καταλάμβανε μεγάλη ταραχή εάν γνωρίζατε την ημέρα και την ώρα που θα ακουστεί η Φωνή Μου. Γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσετε όσο γίνεται καλύτερα το σύντομο διάστημα που σας μένει για να ανεβάσετε την ψυχική σας ωριμότητα. Γιατί τότε θα πρέπει να βγείτε έξω και να διδάξετε τους συνανθρώπους σας σε κάθε ευκαιρία, ιδιαίτερα δε όταν θα προκληθούν ερωτηματικά, όταν οι άνθρωποι απεγνωσμένοι θα στέκονται αμήχανοι, αντιμέτωποι με τα γεγονότα και τα επακόλουθά τους και θα φωνάζουν στο Θεό χωρίς όμως να πιστεύουν. Τότε θα πρέπει να τους διαφωτίσετε και να τονίσετε την Αγάπη Μου για τους ανθρώπους, οι οποίοι διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν εντελώς και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να οδηγηθούν πίσω στο σωστό δρόμο. Και τότε θα πρέπει να είσαστε απόλυτα πεισμένοι, η πίστη σας θα πρέπει να είναι ακλόνητη, γιατί αλλιώς δεν μπορείτε να κερδίσετε ανθρώπους για Μένα και το Βασίλειο Μου και να είσαστε άξιοι εργάτες στον αμπελώνα Μου.

Εγώ δε, θα σας γεμίζω με δύναμη ανά πάσα στιγμή, μόλις νιώθετε αδύναμοι και Με καλείτε σε βοήθεια…. Σας βοηθάω πάντα σε κάθε επίγεια και σε κάθε πνευματική ανάγκη, για να μπορείτε να Με αναγνωρίσετε φανερά και να πιστέψετε.

Αμήν

( Αρ. 4769-30.10.1949)

 Η προσευχή φέρνει ευλογία….

Όλοι σας δεν εκμεταλλεύεσθε όσο πρέπει συχνά τη χάρη που εξασφαλίζει η προσευχή, δεν μιλάτε αρκετά συχνά μαζί Μου αν και κάθε σιωπηρός διάλογος μαζί Μου είναι μια προσευχή, η οποία αποκομίζει ασύλληπτη ευλογία για την ψυχή σας. Κάθε φορά που πετυχαίνετε τη σύνδεση μαζί Μου, κάθε καλή σκέψη που Με έλκει κοντά σας…. γίνεται αμέσως δυνατό να σας μεταδώσω δύναμη, διότι Εγώ εκπνέω ακατάπαυστα δύναμη, η οποία διαπερνάει οτιδήποτε είναι ανοικτό απέναντι της. Το να συνδεθείτε μαζί Μου έχει υποχρεωτικά ένα πάντα καλό αποτέλεσμα για σας τους ανθρώπους, επομένως θα πρέπει να επιδιώκετε όσο γίνετε πιο συχνά τη δυνατότητα αυτή να αντλήσετε δύναμη από Μένα ακόμη και αν σωματικά την αισθάνεστε ελάχιστα, η ψυχή δυναμώνει αφάνταστα και μπορεί να συνεχίσει την πορεία της προς τα πάνω. Ήδη η θέληση να Με πλησιάσει κανείς, η οποία εκφράζεται με κάθε σκέψη που απευθύνεται προς Εμένα, φέρνει ένα πολύ ευνοϊκό αποτέλεσμα, γιατί ελκύω κοντά Μου αυτή τη θέληση, πράγμα που αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος για την ψυχή. Η θέληση που έχει στραφεί σε Μένα δεν ησυχάζει εάν δεν επιτευχθεί η σύνδεση μαζί Μου. Τότε γίνεται ένας σιωπηρός διάλογος, αναδύεται μια προσευχή η οποία δεν αφορά μόνο επίγειες υποθέσεις, αλλά παρακαλεί για Έλεος και Δύναμη και για τη σωτηρία της ψυχής.

Σε κάθε περίπτωση Εγώ εισακούω το κάθε παιδί Μου, γιατί θέλω πάντα να το κάνω ευτυχισμένο και πνευματικά και επίγεια. Εάν ξέρετε τι ευλογία κρύβει μια σιωπηλή, ταπεινή προσευχή, θα εκμεταλλευόσασταν πολύ περισσότερο τις χάρες της προσευχής. Θα Με φέρνατε συχνά κοντά σας με ενδόμυχες σκέψεις, γιατί αυτό σημαίνει ανύψωση σε πνευματικές σφαίρες, είναι μια παραμονή στο Βασίλειο του Φωτός, πράγμα που δεν αντιλαμβάνεστε μεν σωματικά, ωστόσο θα το συνειδητοποιήσετε κάποτε, όταν θα έχετε εγκαταλείψει το σωματικό σας περίβλημα. Η ψυχή σας βρίσκεται ήδη εκεί όπου θα διαμένει κάποτε…. Την ώρα της προσευχής εγκαταλείπει τη γη, για να απογυμνωθεί μπροστά Μου και να την ντύσω με ένα φωτεινό ένδυμα, το οποίο είναι εντελώς διάφανο, αλλά αποτελεί ένα περίβλημα για την ψυχή που της κάνει πολύ καλό. Η ψυχή τότε μεταμορφώνεται κατά κάποιον τρόπο και όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεται αυτή η διαδικασία, τόσο πιο αστραφτερό γίνεται αυτό το φωτεινό περίβλημα, τόσο μεγαλύτερη η επιθυμία της για Μένα. Δεν αισθάνεται πια ότι είναι απέραντα μακριά Μου, έρχεται κοντά Μου με οικειότητα, θέλει να Μ’ ακούσει και να Με νιώσει, να πάρει Φως και Δύναμη… Από την επίγεια πλευρά, διεξάγει ένα σιωπηλό διάλογο τότε μαζί Μου, προσεύχεται πνευματικά και αληθινά… και από την πνευματική πλευρά βρίσκεται σε φωτεινές σφαίρες, κοντά σε Μένα και ανοικτή μόνο απέναντι στην ακτινοβολία Μου.

Μια βαθιά προσευχή οδηγεί αναγκαστικά την ψυχή σε ωριμότητα, γιατί ένας άνθρωπος που στρέφεται σε Μένα από τα βάθη της καρδιάς του προσπαθεί να εκπληρώσει και όλα όσα Εγώ απαιτώ απ’ εκείνον… Γι’ αυτό να εγκαταλείπετε συχνά αυτή τη γη, αφήνετε τις σκέψεις σας να αιωρηθούν στα ύψη, αναζητείστε Με με τη σκέψη σας, ελάτε σε Μένα με αφοσίωση και πίστη… Και μείνετε έτσι βυθισμένοι στην προσευχή, αφουγκραζόμενοι σιωπηλοί και με κατάνυξη τι σας απαντάω. Και σύντομα θα μάθετε να Με καταλαβαίνετε και θα αντιλαμβάνεστε τη Φωνή Μου μέσα σας. Τότε είναι που αξιοποιείτε τη χάρη της προσευχής, γιατί συνδέεστε άμεσα μαζί Μου και κάθε τέτοια σύνδεση μεγαλώνει την ωριμότητα της ψυχής σας…

Αμήν

(Αρ. 4104-13.8.1947)

 Η φωνή της καρδιάς είναι μια εσωτερική ώθηση που δείχνει τι θέλει από μας ο Θεός

 Σε σας, που σας αγαπάω, γιατί έχετε βάλει σαν στόχο σας Εμένα, θα σας δίνω να καταλάβετε διαισθητικά μέσα από την καρδιά σας τι πρέπει να κάνετε ή τι θα πρέπει να αποφεύγετε. Όταν λοιπόν στην προσευχή σας Μου ανοίγετε την καρδιά σας και Μου εμπιστεύεστε όλα όσα σας στεναχωρούν ή απασχολούν τις σκέψεις σας, θα νιώθετε την απάντηση μέσα στην καρδιά σας για το τι πρέπει να κάνετε. Και ό,τι τότε αισθάνεστε την ώθηση ή την επιθυμία να κάνετε, κάντε το και θα είναι σωστό στα μάτια Μου.

Όταν μέσα στην προσευχή σας παραδίδετε τα πάντα σε Μένα, δεν μπορείτε πια να αμαρτήσετε, γιατί Εγώ αποκλείω τότε πλέον κάθε αμαρτία. Εάν ζητήσετε την προστασία Μου, Εγώ σας την παρέχω δίχως άλλο, οπόταν μπορείτε ήσυχοι να εμπιστευθείτε τη φωνή της καρδιάς σας, με άλλα λόγια μπορείτε να κάνετε αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας. Εγώ είμαι ο Πατέρας σας και θέλω να αποτείνεστε σε Μένα με απόλυτη εμπιστοσύνη και πραγματικά θα σας νοιαστώ, ακριβώς όπως κάνει ένας στοργικός Πατέρας δίνοντάς σας ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους, εφόσον βέβαια δεν πρόκειται για κάτι που θα σας βλάψει. Επειδή λοιπόν εσείς δεν μπορείτε να αξιολογήσετε από μόνοι σας τι είναι καλό για σας ή τι είναι βλαβερό για την ψυχή σας, γι’ αυτό ελάτε σε Μένα, αφεθείτε ολοκληρωτικά στα χέρια Μου, εκθέστε Μου τα προβλήματά σας, είτε είναι πνευματικά είτε επίγεια και Εγώ θα σας απαντήσω, με την έννοια ότι θα βάλω το Θέλημά Μου στην καρδιά σας, έτσι ώστε θα θέλετε τότε να κάνετε αυτό που είναι το σωστό και θα μπορείτε επιπλέον και να το πετύχετε. Και με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να αποτανθείτε σε Μένα, για κάθε υπόθεσή σας και δεν πρόκειται να μείνετε χωρίς απάντηση, γιατί θα βάλω την απάντηση μέσα στην καρδιά σας. Απλά, πρέπει να παρακολουθήσετε τη φωνή της καρδιάς και να ξέρετε ότι κάθε εσωτερική ώθηση προέρχεται πάντα από δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να σας παρακινήσουν να κάνετε κάτι ή να αποφύγετε να το κάνετε.

Οι δυνάμεις του σκότους θα θέλουν να σας παρασύρουν σε κάποιο ανόμημα, οι δυνάμεις του Φωτός να σας παροτρύνουν σε θεάρεστες πράξεις. Αφήστε τις δυνάμεις του Φωτός να αποκτήσουν επιρροή επάνω σας και δεν πρόκειται να σφάλλετε ποτέ. Και σε αυτές τις δυνάμεις αφήνεστε όταν επιδιώκετε τη σταθερή σύνδεση μαζί Μου με την προσευχή σας, εάν συνδιαλέγεστε μαζί Μου και Με συμβουλεύεστε για όλα τα προβλήματά σας. Εγώ αγαπάω τα πλάσματά Μου και η μοναδική Μου επιδίωξη είναι να σωθεί η ψυχή τους. Κι όπου αυτή δεν διατρέχει κίνδυνο, τους παρέχω τα πάντα, ακόμη και αυτές τις γήινες χαρές, εφόσον δεν εμποδίζουν την πνευματική τους προσπάθεια. Όμως θέλω να είμαι πάντα ο μέντοράς σας, οφείλετε να αφήνετε πάντα σε Μένα τις αποφάσεις σας και να ρωτάτε την καρδιά σας μετά από μια βαθιά προσευχή, αυτή θα σας καθοδηγήσει πραγματικά σωστά….

Αμήν

(Αρ. 5421-26.6.1952)

 Η γέφυρα από το βασίλειο του Φωτός είναι ο Ιησούς Χριστός

Στο όνομα του εσταυρωμένου Σωτήρα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ουράνιο βασίλειο είναι ανοικτό για όποιον Τον αναγνωρίζει σαν Γιο του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου, αλλά παραμένει κλειστό για όποιον δεν θέλει να Τον αναγνωρίσει σαν τέτοιο….

Θα πρέπει να γνωρίζετε εσείς οι άνθρωποι ότι πριν το σταυρικό θάνατο Του, ήταν αυστηρά διαχωρισμένοι οι δύο κόσμοι που είναι γνωστοί σαν Βασίλεια του Φωτός και του σκότους. Ήταν δύο εντελώς ξεχωριστές περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καμία σύνδεση μεταξύ τους, δεδομένου ότι ήταν εντελώς αντίθετες η μία με την άλλη. Μια εξήγηση γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι πολλά δημιουργημένα πνεύματα απομακρύνθηκαν εντελώς από το Θεό, με αποτέλεσμα να προκύψει ένας κόσμος, ο οποίος ήταν αντίθετος προς τη θεϊκή Τάξη. Αντίθετα τα πνεύματα που έμειναν με τον Θεό, παρέμειναν μέσα στα πλαίσια της θείας Τάξης και κατά συνέπεια, σε μια περιοχή όπου επικρατεί η Τελειότητα, το Φως και η απεριόριστη Δύναμη….

Δεν ήταν δυνατό λοιπόν να υπάρξει οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στους δυο κόσμους, γιατί η αντίθεσή τους ήταν πολύ μεγάλη, επειδή η απομάκρυνση από το Θεό είχε υποχρεωτικά αρνητική επίδραση από κάθε άποψη. Ήταν κατά κάποιο τρόπο σαν να υπήρχε μια τάση προς αντίθετους πόλους, χωρίς όμως ποτέ να επιδιώκεται ο ένας πόλος…. Δεν υπήρχε ουδεμία σύνδεση ανάμεσα στο βασίλειο του Φωτός και σ’ αυτό του σκότους, πράγμα που γίνεται πιο κατανοητό γνωρίζοντας ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις των δύο περιοχών ήταν εντελώς αντιτιθέμενες μεταξύ τους και επιδίωκαν εντελώς αντίθετους στόχους…. Από τη μια πλευρά υπήρχε υπέρτατη τελειότητα, μέσα σε πλήρη ελευθερία, φως και δύναμη, ενώ από την άλλη, υποδούλωση των πνευμάτων που ο προορισμός τους ήταν να δημιουργήσουν ύψιστο έργο…. Υπήρχε συνεπώς ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους. Αυτό το χάσμα δεν θα μπορούσε ποτέ βέβαια να καταργηθεί από την πλευρά του σκότους, παρά μόνο από την πλευρά του πνευματικού κόσμου που είχε παραμείνει μέσα στη θεία Τάξη, γιατί οι κάτοικοι του είχαν τη Γνώση και επομένως γνώριζαν ποια ήταν η μοναδική δυνατότητα να κτισθεί μια γέφυρα…. Έπρεπε μια οντότητα από τον πνευματικό κόσμο να τολμήσει να κατέβει στις σκοτεινές σφαίρες, ώστε από κει ν’ ανοίξει ένα δρόμο που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάθε άλλο πλάσμα το οποίο θα ήθελε να φθάσει στο φωτεινό βασίλειο. Έπρεπε αυτό το ον που θα κατέβαινε από τα ύψη, να εγκαταστήσει τη θεία Τάξη, με το να ζήσει το ίδιο για πρώτη φορά σύμφωνα με αυτή τη θεία Τάξη. Στη συνέχεια θα έπρεπε να την κάνει γνωστή στους κατοίκους του σκοτεινού κόσμου, τους ανθρώπους που ήταν στη γη. Ούτως ώστε και αυτοί, παρακινημένοι από το παράδειγμά του, θα ακολουθούσαν μια άλλη πορεία στη ζωή τους από εκείνη που ακολουθούσαν ως τότε. Αντί επομένως να πηγαίνουν αντίθετα, θα στρέφονταν προς την ίδια κατεύθυνση με τον άνθρωπο Ιησού, του οποίου ο στόχος ήταν ψηλά, δηλαδή η επιστροφή στο Βασίλειο εκείνο που είχε εγκαταλείψει προς χάριν των ανθρώπων που ζούσαν στο σκοτάδι….

Όποιος έχει τη θέληση να πάει προς τα πάνω, βρίσκει πάντα το σωστό δρόμο να πάρει, όμως οι άνθρωποι δεν είχαν αυτή τη θέληση. Η θέλησή τους ήταν στραμμένη προς τα κάτω, επειδή οι αρνητικές δυνάμεις δρουν πάντα μ’ επιτυχία στο βασίλειο του σκότους. Και αυτές επιδιώκουν μόνιμα να αφήσουν στο σκοτάδι τα πνεύματα, χωρίς καμία γνώση, προκειμένου να τα εμποδίσουν να επιστρέψουν στον Θεό. Βέβαια ο άνθρωπος με τη θέλησή του θα μπορούσε να βάλει φραγμούς στον άρχοντα του σκότους και στη δράση του, παρ’ όλα αυτά όμως δεν το κάνει…. Από μόνος του είναι αδύναμος και υπόκειται χωρίς αντίσταση σε κάθε δυσμενή επίδραση….

Επειδή ο πνευματικός κόσμος το γνώριζε αυτό, γι’ αυτό το λόγο, ένα αρχέγονο πνεύμα προσφέρθηκε να αντιπαρατάξει στην κακή επήρεια του αντίμαχου του Θεού, την δική του θέληση και την αγάπη του…. Τρόπον τινά, δύο παιδιά του Θεού, δύο ομοιώματά Του που είχε ο Ίδιος φέρει στη ζωή, πάλευαν το ένα ενάντια στο άλλο, επειδή δεν είχαν πια την ίδια θέληση και την ίδια αγάπη, ειδαλλιώς δεν θα βρίσκονταν και αντιμέτωποι σαν αντίπαλοι…. Κι αυτή η πάλη ήταν απαραίτητο να διεξαχθεί με έναν τέτοιον τρόπο, όπου το φωτεινό ον θα έπρεπε να ντυθεί με ένα περίβλημα, το οποίο θα του στερούσε τη θεϊκή δύναμη…. Έπρεπε να πολεμήσει ως άνθρωπος ενάντια σ’ εκείνον που ήταν υπεύθυνος για την ανθρώπινη κατάσταση όλων των πεσμένων πνευμάτων. Αν αποδεικνυόταν πιο δυνατός από κείνον, τότε η δύναμή του θα είχε συντριβεί, συνεπώς θα υπήρχε μια ελπίδα και για τους ανθρώπους να νικήσουν επίσης τον αντίπαλο του Θεού, οπότε θα είχε ανοίξει ο δρόμος που οδηγεί προς το πατρικό τους σπίτι.

Η ψυχή του ανθρώπου Ιησού, το σώμα του οποίου ήταν βέβαια γήινο, έφερε κάτι μαζί της από τα ύψη και το ακτινοβολούσε στη γη, ήταν η θεϊκή δύναμη της αγάπης…. Την αγάπη δεν μπορεί να την πάρει κανένας από ένα πλάσμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναζωπυρωθεί, μπορεί όμως επίσης η θέλησή του να την καταπνίξει…. Κι αυτή η αγάπη είναι η γέφυρα προς το βασίλειο του Φωτός, δεδομένου ότι η αγάπη είναι στραμμένη ψηλά προς το Θεό γιατί είναι η ίδια η αιώνια Αγάπη. Η αγάπη έλκεται πάντα προς τον πόλο της αγάπης και δεν δρα ποτέ αντίθετα προς το Θεό.

Η αγάπη παρακίνησε μία φωτεινή οντότητα να κατέβει στη γη και η αγάπη έμεινε συνδεδεμένη με την αιώνια Αγάπη… Κι έτσι μέσω του Ιησού Χριστού οικοδομήθηκε η γέφυρα ανάμεσα στο βασίλειο του Φωτός και εκείνο του σκότους. Όμως τα πλάσματα πάνω στη σκοτεινή γη δεν μπορούν να τη δουν, αν δεν ακολουθούν τις οδηγίες Του, αν δεν τάσσονται μαζί Του πιστεύοντας ότι έχουν βρει το σωστό οδηγό για το βασίλειο του Φωτός, αν δεν ανταποδίδουν την αγάπη Του, αν δεν Τον αναγνωρίζουν σαν το Δάσκαλο, ο οποίος επιβλήθηκε στον αντίπαλο Του και γι’ αυτό Του υποτάσσονται με ευγνωμοσύνη, αν δεν βλέπουν στο πρόσωπο Του εκείνον που είναι Κύριος πάνω στη ζωή και στο θάνατο, στο φως και στο σκοτάδι…. αν δεν Τον αναγνωρίσουν σαν Υιό του Θεού και Λυτρωτή του κόσμου….

Το χάσμα ανάμεσα στο φωτεινό βασίλειο και στο βασίλειο του σκότους παραμένει αγεφύρωτο για όποιον δεν παίρνει το δρόμο που του άνοιξε ο Ιησούς Χριστός και είναι ο μόνος που οδηγεί στον Πατέρα…. Γιατί αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται ακόμη πλήρως και εντελώς υπό την επήρεια του αντίπαλου του Θεού. Και δεν πρόκειται να απελευθερωθεί από κείνον, αν δεν έχει τη θέληση να εναρμονιστεί με το Νόμο της θείας Τάξης, εάν δεν εγκαταλείψει την αντίστασή του και αφήσει να τον σώσει ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος είναι ο μόνος δρόμος προς το Θεό…. Γιατί η δική Του απέραντη αγάπη βρήκε ένα δρόμο που βγάζει από το σκοτάδι στο Φως….

Αμήν

(Αρ.2521-22.10.1942)

 Το γεγονός μιας πνευματικής κατάρρευσης

Θα αναγκασθείτε να απορρίψετε πολλά από τα πνευματικά προϊόντα που ασπάζεστε, όσοι από σας δεν βρίσκεσθε ακόμη μέσα στην Αλήθεια, γιατί θα έρθει μια εποχή όπου θα δείτε να καταρρέουν πολλά τα οποία σας φαίνονταν ως τώρα ακατάλυτα. Θα διαπιστώσετε για ένα ανθρώπινο έργο ότι δεν έχει καμία υπόσταση, παρ’ όλο που μπόρεσε να αντέξει για πολύ στο χρόνο. Θα σας φανεί απίστευτο ότι από θέλημα Θεού θα συμβεί μία καταστροφή η οποία ταυτόχρονα θα σημάνει μία μεγάλη πνευματική μεταβολή που θα ανατρέψει το σκεπτικό πολλών ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν ως τώρα ότι η πίστη τους βασίζεται στην αλήθεια.

Και δεν θα υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι ο Θεός θέλει να σας δείξει ολοφάνερα ότι βρίσκεστε σε λάθος δρόμο. Τα λάθη είναι πια πολύ βαθιά ριζωμένα μέσα σας για να μπορείτε να απαλλαγείτε απ’ αυτά με ευκολία, γι’ αυτό το λόγο θέλει ο Θεός να σας βοηθήσει. Θέλει να σας δείξει ότι μπροστά στο θέλημά Του υποχωρούν υποχρεωτικά τα πάντα, ακόμη και ό,τι υπάρχει σταθερά εδώ και χιλιετίες. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελευθερία στη θέλησή του και ως εκ τούτου ήταν υποχρεωμένος ο Ίδιος να αποσύρει τη δική Του θέληση σε όποια περίπτωση η ανθρώπινη θέληση έπαιρνε μια αντίθετη κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό λοιπόν δεν εμπόδισε να διαμορφωθεί μία εξουσιαστική δομή η οποία δεν ανταποκρινόταν στο θέλημά Του.

Βέβαια, υπήρχαν ορισμένοι που σέβονταν και ακολουθούσαν στα κρυφά το θέλημά Του, απαρατήρητοι από τον κόσμο και συνεπώς ελάχιστα γνωστοί, αλλά φέρνοντας αντίσταση απέναντι σε εχθρικές παρεμβολές. Όμως στην ανθρωπότητα άρεσε αυτή η οργανωμένη εξουσιαστική δομή που επιδεικνύοντας μεγάλη χλιδή και αίγλη, παρέμενε κυρίαρχη και συγκέντρωνε πολλούς οπαδούς. Αλλά και σ’ αυτό το έργο των ανθρώπων έχει τεθεί ένα τέλος και αυτό το τέλος θα έρθει φανερά στα μάτια του καθένα….

Θα κλονισθεί ένα οικοδόμημα το οποίο εθεωρείτο ακατάλυτο, θα συμβεί ένα γεγονός, το οποίο θα προκαλέσει από κάθε άποψη θύματα. Αυτή η επέμβαση του Θεού θα αποτελέσει ένα γερό τράνταγμα για τις σκέψεις των ανθρώπων. Όμως ο Θεός θέλει να τους αποδείξει ότι όλα όσα έφτιαξαν οι άνθρωποι παρέρχονται και μόνο ό,τι έρχεται απευθείας από το Θεό παραμένει.

Ο σκοπός Του είναι να τους υποδείξει ότι κάνουν λάθος, ούτως ώστε να γίνουν δεκτικοί για την καθαρή Αλήθεια. Και πολλοί θα μείνουν έκπληκτοι βλέποντας αυτή την καταστροφική ανατροπή.

Τότε θα αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία όσων είχαν διδαχθεί έως τότε γιατί με την κατάρρευση αυτή εξανεμίζεται εντελώς η πίστη τους.

Αυτό το γεγονός λοιπόν δεν είναι πια μακριά και θα το πληροφορηθεί ολόκληρος ο κόσμος, εφόσον δε πιστεύουν, θα συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για ένα ορατό σημάδι που στέλνει ο Θεός στους ανθρώπους για το καλό των ψυχών τους.

Αμήν

(Αρ. 6010-28.7.1954)

 Η Εκκλησία του Χριστού

Η κοινότητα του Ιησού Χριστού αποτελείται από όλους εκείνους τους πιστούς οι οποίοι βλέπουν στον Ιησού Χριστό το Λυτρωτή τους, που πιστεύουν ότι είναι ο Υιός του Θεού που κατέβηκε στη γη προκειμένου να προσφέρει την εξιλαστήρια θυσία για όλη την ανθρωπότητα και γι’ αυτό επομένως θέλουν να Τον ακολουθήσουν. Με τον όρο «Εκκλησία του Χριστού», την οποία ίδρυσε ο Ίδιος στη γη, εννοούνται όλοι όσοι πιστεύουν βαθιά, όλοι όσοι αγωνίζονται σοβαρά να είναι χριστιανοί στην πράξη – όλοι όσοι δεν είναι χριστιανοί μόνο για τους τύπους – όλοι όσοι έχουν ζωντανή πίστη και θέτουν συνειδητά τον εαυτό τους κάτω από το σταυρό του Χριστού.

Τα μέλη της Εκκλησίας Του πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και αναγνωρίζοντάς τον, δεσμεύονται επίσης με το καθήκον να ζουν σύμφωνα με τη Διδασκαλία Του, με άλλα λόγια ζουν μια ζωή με αγάπη, όπως τους έδειξε εκείνος με το παράδειγμά Του. Ο Ίδιος προσκάλεσε τους ανθρώπους να Τον μιμηθούν λέγοντας τους να ακολουθήσουν τα βήματά Του και όποιος υπακούει σε αυτή την πρόσκληση και Τον αναγνωρίζει, ανήκει και στην κοινότητα εκείνη η οποία ονομάζεται «Εκκλησία του Χριστού».

Αυτή είναι η αόρατη Εκκλησία, η οποία ωστόσο μπορεί να αντιπροσωπεύεται σε οποιαδήποτε ομολογία πίστης και όντως άλλωστε αντιπροσωπεύεται παντού, γιατί παντού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν με θερμή αγάπη στον Ιησού Χριστό, άνθρωποι που τους συνεπαίρνει η αγάπη για τους συνανθρώπους τους. Αυτοί μπορούν να ονομασθούν αληθινοί χριστιανοί γιατί αποδεικνύουν με τη σωστή συμπεριφορά τους ότι ανήκουν σ’ αυτόν, ο οποίος στεφάνωσε το έργο της αγάπης Του πάνω στη γη με το θάνατο του στο σταυρό.

Αυτή η κοινότητα λοιπόν υφίσταται παντού όπου ζουν αληθινοί χριστιανοί, γιατί όλοι αυτοί ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού. Κι ακόμα και εκεί όπου μόνο δύο ή τρεις τέτοιοι χριστιανοί συνευρίσκονται στο Όνομά Του, παρευρίσκεται και ΑΥΤΟΣ ανάμεσά τους και τους γεμίζει με το Πνεύμα Του. Γι’ αυτό οι σκέψεις και τα λόγια αυτών των ανθρώπων θα είναι σωστά και μάλιστα ανώτερα από τα λόγια ενός ιεροκήρυκα που δεν έχει γίνει ακόμα ζωντανό παράδειγμα της θεϊκής εντολής για την αγάπη, που τα λόγια του δεν αφήνουν να φανεί ότι υπάρχει η εσωτερική Ζωή, το Πνεύμα το οποίο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των μελών της Εκκλησίας του Χριστού. Αυτό το Πνεύμα εκφράζεται έτσι ώστε ο Λόγος του Θεού κηρύσσεται και ερμηνεύεται απλά και καθαρά, πράγμα που μπορεί να συμβεί και στον πιο στενό κύκλο, με πολύ φυσιολογικό τρόπο, ακόμα και στην απλή συζήτηση, οπουδήποτε δηλαδή συνευρίσκονται μέλη της Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν είναι τίποτα το εξωτερικό και το εμφανές που επικυρώνει αυτήν τη συμμετοχή. Μόνο το Πνεύμα της αγάπης του καθενός που τον σπρώχνει προς τον Ιησού Χριστό, πιστεύοντας ακράδαντα σ’ ΑΥΤΟΝ σαν τον Υιό του Θεού και Σωτήρα του Κόσμου – που μέσα στο ανθρώπινο περίβλημα Του ενσαρκώθηκε ο ΙΔΙΟΣ ο ΘΕΟΣ για να λυτρώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία και τον θάνατο.

Αμήν

( Αρ. 6111-17.11.1954)

 «Μη φοβάστε τίποτα!»

Μη φοβάστε τίποτα, παρά να έχετε πίστη μόνο! Τίποτα δεν θα σας φοβίζει ούτε θα σας καταπιέζει τίποτα, εάν πιστεύετε δυνατά και ακλόνητα. Επομένως, μια δυνατή πίστη μπορεί να σημάνει μία εύκολη ζωή για σας στη γη, γιατί τότε δεν υπάρχει τίποτα που να φοβάστε και άρα μπορείτε να πορεύεσθε ανέμελοι, έχοντας τις σκέψεις στραμμένες μόνο σ’ Εκείνον που σας βοηθάει να βγείτε από κάθε δυσκολία. Πρέπει ενδόμυχα να είσαστε απόλυτα πεισμένοι ότι έχετε έναν Πατέρα στον Ουρανό, ο Οποίος αγρυπνάει πάνω από τα παιδιά Του και δεν τα αφήνει να υποφέρουν, επειδή τα αγαπάει.

Αυτή η ακλόνητη πεποίθηση είναι ήδη η βεβαιότητα πως είναι όντως έτσι. Και τι θα μπορούσε άλλωστε να είναι πιο δυνατό από τον Πατέρα σας στον Ουρανό; Κανένας άνθρωπος στη γη και κανένα ον του σκότους δεν έχει τη δύναμη να Του αντισταθεί, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να φοβάστε κανέναν άνθρωπο στη γη και κανένα σκοτεινό ον ότι μπορούν να σας βλάψουν, εάν πιστεύετε στην τεράστια αγάπη του Θεού και στην προστασία που έχει υποσχεθεί να σας δίνει. Γιατί τα λόγια Του λένε, «ελάτε όλοι σε Μένα! Ζητείστε και θα σας δοθεί, χτυπείστε και θα σας ανοιχτεί! Ελάτε σε Μένα και Εγώ θα σας βοηθήσω!» Εάν καταφέρετε να κάνετε δικά σας τα λόγια της αγάπης Του, όταν νιώσετε ότι ο Πατέρας μιλάει σε σας τους ίδιους, τότε δεν θα έχετε πια αμφιβολίες και θα περιμένετε με εμπιστοσύνη μέχρι να σας έρθει η βοήθεια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί Αυτός να το αποτρέψει, δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αδύνατο για Αυτόν. Και επομένως υπάρχει πάντα μια λύση, ακόμη και όταν εσείς δεν βλέπετε καμιά πουθενά. Αυτός βρίσκει όντως ένα σωτήριο μέσο, τη διέξοδο από κάθε ανάγκη. Βάλτε αυτά τα λόγια βαθιά στην καρδιά σας μέχρι να διαλυθούν όλες οι αμφιβολίες σας, ώσπου να Τον εμπιστευθείτε άφοβα και να υπομένετε καρτερικά, γιατί η Αγάπη Του είναι αφιερωμένη σε σας, τα παιδιά Του και αυτή η Αγάπη δεν τελειώνει ποτέ.

Αμήν

(Αρ. 5205-5.9.1951)

 Χρειάζονται αγωνιστές της Αλήθειας

Είναι καθήκον σας να διδάξετε… να μεταφέρετε την αλήθεια στους ανθρώπους, για να παραμερίσει απ’ ανάμεσά τους το σκοτάδι που τους κρατάει δέσμιους και τους εμποδίζει να νιώσουν την ευεργετική δύναμη του Φωτός. Όσο το πνεύμα του ανθρώπου είναι σκοτεινό, βαδίζει σε λάθος δρόμο, γιατί ο σωστός δρόμος λέγεται Αλήθεια…. Από Μένα προέρχεται μόνο η Αλήθεια, η οποία και οδηγεί πάλι πίσω σε Μένα. Πρέπει να αντιληφθείτε εσείς οι άνθρωποι, ότι δεν κάνω συμβιβασμούς όταν πρόκειται για τη δική σας μακαριότητα, να αντιληφθείτε ότι Εγώ που είμαι η αιώνια Αλήθεια, δεν μπορώ να ανέχομαι το ψέμα και την πλάνη…. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο λόγος που φέρνω την Αλήθεια στη Γη, είναι επειδή είναι απολύτως απαραίτητο να τη μάθετε. Γιατί η κάθε μία ημέρα που ζείτε χωρίς την Αλήθεια, είναι για σας χαμένη, επειδή μόνο η Αλήθεια Με παρουσιάζει ακριβώς έτσι όπως είμαι και μόνο εάν έχετε μια αληθινή εικόνα Μου, μπορείτε να Με αγαπήσετε και να φθάσετε έτσι στη μακαριότητα. Η κάθε εσφαλμένη διδασκαλία αποτελεί μια προσπάθεια του αντιπάλου Μου να διαστρεβλώσει την εικόνα Μου με σκοπό να λιγοστέψει η αγάπη για Μένα. Κάθε εσφαλμένη διδασκαλία αποτελεί πρόσφορο έδαφος για άλλες νέες παραπλανητικές διδασκαλίες ώσπου σύντομα βρίσκεστε μπροστά σε ένα πελώριο κουβάρι που δεν ξεδιαλύνεται με τίποτα ούτε και αφήνει να το διαπεράσουν οι ακτίνες από το Φως που φωτίζουν το πνεύμα σας. Γι’ αυτό το λόγο και Εγώ εκπαιδεύω φορείς για το Φως, οι οποίοι έχουν χρέος να μεταφέρουν σε σας τους ανθρώπους την Αλήθεια. Για τούτο μυώ πρώτα εκείνους στην Αλήθεια, επιφορτίζοντάς τους με την αποστολή να διαφωτίσουν όπου μπορούν τους συνανθρώπους τους. Για το λόγο αυτό αντιπαραθέτω τόσο συχνά την Αλήθεια με τις λανθασμένες διδασκαλίες, για να προκαλέσω τη σύγκρουση μεταξύ τους. Γιατί θέλω να αναδυθούν αμφιβολίες στις καρδιές των ανθρώπων, επειδή μόνο ένας αμφισβητίας αρχίζει να στοχάζεται και να ψάχνει για την Αλήθεια….

Η Διδασκαλία Μου, αυτή που έδωσα στους ανθρώπους στη Γη, έχει γίνει τόσο διάτρητη από τα ανθρώπινα λάθη, ώστε δεν μπορεί πια να δώσει σωτήρια δύναμη στους ανθρώπους…. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να την καθαρίσω, γι’ αυτό τη δίνω εκ νέου στην πιο ανόθευτη μορφή της φροντίζοντας παράλληλα να φθάσει σε όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους. Όποιος θέλει να την αποδεχτεί, θα αποκομίσει μεγάλη ευλογία, όποιος την αρνείται, θα πρέπει να φέρει και την ευθύνη γι’ αυτό….

Χρειάζομαι συνεπώς αποστόλους, οι οποίοι να μιλούν στο Όνομά Μου στη Γη και να διακοινώνουν το Λόγο Μου στους ανθρώπους. Κι αυτοί οφείλουν να αντιμετωπίζουν θαρραλέα όσους εκπροσωπούν παραπλανητικές διδασκαλίες. Γιατί το λειτούργημα που τους έχω αναθέσει είναι να αντιπαραθέσουν άφοβα την Αλήθεια απέναντι στην πλάνη και να ενημερώσουν άφοβα τον κόσμο για τους κινδύνους που διατρέχει η ψυχή τους, εφόσον διδάσκονται ψέματα και δεν γνωρίζουν την Αλήθεια, η οποία μοναχά οδηγεί σε Μένα.

Εσείς οι άνθρωποι μπορείτε βέβαια να τείνετε προς Εμένα, όμως παρ’ όλα αυτά παραμένει ένας αγώνας χωρίς αποτέλεσμα, γιατί πρέπει να καταλάβετε πως η πλάνη και το ψέμα δεν είναι δικό Μου έργο, αλλά έργο του αντιπάλου Μου και επομένως καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε άνοδο. Επιπλέον, ουδέποτε ένα έργο που προέρχεται από αντίπαλο Μου δεν μπορεί να φέρει την άνοδο, παρά μοναχά η Αλήθεια σας βοηθάει να ανέβετε ψηλά. Από τη δική Μου πλευρά, δεν μπορώ να κάνω παραχωρήσεις αξιολογώντας την πλάνη ίδια με την Αλήθεια. Μπορώ μόνο να αναγνωρίσω την καλή θέληση κάποιου και να την ευλογήσω με το να σας παρέχω την Αλήθεια. Αλλά τότε πρέπει να είσαστε ανοικτοί και εσείς και να μην μείνετε κλειστοί απέναντι στην Αλήθεια, γιατί σε αυτή την περίπτωση τότε η θέληση αποτυχαίνει…. Χρειάζεται εσείς οι ίδιοι να επιθυμείτε να βρείτε Εμένα και συνεπώς να επιθυμείτε παράλληλα και την Αλήθεια, οπότε είναι βέβαιο ότι και θα την αποκτήσετε.

Μη νομίζετε όμως ότι Εγώ συγκατατίθεμαι και επικροτώ εάν θέλετε να επιμείνετε στα λάθη σας. Σε όποιον παρέχω την Αλήθεια είναι επίσης ικανός να την ελέγξει και να την αναγνωρίσει σαν Αλήθεια, δεδομένου ότι δεν απαιτώ τίποτα το αδύνατο από σας. Όποιος όμως τη παραλαμβάνει από Μένα, έχει χρέος να την διαδώσει και να την υπερασπιστεί άφοβα, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να φανεί υπερβολικά σκληρός. Γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι υπερβολικά δριμύς και σκληρός αναφορικά με την πλάνη, διότι η οποιαδήποτε πλάνη είναι έργο του αντιπάλου Μου, ο οποίος αντιτάσσεται φανερά σε Μένα.

Η πλάνη και το ψέμα προκαλούν τρομερή σύγχυση και κλέβουν τη Γνώση από τον άνθρωπο. Δεν φέρνουν καθόλου φως, γιατί προέρχονται από το πιο βαθύ σκοτάδι. Γι’ αυτό να αγωνίζεστε θαρραλέα ενάντια στην πλάνη και στο ψέμα, γιατί η Αλήθεια σας προσφέρει ένα όπλο με το οποίο σας εξασφαλίζει τη νίκη. Σας διάλεξα για μαχητές Μου και οφείλετε να αγωνισθείτε με το όπλο του στόματος, χωρίς να φοβάστε που αφαιρείτε την παιδική πίστη ενός συνανθρώπου σας, γιατί μια τέτοια πίστη, όσο παραμένει απατηλή δεν τον βοηθάει στην τελείωσή του. Εσείς όμως μπορείτε να του αντιπροσφέρετε κάτι καλό, αγνό, απόλυτα αποτελεσματικό, που είναι η Αλήθεια, την οποία έχετε λάβει από Μένα τον Ίδιο. Μπορείτε να τους δώσετε πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνετε, γλυτώνετε την ψυχή τους από την εξουσία του αντιπάλου Μου και την οδηγείτε σε Μένα….

Αμήν